Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - Απόπειρα να χειραγωγηθεί η εκλογή προέδρου καταγγέλλει η Ν. Κασιμάτη – Θέλουν να κρατηθούν στις θέσεις τους

ΣΥΡΙΖΑ - Απόπειρα να χειραγωγηθεί η εκλογή προέδρου καταγγέλλει η Ν. Κασιμάτη – Θέλουν να κρατηθούν στις θέσεις τους
Έκανε λόγο για αυτούς που προσπαθούν να «κρατηθούν στις καρέκλες τους» και να «θέσουν σε ομηρία» τον πρόεδρο του κόμματος που θα εκλεγεί
Ακόμα μια συνεδρίαση οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ολοκληρώθηκε εν μέσω έντασης, με το κόμμα να μοιάζει με «καζάνι που βράζει», περίπου έναν μήνα πριν από το έκτακτο Συνέδριο.
Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίυο 2024, λοιπόν, εκτός από την έγκριση της πρότασης της Πολιτικής Γραμματείας για το χρονοδιάγραμμα, υπερψηφίστηκε (με οριακή πλειοψηφία) η πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη για δημοσιοποίηση των «Πόθεν έσχες» των υποψηφίων προέδρων.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε ένταση και αποχώρηση μελών της Κ.Ε. που στηρίζουν τον τέως πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.
Λίγο μετά το πέρας της συνεδρίασης, η Νίνα Κασιμάτη (που ανήκει στη λεγόμενη ομάδα των κασσελακικών) κατήγγειλε σε υψηλούς τόνους, όσους προσπαθούν να «κρατηθούν στις καρέκλες τους» και να «θέσουν σε ομηρία» τον πρόεδρο του κόμματος που θα εκλεγεί.
Συγκεκριμένα, η κ. Κασιμάτη ανέφερε: «Η απόπειρα να χειραγωγηθεί η εκλογή προέδρου, αλλά πια και των νέων οργάνων, συνεχίστηκε και στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕ από ορισμένους.
Το Συνέδριο, που είναι το ανώτατο όργανο, θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για όλα και η ελληνική κοινωνία ήδη διαπιστώνει ενεή την αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων να κρατηθούν στις καρέκλες τους και να θέσουν σε ομηρία τον πρόεδρο που θα εκλέξει η κοινωνία ξανά κόντρα στις βουλήσεις της γραφειοκρατίας».
Σημειώνεται ότι η πρόταση της Θεοδώρας Τζάκρη για διαφοροποίηση του χρονοδιαγράμματος έλαβε 62 ψήφους, έναντι 112 που πήρε η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης