Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παραπαίει - Το Μαξίμου διέγραψε τον Σαλμά για παραδειγματισμό – Η εσωκομματική αντιπολίτευση αριθμεί πάνω από 20 βουλευτές

tags :
Παραπαίει - Το Μαξίμου διέγραψε τον Σαλμά για παραδειγματισμό – Η εσωκομματική αντιπολίτευση αριθμεί πάνω από 20 βουλευτές
Η δεξιά πτέρυγα δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από ένα δεξιό πρόσωπο για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Η διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ είναι ένα αυστηρό μήνυμα προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που θέλουν να διαφωνήσουν ανοικτά με την κυβερνητική πολιτική, με το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει αποφάσεις μαζί με 4-5 συνεργάτες του και δεν ακούει κανέναν άλλον (όπως με το γάμο των ομοφυλόφιλων), που πλέον δεν μπορούν να κάθονται να ακούν γκρίνια και παράπονα από τους ψηφοφόρους για την ακρίβεια και το ακριβό ρεύμα, για την αλλοτρίωση του dna της παράταξης και για τις μεγάλες αστοχίες της κυβέρνησης.

Εκτόνωση για τις ευρωεκλογές οι ερωτήσεις στην Βουλή

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αφήσει ένα παράθυρο εκτόνωσης στους βουλευτές να κάνουν ερωτήσεις στους υπουργούς και να ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο όταν είδε ότι μετά τις ευρωεκλογές, οι βουλευτές του ήταν στα κάγκελα με τους υπουργούς.
Τότε έκανε και ανασχηματισμό ενώ δόθηκε και το έναυσμα για αλλαγές σε συγκεκριμένα νομοσχέδια που είχαν πληγώσει την παράταξη όπως το νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η εικόνα της ΝΔ δεν βελτιώθηκε, χάνει ψηφοφόρους

Όμως, από τότε η εικόνα της κυβέρνησης δεν βελτιώθηκε.
Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η ΝΔ κινείται πολύ χαμηλά και ότι χάνει ψηφοφόρους στα δεξιά της.
Την ίδια ώρα ο ανασχηματισμός δημιούργησε προστριβές στους βουλευτές.
Υπουργοί και υφυπουργοί που ανήκουν σε άλλα κόμματα έμειναν ακούνητοι ενώ δεν είχαμε μεγάλη απορρόφηση δεξιών στελεχών, κάτι που έγινε μόνο στους γενικούς γραμματείς.
Βουλευτές πλέον που βλέπουν ότι η κυβέρνηση δεν βαδίζει στο σωστό δρόμο αποφάσισαν να πάρουν την υπόθεση αντιπολίτευση στα χέρια τους.
Ενώ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι απόντες από την αντιπολίτευση μέχρι να λύσουν τα εσωκομματικά τους προβλήματα, η εσωκομματική αντιπολίτευση γαλάζιων βουλευτών άρχισε τις κρίσιμες ερωτήσεις.
Το ρεπορτάζ λέει ότι δεν είναι μόνο οι 11 που έκαναν την ερώτηση στο υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

Πάνω από 20 βουλευτές η αντιπολίτευση μέσα στη ΝΔ

Είναι παραπάνω και αριθμούν τους 20 περίπου βουλευτές που θέτουν σοβαρά ζητήματα επίλυσης προβλημάτων καθημερινότητας.
Πέρα από τους Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργο Βλάχο, Βασίλη Γιόγιακα, Θανάση Δαβάκη, Νικήτα Κακλαμάνη, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρο Καράογλου, Χρήστο Μπουκώρο, Μάριο Σαλμά, Ευριπίδη Στυλιανίδη και Μάξιμο Χαρακόπουλο, μεγάλες διαφωνίες έχουν για την κυβερνητική πολιτική ο Νότης Μηταράκης, ο Θάνος Πλεύρης, ο Γιάννης Καλλιάνος, ο Στέλιος Πέτσας (αλλά επειδή ήταν στο Μαξίμου δεν θέλει να τις εξωτερικεύσει), ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Γιάννης Οικονόμου, η Άννα Ευθυμίου και άλλοι.
Μάλιστα, όταν έμαθαν για την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, πολλοί έσπευσαν να ρωτήσουν αν εκπρόθεσμα μπορούσαν να υπογράψουν την ερώτηση.
Δηλαδή θα ήταν παραπάνω από τους 11 βουλευτές που την υπέγραψαν τελικά.
Πολλοί από τους παραπάνω, έχουν θέσει βέτο και για την προεδρική εκλογή, δηλαδή δεν θα συναινέσουν εάν δεν προταθεί από τη ΝΔ ένα δεξιό πρόσωπο ενώ την ίδια ώρα γίνεται γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί διακαώς την παραμονή της βολικής και ήσυχης Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Διέξοδο πλέον για τα γαλάζια στελέχη η Φωνή Λογικής

Βέβαια, ο Μάριος Σαλμάς, εκτός ότι ήταν ο διοργανωτής της ερώτησης των 11, έθεσε συγκεκριμένα ζητήματα για φωτογραφικές διατάξεις σε συμβάσεις των κυλικείων στα υπουργεία Υγείας και Πολιτισμού, όμως, ας μη γελιόμαστε ο στόχος ήταν καθιερωθεί ως εσωκομματική αντιπολίτευση, την ώρα που η ΝΔ πέφτει δημοσκοπικά.
Και φυσικά, την ώρα που στελέχη της όπως οι κ. Κόλλιας και Καμπόσος παρατάνε το κόμμα, μετακομίζοντας σε άλλο κόμμα, στη Φωνή Λογικής.
Πλέον οι βουλευτές της ΝΔ έχουνε μία άλλη διέξοδο.

Φωτιά το επόμενο τρίμηνο θα οξυνθούν οι αντιπαραθέσεις 


Στη Νέα Δημοκρατία φοβούνται ότι το επόμενο τρίμηνο, οι αντιπαραθέσεις βουλευτών με τους υπουργούς και το Μέγαρο Μαξίμου θα ανέβουν.
Ο λόγος δεν είναι μόνο η εντεινόμενη ακρίβεια, η οποία θα συνεχιστεί για καιρό, αλλά και οι αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος που θα επιφέρουν ένα νέο εισοδηματικό κραχ για το κόσμο.
Το Μαξίμου έχει ήδη δώσει εντολή στο οικονομικό επιτελείο να επεξεργαστεί επιδοτήσεις για το επόμενο διάστημα, αναγνωρίζοντας ότι το πρόβλημα των αυξημένων λογαριασμών θα πλήξει την κοινωνία εκ νέου.
Όμως, δεν είναι μόνο αυτά τα θέματα.
Το μεταναστευτικό θα κάνει ξανά την εμφάνισή του στην ελληνική κοινωνία μετά τις εξελίξεις στην Γερμανία και το κλείσιμο των συνόρων.
Τα όρια της ΝΔ θα δοκιμαστούν και πάλι.
Ενώ όπως έχουμε πει προεδρική εκλογή και συνταγματική αναθεώρηση θα ανοίξουν τέλος του χρόνου.
Η δεξιά πτέρυγα δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από ένα δεξιό πρόσωπο.
Στην αναθεώρηση, όσοι θέλουν διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας, θα βρουν απέναντι τα 3/4 της Νέας Δημοκρατίας.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης