Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Οι παραλίες στο Λαγονήσι ανήκουν στους Έλληνες, όχι στους ολιγάρχες

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Οι παραλίες στο Λαγονήσι ανήκουν στους Έλληνες, όχι στους ολιγάρχες

«Να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω»

Σχετικά Άρθρα
Στη Βουλή, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κ. Δημητροκάλλης, επιτέθηκε με έντονο ύφος στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των παραλιών στο Λαγονήσι, επισημαίνοντας ότι το κράτος, αντί να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών, εξυπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Ο κ. Δημητροκάλλης αναφέρθηκε στις δικαστικές αποφάσεις που επιβάρυναν το δημόσιο ταμείο με 800 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση σε επιχειρηματικό όμιλο, κάτι που χαρακτήρισε "εξοργιστικό".
Με έντονη συναισθηματική φόρτιση, δήλωσε ότι, ως κάτοικος Λαγονησίου, βλέπει την ίδια του την παιδική ηλικία και τις αναμνήσεις του να απειλούνται από την ιδιωτικοποίηση δημόσιων εκτάσεων.
Τόνισε ότι οι κάτοικοι, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, φυλάνε τις παραλίες μέρα και νύχτα για να αποτρέψουν την κατεδάφιση και ιδιωτικοποίηση, αναφερόμενος χαρακτηριστικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να "εκποιήσει παραλίες" προς όφελος λίγων και ισχυρών.
Ο βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να ακυρώσει τις συμφωνίες που παραχωρούν εθνικά αγαθά σε ιδιώτες και να σταματήσει τις παραχωρήσεις δημόσιας γης, προτάσσοντας το δικαίωμα του λαού στην ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές.
Με κλείσιμο το λόγο του, τόνισε πως η προστασία της πατρίδας και των εθνικών πόρων είναι ιερή και κάλεσε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις να αγωνιστούν για να "πάρουμε την πατρίδα μας πίσω".



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης