Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης (ΝΔ): Ορθά διεγράφη ο Σαλμάς, συμπεριφερόταν σαν βουλευτής της αντιπολίτευσης

Πλεύρης (ΝΔ): Ορθά διεγράφη ο Σαλμάς, συμπεριφερόταν σαν βουλευτής της αντιπολίτευσης
Ο λόγος ο οποίος παραπέμπεται ο κ. Σαλμάς δεν είναι ότι άσκησε πολιτική κριτική αλλά ότι ουσιαστικά αμφισβήτησε κατά πόσο η κυβέρνηση λειτουργεί με γνώμονα τη διαφάνεια ή τη διαφθορά είπε ο Θ. Πλεύρης
Ορθά διεγράφη ο Μάριος Σαλμάς διότι εδώ και καιρό συμπεριφερόταν σαν βουλευτής της αντιπολίτευσης υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θ. Πλεύρης.
«Είναι άλλο η κριτική στην κυβέρνηση και άλλο να αμφισβητείς εάν η κυβέρνηση λειτουργεί με διαφάνεια και κατά της διαφθοράς» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm o κ.Πλεύρης, υποστηρίζοντας σχετικά με το ζήτημα της κατάθεσης ερωτήσεων από τους «γαλάζιους» βουλευτές ότι «εάν υπάρχει ερώτηση που εξυπηρετεί τη βελτίωση του ρυθμού της κυβέρνησης, είμαι πρόθυμος και εγώ να την γράψω το επόμενο διάστημα, οι βουλευτές είναι για να ελέγχουν την κυβέρνηση και όχι απλά για να πηγαίνουν στη Βουλή και να ελέγχουν νομοσχέδια».
«Είναι τελείως διαφορετικό να ασκείς μια έντονη πολιτική κριτική στην παράταξη την οποία στηρίζεις και αν ενδεχομένως βλέπεις ότι κάποια πράγματα πρέπει να διορθωθούν ή πρέπει να ελεγχθούν να τα επισημαίνεις, και είναι τελείως διαφορετικό να κατηγορείς αυτή την κυβέρνηση για θέματα δήθεν διαφθοράς, να λαμβάνεις απαντήσεις και μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και από την αρμόδια υπουργό και να συνεχίζεις σαν να συμπεριφέρεσαι ως βουλευτής της αντιπολίτευσης.
Ο λόγος ο οποίος παραπέμπεται ο κ. Σαλμάς δεν είναι ότι άσκησε πολιτική κριτική αλλά ότι ουσιαστικά αμφισβήτησε κατά πόσο η κυβέρνηση λειτουργεί με γνώμονα τη διαφάνεια ή τη διαφθορά οπότε προφανώς εδώ είναι άλλης τάξεως θέμα.
Αν κάνετε μια αναζήτηση των τελευταίων ετών να δείτε μια ομιλία του κ.Σαλμά στο ελληνικό κοινοβούλιο που να στηρίζει την κυβέρνηση ενδεχομένως να χρειαστεί να προσπαθήσετε πολύ» τόνισε ο κ.Πλεύρης.
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι αναγκαία η επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τους «δυσαρεστημένους» βουλευτές, ο κ.Πλεύρης υποστήριξε πως «όποιος βουλευτής θέλει να επικοινωνήσει με το Πρωθυπουργό επικοινωνεί».
«Αν κρίνει ο πρωθυπουργός ότι πρέπει να ενταθεί ή να αλλάξει ο τρόπος επικοινωνίας με μεμονωμένα άτομα ο ίδιος θα το κρίνει αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει θέμα επικοινωνίας του Πρωθυπουργού με τους βουλευτές, όποιος βουλευτής θέλει να μιλήσει με τον πρωθυπουργό μπορεί αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός μπορεί να αξιολογήσει συμπεριφορές βουλευτών και να θέλει ο ίδιος να μιλήσει μαζί τους» επισήμανε ο κ.Πλεύρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης