Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης: Ο Μητσοτάκης έχει ανοιχτή πόρτα για όλους, τους δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσουν και να πουν τα πάντα

Βορίδης: Ο Μητσοτάκης έχει ανοιχτή πόρτα για όλους, τους δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσουν και να πουν τα πάντα
Αναφερόμενος στη συνάντηση Μητσοτάκη με Erdogan, ο κ. Βορίδης σχολίασε ότι δεν αναμένεται κάτι θεαματικό
Σχετικά Άρθρα

Καθησυχαστικός όσον αφορά τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά.
«Οι βουλευτές, προφανώς, έχουν το δικαίωμα να καταθέτουν ερωτήσεις και να ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ο κ. Σαλμάς έχει αναδείξει, και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα μας, και εν συνεχεία με κοινοβουλευτική ερώτηση, ένα ζήτημα, στο οποίο θεώρησε ότι δεν έχουν γίνει σωστά κάπως τα πράγματα και αφορούσε μια δημόσια προκήρυξη για τη λειτουργία κυλικείων του υπουργείου Πολιτισμού. Έκανε κοινοβουλευτική ερώτηση, και φυσικά δεν τον ήλεγξε κανείς για αυτό, έλαβε κοινοβουλευτική απάντηση από την αρμόδια υπουργό και μάλιστα είχε πει τότε ότι είχε καλυφθεί από τη συγκεκριμένη απάντηση. Θεώρησε καλό να επαναφέρει, και μάλιστα με δυσμενέστατους χαρακτηρισμούς και κρίσεις, το ζήτημα αυτό στον δημόσιο διάλογο. Είναι, επίσης, αξιοσημείωτο ότι έχουν υπάρξει προσφυγές από τους ενδιαφερόμενους, οι οποίες κρίθηκαν στα διοικητικά δικαστήρια, τα οποία έκριναν ότι είναι απολύτως νόμιμη η διαδικασία».
Όμως, όταν κάτι κρίνεται σε πολιτικό και σε δικαστικό επίπεδο, «το να επαναφέρει ένας βουλευτής με δυσμενέστατους και βαρείς χαρακτηρισμούς για την υπουργό, την κυβέρνηση και τη λειτουργία της, προφανώς αυτό καθίσταται ελεγκτέο», ανέφερε ο κ. Βορίδης, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να ξέρει τα κίνητρα του καθενός. «Το μόνο που αξιολόγησε ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι τα κίνητρα, είναι η πράξη, οι χαρακτηρισμοί» που ούτε «η αντιπολίτευση δεν το κάνει, όχι η συμπολίτευση», τόνισε.

Η ΚΟ στηρίζει την κυβέρνηση

Αμέσως μετά, ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της και είναι μια Κ.Ο., και με την παρούσα σύνθεσή της και με την προηγούμενη, που εδώ και 5,5 χρόνια στηρίζει απαρέγκλιτα την κυβέρνηση και της έχει δώσει στήριξη και στις πιο δύσκολες, απαιτητικές και φιλόδοξες στιγμές της». «Εμείς δεν βλέπουμε καμία αναστάτωση», επέμεινε.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα με την ΚΟ» και υπενθύμισε ότι «από τους βουλευτές της συμπολιτεύσεως έχουν κατατεθεί περί τις 5.000 ερωτήσεις στην κυβερνητική θητεία μας». Επιπλέον, «πρόσφατα έγινε Κ.Ο. και επίσης ακούσθηκαν τα πάντα. Ο πρόεδρός μας έχει μια ανοιχτή πόρτα για όλους, τους δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσουν και να πουν τα πάντα».

Η συνάντηση Μητσοτάκη με Erdogan

Εξάλλου, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στην αυριανή (24/9/2024) συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, χαμηλώνοντας τον πήχη των προσδοκιών.
Βάσει της έως τώρα εικόνας, στη συνάντηση «θα δώσουν έμφαση σε ζητήματα της λεγόμενης soft ατζέντας, τουρισμός, πολιτιστικά, μεταναστευτικό», είπε ο υπουργός Επικρατείας, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό, άλλωστε, να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη.
«Η περίοδος είναι καλύτερη αλλά η Τουρκία είναι ένας απρόβλεπτος παίκτης και μεταβάλλει πολύ εύκολα τη στάση της και εμείς το έχουμε αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Λέμε "ναι" στον διάλογο, "ναι" στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και στη θετική ατζέντα», επεσήμανε. «Φυσικά και υπάρχουν απτά αποτελέσματα», αναγνώρισε, δε, και κάποια στιγμή όταν θα κριθεί ότι και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες, μπορούν να έχουν ένα πλαίσιο διαλόγου. Συνέστησε πάντως, να προσεγγίζει κανείς τα ελληνοτουρκικά, «αγάλι-αγάλι». Ειδικώς, δε, για τη Συνάντηση Κορυφής της Τρίτης, «δεν νομίζω ότι πρέπει να περιμένετε κάτι θεαματικό», εκτίμησε κλείνοντας ο υπουργός Επικρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης