Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαλμάς: Η έδρα είναι εντολή των πολιτών, δεν την παραδίδω - Όποιος έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη της παράταξης, κάνει λάθος

Σαλμάς: Η έδρα είναι εντολή των πολιτών, δεν την παραδίδω - Όποιος έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη της παράταξης, κάνει λάθος
«Διαγράφηκα για τις απόψεις μου», είπε ο Μ.Σαλμάς
Σχετικά Άρθρα
«Η έδρα είναι εντολή των πολιτών. Οι πολίτες είπαν ότι θέλω να εκφράζω τις ιδέες τους. Για να έχω άποψη, πέρασα από έντεκα εκλογικές αναμετρήσεις. Η απόφαση να βρεθώ εκτός κόμματος και ΚΟ δεν μου δίνει το δικαίωμα να παραιτηθώ από την έδρα μου», ξεκαθάρισε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Μ. Σαλμάς, ένας 24ωρο μετά τη διαγράφη του από τη ΝΔ.
Ο κ. Σαλμάς μιλώντας στον ΑΝΤ1 κληθείς να μιλήσει για αίτια της διαγραφής του είπε πως «κανένας δεν γνωρίζει, ούτε η Επιτροπή Δεοντολογίας που με κάλεσε να δώσω εξηγήσεις. Γι’ αυτό κράτησε μόνο 48 δευτερόλεπτα», προσθέτοντας πως έφυγε με ένα χαρτί που έκανε λόγο για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά».
Υποστήριξε ωστόσο πως «στην περίπτωσή μου διαγράφηκα για τις απόψεις μου», τονίζοντας ότι «το άρθρο 60 αναφέρει πως ο βουλευτής έχει απεριόριστη ελευθερία λόγου και κρίσης».
Ο ίδιος «βλέπει» ως λόγο για τη διαγραφή τον διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής μετά τις ευρωεκλογές.
Όπως ανέφερε, «25 χρόνια δεν έδωσα μία αφορμή, δεν έφερα στην παράταξή μου αντίρρηση σε ένα νομοσχέδιο. Ούτε τώρα έδωσα αφορμή για να συμβεί αυτό. Απλά μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ για να μεριμνήσουμε γιατί ο κόσμος μας γύρισε την πλάτη στις ευρωεκλογές -είπα την προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι μία αναστρέψιμη- μπροστά στον πρωθυπουργό».
«Όλοι υπηρετούμε την παράταξη. Όποιος έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη της παράταξης, κάνει λάθος», σχολίασε.
Ερωτηθείς για το πολιτικό του μέλλον, απάντησε «ποιος νοιάζεται τι θα κάνω εγώ; Ο κόσμος έχει τα προβλήματά μου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης