Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης σε ΥΠΕΞ Υεμένης: Εγγυητής της θαλάσσιας ασφάλειας οι «Ασπίδες»

Γεραπετρίτης σε ΥΠΕΞ Υεμένης: Εγγυητής της θαλάσσιας ασφάλειας οι «Ασπίδες»
Την ανάγκη διασφάλισης της εύρυθμης ναυσιπλοΐας τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών στη συνάντησή του με τον ομόλογό του από την Υεμένη…
Την ανάγκη να αποκατασταθεί πλήρως η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στη συνάντησή του με τον ομόλογό του από την Υεμένη Σαϊά Μοχσίν Ζιντανί. Άλλωστε, η θαλάσσια ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα στο πλαίσιο της διετούς θητείας της (2025-2026) στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και συνδέεται με την ενεργειακή ασφάλεια, την ομαλή λειτουργία των αλυσίδων εφοδιασμού και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.
Ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη ναυτική επιχείρηση της ΕΕ «Ασπίδες», η οποία υπό ελληνική ηγεσία εκπλήρωσε επιτυχώς την αποστολή ρυμούλκησης του πετρελαιοφόρου «SOUNION» σε ασφαλή περιοχή στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η αποστολή απέδειξε, ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, για άλλη μια φορά, την αξιοπιστία της επιχείρησης ως αποτελεσματικού εγγυητή της θαλάσσιας ασφάλειας υπό την αιγίδα της ΕΕ.
Η συζήτηση μεταξύ των δύο υπουργών, οι οποίοι βρίσκονται στη Νέα Υόρκη με αφορμή τις εργασίες της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, επικεντρώθηκε στην κρίση στη Μέση Ανατολή.
Οι κ. Γεραπετρίτης και Μοχσίν Ζιντανί συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αποφευχθεί ο κίνδυνος επέκτασης των εχθροπραξιών και να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που πλήττει την περιοχή.
Η Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, ως εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας τη διετία 2025-26 είναι διατεθειμένη να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο και να καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να αποκλιμακωθεί η κρίση στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης