Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γερουλάνος: Δεν υπάρχουν τάσεις διάσπασης στο ΠΑΣΟΚ – Άκομψος ο τακτικισμός της Διαμαντοπούλου

Γερουλάνος: Δεν υπάρχουν τάσεις διάσπασης στο ΠΑΣΟΚ – Άκομψος ο τακτικισμός της Διαμαντοπούλου
«Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται συνταγμένα, κοιτάζει στην επόμενη ημέρα και στο ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παλέψουμε μαζί για την κοινωνία», ανέφερε ο κ. Γερουλάνος 
Δεν φοβάμαι τη διάσπαση, δεν υπάρχουν τέτοιες τάσεις, επισήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Α’ Αθηνών Παύλος Γερουλάνος, σχολιάζοντας το χθεσινό ντιμπέιτ των έξι υποψήφιων προέδρων του κόμματος.
Όπως είπε ο Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, «αν θα μείνουν όλοι στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορώ να σας το εγγυηθώ παρά για τον εαυτό μου, έχω μείνει σε δυσκολότερες περιπτώσεις. Το να φύγει κάποιος δεν σημαίνει ότι θα είναι διάσπαση».

«Δεν πιστεύω σε τακτικισμούς»

Πρόσθεσε πως «βλέπω μια αποδοχή στην κοινωνία σε αυτό το σχέδιο και στην παρουσία μου. Το θέμα είναι να πείθουμε όσους περισσότερους γίνεται και ο κόσμος θα πει τι ΠΑΟΚ θέλει για την επόμενη ημέρα: ένα ΠΑΣΟΚ που θα κερδίσει και θα ανατρέψει τον Μητσοτάκη ή ένα ΠΑΣΟΚ που θα κάνει μια μικρή πλην τίμια αντιπολίτευση».
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι το χθεσινό ντιμπέιτ που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες ήταν μακρύ. «Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται συνταγμένα, κοιτάζει στην επόμενη ημέρα και στο ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παλέψουμε μαζί για την κοινωνία», ανέφερε.

«Υπήρχαν σημεία έντασης, πάνω σε πολιτικά ζητήματα και όχι σε προσωπικά»

Υπογράμμισε πως μίλησε «για επιλογή νίκης ή επιλογή ήττας. Επιλογή νίκης είναι επιλογή μιας ηγεσίας που έχει εμπειρία, έχει σχέδιο, ενώνει, κάνει την μεγάλη διεύρυνση και προς την Αριστερά και προς τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κ. Μητσοτάκη. Επιλογή νίκης σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργήσει δυναμική, να κινητοποιήσει κόσμο από τα 2 εκατομμύρια που το είχαν ψηφίσει στο παρελθόν και τώρα κάθονται σπίτι τους».
Ο Παύλος Γερουλάνος υποστήριξε ότι στην τηλεμαχία «υπήρχαν σημεία έντασης, πάνω σε πολιτικά ζητήματα και όχι σε προσωπικά». Επανέλαβε ότι «πρέπει να είναι βουλευτής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γιατί στη Βουλή γίνονται οι μεγάλες μάχες. Εκεί φαίνεται αν το κόμμα έχει θέσεις. Είχαμε δύο περιπτώσεις που δεν ήταν βουλευτής ο επικεφαλής: Ο Νίκος Ανδρουλάκης που γρήγορα εξατμίστηκε η δυναμική του και η άλλη με τον Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ που τώρα δεν υπάρχει και έχει γίνει 40 κομμάτια».

«Είμαι ενωτικός και φάνηκε και στο ντιμπέιτ»

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση της έτερης υποψήφιας για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Άννας Διαμαντοπούλου ότι αν κερδίσει εκείνη, θα μπορούσε ο Παύλος Γερουλάνος να είναι πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, σχολίασε ότι «αυτό ήταν άκομψο, γιατί δεν ξεχωρίζεις τους συνυποψήφιους και προσβάλει και αυτόν που ξεχωρίζεις και τους άλλος που αφήνεις απέξω. Δεν πιστεύω σε τακτικισμούς».
Τέλος, αναφέρθηκε για τους λόγους που κάποιος ψηφοφόρος να επιλέξει τον Παύλο Γερουλάνο, απάντησε πως «έχω ένα σχέδιο που δεν το έφτιαξα το καλοκαίρι ούτε το έφτιαξαν συνεργάτες μου. Είναι ένα σχέδιο 7 ετών και συνέχεια το επικαιροποιώ, τελευταία φορά πριν δύο χρόνια. Το δεύτερο είναι ότι διαθέτω εμπειρία και στην πολιτική και στον δημόσιο χώρο, φθάνει με τους πολιτικούς που δεν έχουν ιδέα πως λειτουργεί η αγορά και παίρνουν αποφάσεις που δεν σχετίζονται με όσα γίνονται στην κοινωνία. Τρίτον, είμαι ενωτικός και φάνηκε και στο ντιμπέιτ. Μέσω αυτής της διαδικασίας μπορείς να κάνεις διεύρυνση εκατέρωθεν, να πείσεις τους πολίτες και έτσι μπορεί το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει και να κυβερνήσει».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης