Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λατινοπούλου: Χιλιάδες Έλληνες εγκαταλείπουν τη χώρα – Η Φωνή Λογικής θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψουν στην Πατρίδα

Λατινοπούλου: Χιλιάδες Έλληνες εγκαταλείπουν τη χώρα – Η Φωνή Λογικής θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψουν στην Πατρίδα

Την τετραετία από το 2019 έως και το 2022 υπολογίζεται ότι εγκατέλειψαν τη χώρα μας συνολικά 283.801 άνθρωποι

Σχετικά Άρθρα
Η πρόεδρος και ευρωβουλευτής της Φωνής Λογικής, Αφροδίτη Λατινοπούλου, σχολίασε την Παρασκευή με δήλωσή της:
«Χιλιάδες Έλληνες δραπετεύουν από την ίδια τους τη χώρα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή όπως αποτυπώνεται και στα στοιχεία της Eurostat.
Η ανέχεια και το υψηλό κόστος ζωής στη χώρα μας, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, έχει αναγκάσει πολλούς Έλληνες που ανήκουν στην πιο παραγωγική ηλικία να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για να ζήσουν τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.
Από το 2019 αλλά κυρίως μετά το 2021 εξαιτίας της ακρίβειας και τους πενιχρούς μισθούς, νέοι άνθρωποι, φεύγουν στο εξωτερικό.
Αυτή την τάση φυγής προς το εξωτερικό επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της Eurostat τα οποία έχει επεξεργαστεί το Ινστιτούτο ΕΝΑ.
Συγκεκριμένα, την τετραετία από το 2019 έως και το 2022 υπολογίζεται ότι εγκατέλειψαν τη χώρα μας συνολικά 283.801 άνθρωποι οι οποίοι ανήκουν στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό.
Οι 71.467 ήταν ηλικίας 15-24 ετών, οι 161.023 ηλικίας 25-44 ετών και οι 51.311 ηλικίας 45-64 ετών.
Το χειρότερο είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν την αίσθηση του νόστου και σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα που υπάρχει στη χώρα μας έχουμε ως αποτέλεσμα να είμαστε σε λίγα χρόνια ένας γερασμένος πληθυσμός.
Η Φωνή Λογικής δεσμεύεται πως θα κάνει τα πάντα ασκώντας σοβαρές πολιτικές για να πετύχει την επιστροφή των νέων Ελλήνων στην πατρίδα μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης