Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ακρόαση του Απόστολου Τζιτζικώστα από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ζητά η Νέα Αριστερά με επιστολή της

Ακρόαση του Απόστολου Τζιτζικώστα από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ζητά η Νέα Αριστερά με επιστολή της

Περί ακροάσεων ο λόγος

Σχετικά Άρθρα
Η Νέα Αριστερά ζήτησε την σύγκληση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, με θέμα την ακρόαση του προτεινόμενου από την κυβέρνηση υποψηφίου για τη θέση του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Απ. Τζιτζικώστα.
Το σχετικό αίτημα κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΚΟ Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου, μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και η Πέτη Πέρκα, Γραμματέας της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

Η επιστολή

Η σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής, Ιω. Πλακιωτάκη έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Όπως σας είναι γνωστό, στις 17.09.2024 ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν η νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Για τη θέση του Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, του χαρτοφυλακίου που ανέλαβε η χώρα μας, έχει προταθεί από την Κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.
Μετά τη συγκρότηση της λίστας των υποψηφίων Επιτρόπων από το Συμβούλιο σε συμφωνία με την εκλεγείσα Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι υποψήφιοι καλούνται σε ακροάσεις ενώπιον των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανάλογα με τα προβλεπόμενα πεδία ευθύνης τους και αφού αξιολογηθεί η επίδοση και καταλληλότητα κάθε υποψηφίου ακολουθεί ψηφοφορία στην Ολομέλεια του ΕΚ.
Αντίστοιχα, ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει στο άρθρο 32Α παρ. 7 περ. γ) τη δυνατότητα της καθ’ ύλην αρμόδιας ειδικής διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων να καλεί σε ακρόαση τον προτεινόμενο από την Κυβέρνηση υποψήφιο για τη θέση του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και κάθε προτεινόμενο υποψήφιο για αξίωμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ενόψει των ανωτέρω, αιτούμαστε να συγκληθεί η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με θέμα την ακρόαση του προτεινόμενου από την Κυβέρνηση υποψηφίου για τη θέση του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, κατ’ άρθρο 32Α παρ. 7 περ. γ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης