Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας: Χωρίς κλιματισμό 20 από του 53 συρμούς του Μετρό της Αθήνας - Ένας φορέας για τον σιδηρόδρομο μέχρι το τέλος του 2024

Σταϊκούρας: Χωρίς κλιματισμό 20 από του 53 συρμούς του Μετρό της Αθήνας - Ένας φορέας για τον σιδηρόδρομο μέχρι το τέλος του 2024
Σχετικά με τις συχνές βλάβες με τους αναβατήρες και τις κυλιόμενες σκάλες του Μετρό, εξήγησε ότι τα προηγούμενα χρόνια πολλοί δεν είχαν συντηρηθεί για περίπου 20 χρόνια
Κανένα σχόλιο για την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ σήμερα του Μ. Σαλμά για διαγραφή από την ΚΟ του κόμματος δεν έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σταϊκούρας, σημειώνοντας πως «υπάρχει κεντρική γραμμή που πρέπει να ακολουθούμε όλοι, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι οι βουλευτές δεν μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα προβληματισμούς που έχουν».
Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ με αφορμή την εισαγγελική παρέμβαση για το πλιάτσικο στις γραμμές του ΟΣΕ, σημείωσε πως είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός σιδηρόδρομος, αλλά και πως ένα μεγάλο ζήτημα είναι ότι είναι πολλοί οι εμπλεκόμενοι φορείς, ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, Hellenic Train,ΓΕΟΣΕ.
Όπως είπε, αυτό μέχρι το τέλος του έτους «θα τελειώσει με νόμο. Θα υπάρχει μόνο ένας φορέας ο ΕΡΓΟΣΕ και για το τμήμα των υλικών ο ΓΕΟΣΕ».
Πρόσθεσε πως δεύτερο πρόβλημα είναι οι ισόπεδες διαβάσεις για τις οποίες εξασφαλίστηκαν 25 εκατ. ευρώ ώστε το επόμενο διάστημα να βελτιωθούν σε όλη την Ελλάδα, ενώ το τρίτο αφορά τα δέντρα κατά μήκος των γραμμών και για το λόγο αυτό, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ.
Για τις κλοπές τόνισε πως πρόκειται για ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά.

Για Μετρό

Ο υπουργός μίλησε και για προβλήματα στο Μετρό της Αθήνας, με βασικό την έλλειψη κλιματισμού.
Όπως ανέφερε, «20 από του 53 συρμούς παραλήφθηκαν χωρίς κλιματισμό» και μόνο μια εταιρεία στο εξωτερικό από όσες απευθυνθήκαμε αναλαμβάνει την τοποθέτηση.
Σχετικά με τις συχνές βλάβες με τους αναβατήρες και τις κυλιόμενες σκάλες, εξήγησε ότι τα προηγούμενα χρόνια πολλοί δεν είχαν συντηρηθεί για περίπου 20 χρόνια.
Η γραμμή 4 αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2026, πρόσθεσε.
Για το μετρό της Θεσσαλονίκης τόνισε πως θα λειτουργήσει στις 30/11 με 13 σταθμούς και μέχρι το τέλος του 2025 θα παραδοθούν ακόμη 5 σταθμοί.

Διόδια

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, μειώσεις στις τιμές των διοδίων της εθνικής οδού, εκτός και από την Αττική οδό, θα υπάρξουν.
Από την 1η Οκτωβρίου έως το τέλος του 2025 θα είναι 3 ευρώ από την Πελασγία έως το Κλειδί Ημαθίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης