Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δούκας για debate: Το ΠΑΣΟΚ βγήκε κερδισμένο - Είναι εδώ ενώ η κυβέρνηση έχει φθορά και ο ΣΥΡΙΖΑ αλληλοσπαράσσεται

Δούκας για debate: Το ΠΑΣΟΚ βγήκε κερδισμένο - Είναι εδώ ενώ η κυβέρνηση έχει φθορά και ο ΣΥΡΙΖΑ αλληλοσπαράσσεται
"Θέλουμε ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ κι όχι ένα ΠΑΣΟΚ βούτυρο στο ψωμί του Μητσοτάκη", ανέφερε ο Χ. Δούκας
Σχετικά Άρθρα
«Το ΠΑΣΟΚ βγήκε συνολικά κερδισμένο, όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω μας, η κυβέρνηση έχει φθορά, ο ΣΥΡΙΖΑ αλληλοσπαράσσεται, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Χάρης Δούκας, αποτιμώντας το χθεσινό debate των 6 υποψηφίων για την ηγεσία.
Ο κ. Δούκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 κληθείς να απαντήσει για την επόμενη ημέρα μετά την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ανέφερε πως θα υπάρχει ενότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει «ησυχαστήριο».
Σχολίασε δε, την αποστροφή του Νίκου Ανδρουλάκη, όταν κατά τη διάρκεια του debate τον παρομοίασε με τον Erdogan ως προς τον συγκεντρωτισμό των εξουσιών του, ότι «δεν ήταν σωστό, ήταν απρέπεια, δεν θέλω να δώσω συνέχεια».
Επανάλαβε ότι,«έπρεπε να είναι περισσότερες οι κάλπες».
Εξήγησε για τον διπλό ρόλο Δημάρχου και προέδρου κόμματος πως «μπορεί κάποιος δήμαρχος να είναι πρόεδρος και αν το θέλει κι ο κόσμος, πρωθυπουργός, γιατί ενδυναμώνεται ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχει χαρακτήρα ενίσχυσης της αυτοδιοίκησης».

Για την υποψηφιότητά του

Στο ερώτημα «γιατί κάποιος να ψηφίσει Δούκα», απάντησε ότι «το ‘εγώ’ τελείωσε, το ‘εμείς’ κάνει τη διαφορά. Θέλουμε ένα πασοΚ και θα είναι Κίνημα και τα μέλη του θα έχουν ρόλο. Αυτό έκανα στην Αθήνα, για πρώτη φορά έχουμε στην Αθήνα 26 συμβούλους και ο καθένας έχει τον ρόλο του. Αυτό θέλω να κάνω και με το ΠΑΣΟΚ».
«Ξεχάσαμε αυτούς που ήρθαν να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να τους δώσουμε λόγο, να αισθάνονται ενεργοί όπου κι αν βρίσκονται στη χώρα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «στην Αθήνα καταφέραμε και πήραμε 56% στη δεύτερη Κυριακή και δημιουργήσαμε μια ατζέντα προόδου. Κάνουμε ένα μεγάλο κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς. Θέλουμε ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ κι όχι ένα ΠΑΣΟΚ βούτυρο στο ψωμί του Μητσοτάκη».
Κάνοντας αναφορά στις πολιτικές του γραμμές, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της στεγαστικής λύσης, υποστηρίζοντας «το 10% των κτιρίων να είναι κοινωνικές κατοικίες», στη δημόσια Παιδεία και Υγεία, αλλά και στον δημόσιο χαρακτήρα που πρέπει να έχει η ΔΕΗ, προτείνοντας σταθερά τιμολόγια για δύο χρόνια.
«Να μπορούμε έτσι να στηρίξουμε την ενέργεια και τους πολίτες. Είπε ο Draghi νούμερο ένα προτεραιότητα είναι η φτηνή ενέργεια», σημείωσε.

Απαξιωτική η κυβέρνηση

Για την κυβέρνηση υπογράμμισε πως «είναι συνολικά μία κυβέρνηση η οποία είναι απαξιωτική απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση και αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει η ΚΕΔΕ. Η χώρα για να προχωρήσει μπροστά, πρέπει να αλλάξει μοντέλο διακυβέρνησης και το οικονομικό μοντέλο που παράγει υπερκέρδη για λίγους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης