Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον προσωπικό ιατρό - Ο Σαλμάς έθεσε κάποια ζητήματα διαφθοράς, είναι πολύ βαρύ

Γεωργιάδης: Σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον προσωπικό ιατρό - Ο Σαλμάς έθεσε κάποια ζητήματα διαφθοράς, είναι πολύ βαρύ
"Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε σημαντική ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στις άγονες περιοχές στα περιφερειακά νοσοκομεία", δήλωσε ο Άδ. Γεωργιάδης
«Σήμερα θα βγει σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιό μας για τον προσωπικό ιατρό. Εμπεριέχει ένα άρθρο που έχει πολύ ισχυρά κίνητρα για την κινητροδότηση ενός νέου γιατρού να επιλέξει την ειδικότητα της παθολογίας», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο Κανάλι Ένα 90,4, σημείωσε πως έχουμε πολύ λίγους παθολόγους σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και πρόσθεσε πως «μέχρι τώρα έχουμε κάνει την ΚΥΑ για τα νέα κίνητρα στις άγονες περιοχές και τώρα ετοιμάζουμε την τροπολογία για τα θεσμικά κίνητρα. Κάνοντας όλα αυτά και κάνοντας νέες προκηρύξεις πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε σημαντική ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στις άγονες περιοχές στα περιφερειακά νοσοκομεία».

Για φάρμακα και χειρουργεία

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο των «ΝΕΩΝ» περί αυξήσεων στα φάρμακα, ο υπουργός εξήγησε ότι αφορά στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.
Όπως ανέφερε «επί της νέας μου θητείας έχουμε μειώσει τις τιμές σε 6.500 φάρμακα και έχουμε αυξήσει τις τιμές σε 500 φάρμακα. Οι μειώσεις των τιμών είναι πολύ περισσότερες των αυξήσεων. Το πρωτοσέλιδο στα «ΝΕΑ» αφορά στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Τα φάρμακα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στα συνταγογραφούμενα όπου η τιμή τους ρυθμίζεται από το κράτος - σε ένα μικρό τμήμα αυτών είναι οι αυξήσεις που έγιναν τον Αύγουστο - και στα μη συνταγογραφούμενα, τα οποία με νόμο του 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ έχουν ελεύθερη διακύμανση τιμής από τις εταιρείες, δηλαδή δεν υπάρχει παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας. Άρα, σήμερα τα φάρμακα που αναφέρονται στο πρωτοσέλιδο των «ΝΕΩΝ» αναφέρονται στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και στις αυξήσεις που έχουν λάβει αθροιστικά από το 2017, όταν έγινε και η απελευθέρωσή τους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ».
Σχετικά με τη μείωση του μέσου χρόνου αναμονής σε μη επείγοντα χειρουργεία και εφημερίες, τόνισε ότι «ένας από τους δύο μεγάλους πολιτικούς μου στόχους στη δεύτερη μου θητεία είναι πρώτον, η μείωση της αναμονής για χειρουργική επέμβαση στα «ψυχρά», δηλαδή τα μη επείγοντα χειρουργεία -και το βασικό εργαλείο εδώ είναι τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία που θα ξεκινήσουν σε ενάμιση μήνα περίπου και δεύτερον, η μέση μείωση του χρόνου αναμονής στις εφημερίες που σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις μπορεί να ξεπεράσουν τις 10-12 ώρες».

Για παραπομπή του Σαλμά στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

«Ο κ. Σαλμάς έθεσε κάποια ζητήματα διαφθοράς ας το πούμε έτσι, το οποίο είναι πάρα πολύ βαρύ. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτά θα εξηγήσει σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας που έχει κληθεί να παρουσιαστεί. Είναι διαφορετικό πράγμα να ασκείς πολιτική κριτική στους συναδέλφους σου και μέσα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, το οποίο είναι θεμιτό, και διαφορετικό να αφήνεις υπόνοιες για την ηθική συγκρότηση ενός εκάστου. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο», σχολίασε σχετικά ο κ. Γεωργιάδης.

Για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

«Το μεν ΠΑΣΟΚ έχει μια πολύ αξιοπρεπή εσωκομματική διαδικασία εντός ορίων, όπως πρέπει να κάνουν τα δημοκρατικά κόμματα σε εκλογική διαδικασία. Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που ζούμε είναι η απόλυτη παρακμή. Ακόμα και εγώ που είμαι σφοδρός πολιτικός τους αντίπαλος, πλέον τους λυπάμαι», σχολίασε με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές στα δύο κόμματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης