Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιερρακάκης για σχολεία: Συγχωνεύονται κάτω από 1.000 τμήματα - Κατά μέσο όρο η Ελλάδα έχει 8 παιδιά ανά εκπαιδευτικό ενώ στην Ολλανδία 16

Πιερρακάκης για σχολεία: Συγχωνεύονται κάτω από 1.000 τμήματα - Κατά μέσο όρο η Ελλάδα έχει 8 παιδιά ανά εκπαιδευτικό ενώ στην Ολλανδία 16
"Από φέτος θα ξεκινήσουν να λύνονται τα προβλήματα με τις κτιριακές υποδομές", τόνισε ο Κ. Πιερρακάκης
Σχετικά Άρθρα
«Τα τμήματα που συγχωνεύονται είναι κάτω από 1.000. Πανευρωπαϊκή κατεύθυνση λέει πως πρέπει να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός που βοηθάει παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Αν δείτε το μέσο όρο, η Ελλάδα έχει 8 παιδιά ανά εκπαιδευτικό. Στην Ολλανδία έχουμε 16 παιδιά και στη Φιλανδία 14 παιδιά. Το πρόβλημα είναι πως έχεις ανθρώπινο δυναμικό για να στηρίξεις το σύστημα και ταυτόχρονα έχεις κενά», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, με φόντο τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών για τα κενά σε διδακτικό προσωπικό, τις συγχωνεύσεις τμημάτων.
Ο κ. Πιερρακάκης μιλώντας στο MEGA εξήγησε ότι «φέτος είμαστε καλύτερα από πέρσι. Κενά το σύστημα θα έχει πάντα διότι μπορεί να προκύψει μία εγκυμοσύνη ή μία αρρώστια. Υπάρχουν κάποια κενά που θα καλυφθούν πολύ γρήγορα».
Ακόμη, σημείωσε ότι «το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ξεκινάει με 250 εκατομμύρια. Από φέτος θα ξεκινήσουν να λύνονται τα προβλήματα με τις κτιριακές υποδομές. Ταυτόχρονα, το ΤΕΕ θα αξιολογήσει όλες τις σχολικές υποδομές της χώρας. Αν ένα σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει, δεν θα λειτουργήσει και θα βρούμε εναλλακτικές».
Για τους αναπληρωτές, ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλεψη να πάρουν επίδομα μητρότητας, ενώ για τους εκπαιδευτικούς στα νησιά υπογράμμισε πως άρχισε η συνεργασία με δημάρχους για να βρεθούν σπίτια στους καθηγητές.

Για Ψηφιακό Φροντιστήριο

«Όλα τα μαθήματα των Πανελλαδικών θα παρέχονται δωρεάν από το ψηφιακό φροντιστήριο. Γίνεται διαδικτυακά. Έχεις τη δυνατότητα να κάνεις και ερωτήσεις και έχει και νοηματική, σημείωσε σχετυικά ο υπουργός.

Για bullying στα σχολεία

«Έχουμε υπερδιπλασιάσει τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία. Δεν είναι η κάλυψη που θέλω ακόμα. Το μέτρο για το κινητό (απαγόρευση χρήσης στα σχολεία) είναι συσχετιζόμενο με το bullying. Υπάρχει και η πλατφόρμα όπου μπορούν να μιλήσουν τα παιδιά και να τα καταγγείλουν», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης