Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε τροχιά διάλυσης ο ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη - Μυστική ψηφοφορία (8/9) - Νίκη για «87» και Πολάκη

Σε τροχιά διάλυσης ο ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη -  Μυστική ψηφοφορία (8/9) - Νίκη για «87» και Πολάκη
Κατατέθηκε η πρόταση μομφής των «87» (με  99 υπογραφές) κατά Κασσελάκη - Ο Παύλος Πολάκης έθεσε θέμα ηγεσίας και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - Την Κυριακή (8/9) η ψηφοφορία με κάλπες
Σχετικά Άρθρα

(Διαρκές Upd).Σκηνικό διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής την οποία έχουν καταθέσει οι «87» στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη.
Λίγο πριν τις 10 μ.μ. ξεκίνησε η διαδικασία για την πρόταση μομφής ενώ η συζήτηση εκτυλισσόταν... μόνο για τα διαδικαστικά!
Στις 11 μ.μ. το βράδυ του Σαββάτου (7/9) αποφασίστηκε τελικά να διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία με κάλπες η οποία μετατέθηκε για την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 9.00 π.μ.  με  1.00 μ.μ.
Πρόκειται για μία πρώτη νίκη των «87» και του Παύλου Πολάκη επί της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ αφού ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε πεισματικά να οδηγήσει  το κόμμα σε εσωκομματικές κάλπες, καθώς 212 δήλωσαν «παρών, 90 υπέρ ανοιχτής ψηφοφορίας και 122 υπέρ κάλπης με μυστική ψηφοφορία.
Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην ομιλία του υπονόησε πως τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα ψηφίσουν ονομαστικά ενώ οι «87» και ο Παύλος Πολάκης ήθελαν μυστική ψηφοφορία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης βγήκε από την αίθουσα λίγο πριν από τις 11 μ.μ. εκνευρισμένος λέγοντας: «Όταν αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν, για να ψηφίσουν, θα γυρίσω».
Η κάθε πλευρά είχε επιλέξει προηγούμενως έναν εκπρόσωπο για να επιχειρηματολογήσει για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία.
Από την πλευρά Κασσελάκη μίλησαν Παππάς, Σβίγκου, Τζάκρη και από την πλευρά των «87» που τάχθηκαν υπέρ της κάλπης οι Αλεξιάδης, Μαντζουράνης, Παναγιωτόπουλος.

Την πρόταση μομφής στήριξε, όπως δήλωσε στην ομιλία του, ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος διαμήνυσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος εφόσον περάσει η πρόταση μομφής.

Τα διαδικαστικά

Πριν, ωστόσο, φτάσουν στην ψηφοφορία τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής έπρεπε να αποφασίσουν επί της διαδικασίας, όπου οι βασικές εστίες αντιπαράθεσης ήταν δύο: Η πρώτη είναι το αν η ψηφοφορία θα διεξαχθεί επί των παρόντων ή επί του συνόλου του οργάνου, με το καταστατικό να «δείχνει» προς τη δεύτερη εκδοχή.
Η δεύτερη είναι αν η ψηφοφορία θα είναι μυστική ή φανερή.
Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην ομιλία του υπονόησε πως τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα ψηφίσουν ονομαστικά.
Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 8 το βράδυ αλλά οι διαδικασίες κράτησαν έως τις 11 μ.μ. και οδήγησαν στην μετάθεση της ψηφοφορίας.

Τήρηση της νομιμότητας

«Θα πάμε σε πλήρη τήρηση της νομιμότητας. Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου, όπως προβλέπει το καταστατικό. Και θέλω να το δω να το κάνετε. Και θέλω να το δουν και οι πολίτες. Και να το κάνετε όχι κρυφά, αλλά κοιτώντας τους συντρόφους σας στα μάτια» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο κλείσιμο της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή.

Το κείμενο της πρότασης μομφής

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε 
το πρωί του Σαββάτου 7/9 το κείμενο που υπογράφουν 99 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής , στο οποίο ανέφεραν  πως «ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, οφείλει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη και να προκηρύξει εκλογές Προέδρου. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».
Μάλιστα, ασκώντας σκληρή κριτική στον Κασσελάκη, σημείωναν πως «μετά τις ευρωεκλογές, με κύρια ευθύνη του Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παράγει καθημερινά αρνητικά αντί για θετικά γεγονότα, παραπολιτική αντί για πολιτική, εσωστρέφεια αντί για εξωστρέφεια. Αυτή η κατάσταση, όσο συνεχίζεται, πλήττει ανεπανόρθωτα την εικόνα του κόμματος, τραυματίζει την ενότητά του και πληγώνει τα μέλη, τους φίλους και τους υποστηρικτές του».
Πλέον, η Κεντρική Επιτροπή αποφασίζει για τις εσωκομματικές εκλογές.
Στο μεταξύ, συγκεντρωμένοι έξω από το χώρο της συνεδρίασης βρέθηκαν εργαζόμενοι από την  Αυγή και το Κόκκινο, στους οποίους αρχικά απαγορεύτηκε η είσοδος και χρειάστηκε η παρέμβαση Κασσελάκη ώστε να βρεθούν στις εργασίες της συνεδρίασης. Μεταξύ άλλων, φώναξαν συνθήματα όπως «φέρατε τη διάλυση σε Κοκκινο κι Αυγή, απλήρωτη εργασία, χρωστουμενοι μισθοί» και «Εδώ, εδώ και κάθε ημέρα εδω να βάλουμε ένα τέλος στον εμπαιγμό».
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-09-07_193643.png
Κασσελάκης: Το κόμμα ή αλλάζει ή βουλιάζει - Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου

«Δεν περιμένω να συμφωνήσουμε στα πάντα.
Ας συμφωνήσουμε όμως ότι υπάρχει κάτι που μας ενώνει», ανέφερε νωρίτερα ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο κ. Κασσελάκης, εξηγώντας πως υπάρχουν δύο δρόμοι ή «να χαράξουμε έναν οδικό χάρτη για αντιπολίτευση στην πιο ανάλγητη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης» ή η «στείρα εσωκομματική αντιπαράθεση».
Απευθυνόμενος στις εσωκομματικές φωνές, είπε πως «αντί η εκλεγμένη αξιωματική αντιπολίτευση να φωνάζει στη ΝΔ "φύγετε", κάποιοι φωνάζουν στον πρόεδρο "φύγε"».
Κατηγόρησε την εσωκομματική αντιπολίτευση ότι «δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε και τον κατηγορούν ότι θέλει να φτιάξει ΙΧ κόμμα».
«Ζούμε ως κόμμα αυτό που έχει πει ο Γκράμσι "το παλιό έχει πεθάνει και το νέο αργεί να γεννηθεί"» σημείωσε και πρόσθεσε πως το παλιό κάνει ό,τι κάνει πάντα, θα αρνείται ότι ξεπεράστηκε και θα εμποδίζει το νέο να γεννηθεί».
Ακόμη, μίλησε για φατρίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που εμπόδισαν τον Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει το κόμμα.Όπως είπε, «τότε ήταν ο Φίλης και ο Τσακαλώτος, τώρα απλώς άλλαξαν τα ονόματα. Και αυτές οι φατρίες δεν άφησαν τον Αλέξη να αλλάξει το κόμμα, ενώ κατάφερε να αλλάξει πολλά στη χώρα»
«Βαφτίζομαι διχαστικός από αυτούς που έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια της διαπλοκής και ξεσκίζουν τις σάρκες του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως «το κόμμα ή αλλάζει ή βουλιάζει, αυτή είναι η αλήθεια».
kass1_5.JPG
Για τον Τσίπρα και τον Π. Πολάκη

Αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, Α. Τσίπρα είπε πως «είναι αυτός που με έφερε στην πολιτική. Αυτός με φύτεψε στο επικρατείας.
Τιμώ την κυβέρνησή του και μας. Έχω 3 επιμέρους διαφωνίες, το πρώτο εξάμηνο, ο νόμος κατρούγκαλου και το ύψος του μαξιλαριού.
Η παρέμβασή του στο συνέδριο με αιφνιδίασε.
Ο σεβασμός μου είναι μεγάλος και του λέω "Αλέξη έλα και ανάλαβε, αλλά αν δεν θες να αναλάβεις στήριξε τον εκλεγμένο πρόεδρο"».
Σχολίασε πως το ότι δεν έγινε κάτι από τα δύο είναι προσωπική του επιλογή και το σέβεται.
Για τον Π. Πολάκη
είπε ο κ. Κασσελάκης πως είναι «ο άνθρωπος - κρίκος στο κόμμα αυτό με τον Μανώλη Καπνισάκη. Επέδειξε μια μη ορθή συμπεριφορά.
Παρασύρθηκα από ένα θεατρικό παιχνίδι και όταν αυτό αποδείχθηκε η δική μου ηθική επέβαλλε τη διόρθωση του λάθους. Προτίμησα να τα έχω καλά με τον εαυτό μου και ας ήξερα ότι θα δω πρωτοσέλιδα ότι ο Κασσελάκης υποτάχθηκε στον Πολάκη.
Αλλά εγώ άκουσα τη συνείδησή μου που με επέβαλλε την επιστροφή του».
Δεν παρέλειψε να σχολιάσει τα όσα είπε ο Π. Πολάκης για «μασκαριλίκια του lifestyle», λέγοντας «αγαπητέ Παύλο ανεβάζεις φωτογραφίες με τα ψαρέματα και την οικογένειά σου και καλά κάνεις.
Πού αρχίζει και πού τελειώνει το lifestyle; Μήπως είναι αυτό αποδεκτό lifestyle επειδή είναι της αντρικής σχολής; Εγώ επιλέγω να κινούμαι και πάνω και κάτω από τα 200 μέτρα γιατί αυτή είναι η ζωή μου».
kass2_10.JPG
Προκλητική δήλωση και πρόβλεψη Μωραΐτη - Κασσελάκης όπως Τεντόγλου, «πάει, πηδάει και φεύγει»

H συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον και εκτός των τειχών της Κουμουνδούρου, όπως δείχνει η ανάρτηση του Νίκου Μωραΐτη.
Στον απόηχο της πρότασης μομφής που κατατέθηκε σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από 99 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και την υποψηφιότητα του Παύλου Πολάκη για την ηγεσία, ο γνωστός στιχουργός παρομοίασε τον Στέφανο Κασσελάκη με τον Μίλτο Τεντόγλου.
Μέσω ανάρτησης στα social media, ο Νίκος Μωραΐτης έγραψε για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «έχει αρχίσει να μου θυμίζει τον Τεντόγλου. Πάει, πηδάει και φεύγει».

Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-09-07_214354.png



Κατερίνα Νοτοπούλου: Σταμάτα να κρύβεσαι Στεφανε, πίσω από τρολς και θεωρίες συνωμοσίας

«
Σταμάτα να κρύβεσαι Στέφανε» υπογράμμισε στην ομιλία της η Κατερίνα Νοτοπούλου, σημειώνοντας επιτιθέμενη στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ρωτάς ποιος φοβάται τη βάση; Εσύ τη φοβάσαι πρόεδρε Στέφανε. Να αφήσουμε τη βάση να μιλήσει επιτέλους».
Μία ηγεσία που για να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία έριξε το κόμμα σε κώμα.
Η πραγματικότητα έχει βάλει το ζήτημα της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων προκειμένου να συγκροτηθεί μια Προοδευτική, εναλλακτική, ρεαλιστική κυβερνητική πρόταση που θα δίνει διέξοδο στα αδιέξοδα της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Αυτό ο σ. Πρόεδρος το θεωρεί σενάριο διαπλοκής!
Σταμάτα να κρύβεσαι Στέφανε.
-Αρνείσαι το δημοψήφισμα αλλά επικαλείσαι ψευδώς τη δυνατότητα μελών να εκφράζονται.
-Ζήτα την έδρα εσύ αντί να ζητάς από βουλευτές να τη ζητήσουν για σένα.
-Πες μας με το όνομά μας, αντί να βάζεις το γραφείο σου και τα τρολ να μας στοχοποιούν.
Αντί να μας λες νούμερα, εμείς έχουμε το θάρρος της υπογραφής μας και της άποψής μας.
-Ρωτάς ποιος φοβάται τη βάση;
Εσύ τη φοβάσαι πρόεδρε Στέφανε.
Να αφήσουμε τη βάση να μιλήσει επιτέλους!
Να δώσουμε το λόγο στα μέλη μας.
Σήμερα επιλέγουμε ποιοι είμαστε συντρόφισσες και σύντροφοι.
Τί συζητάτε ποιος θα διαγράψει ποιόν;
Ο Μουζάλας εμένα κι εγώ τον Πολάκη; (...)
Είμαστε με τα καλά μας;
Πόσο χώρο θα δώσουμε ακόμα στην ανθρωποφαγία, στον οπαδισμο;
Φτάνει σύντροφοι.
Πάμε μαζί, Με τις αξίες μας, με το θάρρος των αγώνων μας.
Πάμε εκεί που έπρεπε να είμαστε, στην κοινωνία συντρόφισσες και σύντροφοι».

Πολάκης: Δεν κάνει ο Στέφανος για πρόεδρος, έκανα λάθος - Θα διεκδικήσω την ηγεσία

Εάν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφάνιζε αυτή την εικόνα παρακμής, ο Μητσοτάκης θα μετρούσε αντίστροφα, επισημαίνει σε ομιλία – ποταμό στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024, ο Παύλος Πολάκης σημειώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ μας προσπέρασε σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες, ενώ σε κάποιες λίγες, ήμασταν και τέταρτο κόμμα.
Στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις μάλιστα, φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποιείται στη τρίτη θέση με κίνδυνο να βρεθεί άμεσα ακόμα πιο κάτω (ποτέ δεν τις πίστεψα απόλυτα και για αυτό δεν παραθέτω λεπτομέρειες)», πραγματοποιώντας ευθεία επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.
Σημειώνει χαρακτηριστικά «Ο Στέφανος, και καλό παιδί είναι, και φιλότιμο παιδί είναι, και καλές προθέσεις μπορεί να έχει, αλλά για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει. Η συνεχόμενη και σε ένα βαθμό εμμονική υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής, των προσωπικών του επιλογών, του πλούτου του, του γούστου του, της "επιτυχημένης” προσωπικής του πορείας, μέσω των κοινωνικών δικτύων και της τηλεόρασης, σκέπασε από την πρώτη μέρα κάθε προγραμματική θέση του κόμματος.
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούγονται στην κοινωνία γιατί τις σκεπάζει ο θόρυβος Κασσελάκη.
Ένας θόρυβος που ο ίδιος επιδιώκει και ο οποίος από ένα σημείο και μετά, φαίνεται να αποτελεί τον βασικό του στόχο.
Ο κόσμος μπορεί να βλέπει τον Κασσελάκη, αλλά δεν τον ακούει!».
Για τις εσωκομματικές λειτουργίες επισημαίνει: «Αντί να προσθέσουμε δημιουργικά και με αριστερό πρόσημο στα όσα έχουμε συλλογικά καταφέρει, κάνουμε την επιλογή να ενισχύσουμε και άλλο την τεχνοκρατική αντίληψη και να μειώσουμε περισσότερο το πολιτικό περιεχόμενο;
Τους τελευταίους μήνες, το κόμμα βιώνει μια οργανωτική κατάρρευση. Θα πρέπει να ξαναδούμε από την αρχή τη λειτουργία των οργάνων, τον τρόπο με τον οποίο καθορίζονται οι προγραμματικές μας θέσεις και πως αυτές θα αποτελούν στο μέλλον μια σταθερή βάση για τις τοποθετήσεις των στελεχών μας, τόσο μέσα στο κοινοβούλιο, όσο και κατά τις δημόσιες εμφανίσεις τους».
Συμπληρώνει τις αιχμές κατά τις ηγεσίας: «Τώρα, διαβάζουμε και για άλλες εντελώς αλλοπρόσαλλες προτάσεις σχετικά με τις αλλαγές στο καταστατικό, μεταξύ των οποίων και η αστεία αλλαγή ονόματος. Πάμε σε ένα μοντέλο το οποίο βρίσκεται μακριά από τις δομές που παραδοσιακά έχουμε αναπτύξει.
Σε ένα κόμμα του προέδρου, με επιλογές όλο και πιο απολιτίκ».
Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι δεν υπάρχει «μέση όδος» μεταξύ του Πολάκη και της νυν ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και τα πράγματα αναμένεται να οδηθούν σε ρήξη.
Ο ίδιος, έθεσε θέμα ηγεσίας με το που ανέβηκε στο βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.
«Στηρίζω την πρόταση μομφής που κατατέθηκε κατά του Στέφανου Κασσελάκη» δήλωσε ο Παύλος Πολάκης στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και ανακοίνωσε στην ομιλία του ότι θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.
«Αν δεν περάσει η πρόταση παραμένω, αν χάσω παραμένω και δεν χρειαζόμαστε ένα κόμμα σαν της Ζωής Κωνσταντοποουλου. Οδήγησε μόνος σου το κόμμα σε εκλογές. Εγώ τον αριστερισμό τον πέρασα μικρός. Στηρίζω τη μομφή που κατατέθηκε» είπε ο Παύλος Πολάκης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται ότι, μετά την επιστροφή Πολάκη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη, ο βουλευτής Χανιών με δήλωση που είχε κάνει στο περιστύλιο της Βουλής είχε δείξει πως δεν σκοπεύει να κάνει πίσω στην αμφισβήτηση της ηγεσίας.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-09-07_214445.png
Γεροβασίλη: Μόνη λυτρωτική λύση να πάμε σε νέες εκλογές προέδρου - Αμετροεπής ο Κασσελάκης

«Λάθη πολιτικής και πολιτικών σχεδιασμών συγχωρούνται, αλλά το να πορεύεσαι χωρίς ήθος και αξίες δεν συγχωρείται» τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη.
«Ακούμε για ενότητα, σύνθεση, υπευθυνότητα κλπ. αλλά τα εννοούμε όλα αυτά;» είπε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Απειλές, διχασμό, απρέπεια, κακία ακούσαμε σήμερα από τον Πρόεδρο.
Ακούσαμε και προσβολές. Δεν έχουν αυτά σχέση με τις αξίες της Αριστεράς.
Το νέο δεν είναι ηλικιακό. Είναι ιδεολογικό. Χωρίς τις ίδιες αξίες και χωρίς σεβασμό τίποτα δεν μπορεί να είναι νέο... 800 "εγώ" είχε η ομιλία του Προέδρου και ελάχιστα "εμείς"».
Σε αυτό το πλαίσιο η Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε πως είναι «αμετροέπεια να λέει ο Πρόεδρος ότι έλιωσε σόλες στη χώρα έναν χρόνο, όταν εμείς έχουμε λιώσει χρόνια πολλά σόλες γι αυτό το κόμμα και από ένα μικρό κόμμα έγινε κυβέρνηση».
Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως «στο Συνέδριο ποτέ δεν υποχώρησα» και τόνισε: «Το Συνέδριο αποφάσισε να μην γίνουν εκλογές. Πολλά από εκείνα που είχα επισημάνει τότε ισχύουν δυστυχώς και σήμερα.
Σεβάστηκα την απόφαση του Συνεδρίου και δήλωσα ότι θα δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών ενωμένοι».

Νίκος Παππάς: Δεν πρέπει να γίνουν εκλογές, δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο

Κατά των νέων εκλογών, αλλά και της αλλαγής ονόματος τάχθηκε στην τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.
Το στέλεχος του κόμματος ανέφερε ότι «μετά τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε αντανακλαστικά ανάληψης της πολιτικής πρωτοβουλίας, την προσδοκία του κόμματός να ηγηθεί μιας μεγάλης προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας», ωστόσο, όπως είπε «οι καλές ώρες τελείωσαν εκεί» και οι «ευθύνες» ανήκουν σε όλους.
Απευθυνόμενος πρώτα στον πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη τόνισε ότι «όταν υπάρχει φωτιά, δεν πρέπει να τη βοηθάς να φουντώνει, αλλά να σβήνει».
«Εδώ υπάρχουν σύντροφοι, όχι εντελλόμενα.
Αλλά και σύντροφοι, που κάνουν μεγάλα λάθη, αξιοποιώντας τη δυνατότητα του δημοσίου λόγου», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως οι αποφάσεις τους «δεν βρήκαν χώρο στον δημόσιο λόγο», αλλά «ξεκίνησε η λαθολογία, η αίσθηση ότι πάμε να τελειώσουμε λογαριασμούς με το παρελθόν».
«Δεν βλέπω υπονομευτές ή εντελλόμενα συμφερόντων», δήλωσε ο Ν. Παππάς ενώ απηύθυνε έκκληση «στην αντίθετη άποψη να μην αποδίδουμε αλλότρια κίνητρα».
«Δεν μπορούν, επίσης, να υπάρχουν και προειλημμένες αποφάσεις για διαφωνίες», εκφράζοντας την άποψη ότι δεν πρέπει να αλλάξει το όνομα του κόμματος.

«Απέναντι στα σενάρια των διασπάσεων, να προτάξουμε και να υλοποιήσουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις», κάλεσε τα μέλη της ΚΕ ο Ν. Παππάς, ενώ σχολιάζοντας το κείμενο της πρότασης μομφής, είπε πως «καταδικάζει προτάσεις διαγραφών, όμως στελέχη που το υπογράφουν ζητούσαν καθολική διαγραφή Πολάκη».
Καταλήγοντας, σημείωσε ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές γιατί δεν βλέπει «εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο», «δεν καταγράφεται πουθενά».

Θεοχαρόπουλος: Φοβάται τη βάση και κρύβεται ο Κασσελάκης

Σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη άσκησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζητώντας να αποφασίσει η βάση για την ηγεσία.
Στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή διχαστική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη επιβεβαιώνει πλήρως τους λόγους που καταθέσαμε πρόταση μομφής
. Έχουμε στρατηγική διαφωνία με την συνεχιζόμενη ρευστοποίηση του κόμματος από τον πρόεδρο του, με την συνεχιζόμενη παραγωγή εσωστρέφειας αντί για παραγωγής πολιτικής με ευθύνη του Στέφανου Κασσελάκη.
Με τις προτάσεις του που οδηγούν σε προσωποπαγές, συγκεντρωτικό κόμμα.
Με την άρνηση του Στέφανου Κασσελάκη για προοδευτικές συμμαχίες και να αναλάβει ηγετικό ρόλο το κόμμα μας για αυτές, απέναντι στις αποφάσεις που λαμβάνει η Κ.Ε. του κόμματος[...]. Για να φύγει ο Μητσοτάκης όμως, χρειάζεται να αλλάξει η ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Είναι η προϋπόθεση γιατί ο σημερινός πρόεδρος ρευστοποιεί το κόμμα.
Το δίλημμα δεν είναι αυτό που είπε ο πρόεδρος.
Το δίλημμα είναι "ή αλλάζει ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η αλλιώς βουλιάζει".
Μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης για αδυσώπητη γραφειοκρατία και μετά είπε δεν πάει στην βάση αλλά παλεύει να κρυφτεί πίσω από γραφειοκρατίες.
Μόνος του τα λέει, μόνος του αλλάζει αμέσως ότι λέει και πανηγυρίζει κιόλας[...].
Φοβάται τη βάση και κρύβεται.
Απειλεί με διαγραφές και προγραφές και μας αναφέρει ότι παράδειγμα του στο θέμα αυτό είναι η ΝΔ και η Δεξιά με το δικό της καταστατικό!
Για όλους αυτούς τους λόγους και πολλούς άλλους που αναφέρονται στο κείμενο πρέπει να πάμε στη βάση και τα μέλη του κόμματος να αποφασίσουν για την ηγεσία του».

Φάμελλος: Μόνη λύση οι εκλογές, όχι μομφή στον Κασσελάκη – Ζούμε την αποσάρθρωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ζούμε την αποσάθρωση του ΣΥΡΙΖΑ, οργανωτική, πολιτική αλλά και αξιακή», τόνισε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλος.
Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ζούμε την κορύφωση μίας μεγάλης πολιτικής κρίσης στο κόμμα μας.
Τη Δευτέρα το κόμμα μας δεν θα είναι ίδιο.
Να μιλήσουμε ειλικρινά για να διασφαλίσουμε την ύπαρξή του.
Αλλιώς είναι κοντά οι μέρες που δεν θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το σύστημα εξουσίας θα έχει πετύχει το στόχο του.
Γίνεται μεγάλη κουβέντα για ένα υποθετικό σχέδιο ρευστοποίησης και κινδύνου της αυτόνομης ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας;
Η ρευστοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει προηγηθεί.
Τώρα ζούμε την αποσάθρωση του ΣΥΡΙΖΑ, οργανωτική, πολιτική αλλά και αξιακή».
Κάνοντας αναδρομή είπε: «Προφανώς και το πρόβλημα δεν ξεκίνησε με την εκλογή του Στέφανου. Το πρόβλημα προϋπήρχε. Εκφράστηκε και με την εκλογή του Στέφανου. Γιατί υπήρξε ανάγκη για ένα νέο πρόσωπο και γιατί ήταν η αγωνία, η ανάγκη των μελών, παλιών και νέων, για μια προοπτική που "θα τα άλλαζε όλα".
Ωραίο σύνθημα. Αλλά χωρίς πυξίδα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα».
Τα σοβαρά προβλήματα άλλης αντίληψης του προέδρου για τον χαρακτήρα του κόμματος, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν με την πρόχειρη και βιαστική συζήτηση του καταστατικού, -που δεν μπορέσαμε να μελετήσουμε χθες βράδυ- και το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα προσυνεδριακού
. Χρειαζόμαστε επανεκκίνηση αλλά σε άλλη κατεύθυνση για να αποφύγουμε την πλήρη ρευστοποίηση και την αποσάθρωση και αυτή η επανεκκίνηση πρέπει να περιλαμβάνει και μία αντεπίθεση ιδεών».
Έκλεισε απευθυνόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη: «Πρόεδρε η απόφαση είναι σε εσένα. Να αποφύγουμε τη μομφή. Τα μέλη του κόμματος να επιλέξουν με εκλογές και πρόεδρο και πρόγραμμα για την επόμενη μέρα. Για να έχει προοπτική και ο τόπος και η Αριστερά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης