Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη - Erdogan την Τρίτη 24/9 στη Ν. Υόρκη - Στο επίκεντρο διμερείς σχέσεις, Κυπριακό, μεταναστευτικό

Συνάντηση Μητσοτάκη - Erdogan την Τρίτη 24/9 στη Ν. Υόρκη - Στο επίκεντρο διμερείς σχέσεις, Κυπριακό, μεταναστευτικό
Θα προηγηθεί τριμερής συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο Ε. Macron και τον Πρόεδρο της Κύπρου, Ν. Χριστοδουλίδη
Σχετικά Άρθρα
Το τετ α τετ του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο R.T. Erdogan θα γίνει τελικά στη Νέα Υόρκη το απόγευμα της Τρίτης 24/9, σε αίθουσα του κεντρικού κτιρίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:40 (τοπική ώρα, 18:40 ώρα Ελλάδας) και θα παραστούν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών και οι διευθυντές των διπλωματικών τους γραφείων.
Στο μικροσκόπιο θα τεθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας, το Κυπριακό, το μεταναστευτικό, αλλά και οι περιφερειακές εξελίξεις δηλαδη οι πόλεμοι σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία.
"Το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων δεν εξαρτάται από τις αμερικανικές εκλογές. Θα αξιολογήσουμε τα γεγονότα μετά τη συνάντηση και θα δούμε το βάθος των θεμάτων. Σε μια πολύ ταραγμένη περίοδο και σε μια Μέση Ανατολή που παράγει κρίσεις το γεγονός ότι μπορούμε να συνομιλούμε για όλα αυτά τα ζητήματα είναι θετική κατάκτηση. Έχει θετικές επιπτώσεις στη θετική ατζέντα, ακόμα και σε ζητήματα που διαφωνούμε να μην οδηγούμαστε σε κλιμάκωση στο πεδίο", ανέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή.
Για το Κυπριακό, κυβερνητική πηγή σημείσε πως "σε αυτή τη συγκυρία θα φέρουμε το θέμα στο τραπέζι. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την επανεκκίνηση των συνομιλιών".
Ακόμη, οι δύο ηγέτες αναμένεται να κάνουν αναφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα. "Όσο οι διακινητές προσαρμόζουν τις μεθόδους τους, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να αυξήσουμε τα επίπεδα συνεργασίας με την Τουρκία", τόνισε κυβερνητική πηγή. Η Αθήνα εκφράζει ικανοποίηση για το επίπεδο συνεργασίας με την Τουρκία στο ζήτημα.

Τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Γαλλίας

Θα προηγηθεί τριμερής συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο Ε. Macron και τον Πρόεδρο της Κύπρου, Ν. Χριστοδουλίδη, στην οποία θα συζητηθούν τα ενεργειακά και η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου.
Η τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Γαλλίας θα γίνει την Τρίτη 24/9 στις 18:00 (τοπική ώρα, 01:00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας).
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, "έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας. Το έργο είναι τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας για την Κύπρο. Πραγματικό γεωπολιτικό ρίσκο στην υλοποίηση του έργου δεν θα υπάρξει. Έχουμε καταλήξει στον οικονομικό επιμερισμό".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης