Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει επί της ουσίας στον ελληνικό λαό - Δόθηκε στον Κασσελάκη τεράστιος πολιτικός χρόνος

Γεροβασίλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει επί της ουσίας στον ελληνικό λαό - Δόθηκε στον Κασσελάκη τεράστιος πολιτικός χρόνος
«Το φάντασμα του Τσίπρα πλανάται πάνω από το πολιτικό σύστημα»
Σχετικά Άρθρα
Την ανάγκη να επιστρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική και να φύγουν από την πολιτική της ατάκας υπογράμμισε η βουλευτής Αρτας και αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας δε ότι τα σχόλιά της για τον Στέφανο Κασσελάκη «είναι απολύτως πολιτικά» και ως τέτοια πρέπει να ακούγονται και να ερμηνεύονται.
Σε συνέντευξή της στον Real FM, ανέφερε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μιλήσουν «επί της ουσίας για όλα όσα αφορούν τον ελληνικό λαό και όχι το εσωτερικό μας».
Αναφερόμενη στην επικείμενη εκλογή νέου προέδρου είπε ότι πρόκειται για «πολιτική μάχη»: «Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον κ. Κασσελάκη, ποτέ δεν είχα, το αντίθετο», είπε.
Και όταν ρωτήθηκε ποιες θα είναι οι προθέσεις της ίδιας, εφόσον επανεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης, και αν προφανώς προτίθεται να μείνει στο κόμμα, η Ολγα Γεροβασίλη είπε ότι θα ήταν πολιτικά ενδιαφέρουσα η αντιστροφή του ερωτήματος:
«Αν τελικά δεν κερδίσει ο Κασσελάκης, που είναι πιθανό να μην κερδίσει, κατά την άποψή μου το πιθανότερο, νομίζω ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε το ερώτημα: Θα είναι ο κ. Κασσελάκης και αυτοί που τον στηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ;»
Η κ. Γεροβασίλη μίλησε για «την εμπειρία ενός χρόνου που χαρακτηρίστηκε από απουσία πολιτικής συζήτησης, από κενό ανάλυσης και ιδεών, από αβεβαιότητα και παράλληλα από την αποκάλυψη σαφούς στρατηγικής για την ίδρυση προσωποπαγούς αρχηγοκεντρικού κόμματος». Και πρόσθεσε ότι «σ’ ένα τέτοιο κόμμα δεν χωράει κανείς αριστερός, γιατί αντιτίθεται σε βασικές αρχές της συλλογικότητας, η οποία διασφαλίζει και τους όρους της δημοκρατίας».
«Αναμένουμε παρεμπιπτόντως να δούμε κατά πόσον ο κ. Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος. Διότι ως τώρα έχουμε δύο υποψηφιότητες, του κ. Πολάκη και του κ. Γκλέτσου».

Η βουλευτής κλήθηκε να απαντήσει και στο σχόλιο ότι «οι 87, που έγιναν εκατό, ήταν ανέτοιμοι να κατεβάσουν έτοιμη κοινή υποψηφιότητα με αποτέλεσμα να χάνεται χρόνος».
«Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι ο στόχος των ανθρώπων που κράτησαν μια στάση το τελευταίο διάστημα, συνυπογράφοντας ένα κείμενο, οι 87 στην αρχή και αργότερα όσοι ψήφισαν μία πρόταση μομφής, δεν ήταν πώς να διαγκωνιστούν δύο πρόσωπα, αλλά κυρίως η έκφραση μιας κοινής αγωνίας για την παρούσα κατάσταση, αλλά και για το μέλλον του χώρου μας. Οτιδήποτε άλλο περί αρχηγίας μου, περί τάσεων κ.λπ. είναι ανυπόστατα», είπε.
Και σημείωσε ότι «μια “έτοιμη” πρόταση από πλευράς της Κεντρικής Επιτροπής θα ήταν ο ορισμός της υπονόμευσης. Πολιτική πρόνοια και καθήκον από πλευράς μας ήταν το γεγονός ότι σταθήκαμε δίπλα στον Σ. Κασσελάκη μέχρι τις ευρωεκλογές. Ακολούθησε όμως ένα δύσκολο και κακό καλοκαίρι με συνεχή παραγωγή αρνητικών γεγονότων, με αποτέλεσμα τη διαρκή κατάρρευση του χώρου μας στα μάτια της κοινωνίας. Σε αυτή την κατάσταση είχαμε καθήκον να αμυνθούμε. Αυτό ήταν το μείζον και όχι το ποιος θα αλλάξει στη θέση της ηγεσίας. Αυτό θα το βρίσκαμε. Οπως θα το βρούμε και τώρα».

Σχολιάζοντας το κλίμα οξύτητας που έχει διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «στον πολιτικό λόγο η οξύτητα του λόγου δεν είναι χρήσιμη. Και ενδεχομένως να έχω υποπέσει κι εγώ κάποιες στιγμές σ’ αυτό, αλλά πραγματικά δεν το πιστεύω. Σημασία, όμως, έχει ότι οι ίδιες οι αντιθέσεις ήταν οξείες».
Και δείχνοντας προς τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, είπε: «Ξεκινήσαμε από το “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε”, κατά την άποψή μου μια αγοραία έκφραση και όχι πολιτική, και βεβαίως στο “σ’ όποιον δεν αρέσει να σηκωθεί να φύγει” ως απάντηση σε κριτική, σε προσπάθεια να συνεννοηθούμε κ.λπ. Τέτοιες εκφράσεις αποτυπώνουν το υπαρκτό σοβαρό πρόβλημα. Προτιμώ να συζητήσουμε για το πρόβλημα, λοιπόν, για να γίνουμε και λίγο πιο πολιτικοί».

Υποστήριξε επίσης ότι «ένας ημερολογιακός χρόνος από την εκλογή Κασσελάκη» είναι «τεράστιος πολιτικός χρόνος, ιδιαίτερα σε στιγμές που ο ελληνικός λαός βιώνει τα όσα βιώνει εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Απέναντί του υπήρξε μεγάλη ανοχή».
Πρόσθεσε ότι τον Φεβρουάριο, όταν στο συνέδριο δήλωσε παρούσα, «απάντησα στους τόνους που ο ίδιος σήκωσε, ως όφειλα να κάνω στο περιβόητο “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε”. Εξι μήνες ήταν αρκετοί για να καταλάβουμε, κάποιοι λίγο νωρίτερα και κάποιοι λίγο αργότερα, σχηματίζοντας έτσι το πλειοψηφικό ρεύμα το οποίο εκφράστηκε με την υπερψήφιση της πρότασης μομφής».
Τέλος, ανέφερε ότι «δόθηκε συνειδητά ο χρόνος για να γνωριστούμε και να μην αδικήσουμε τον Στέφανο Κασσελάκη, που ήταν φρέσκο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή, με χαρίσματα κ.λπ., ώστε να προχωρήσουμε. Φτάσαμε όμως να καταλάβουμε ότι είχαμε να κάνουμε με δύο διαφορετικά σχέδια. Ο Στ. Κασσελάκης όδευε προς ένα σχέδιο ασαφές, χωρίς να το αποκαλύπτει, μέσα από αυτοαναιρέσεις, διατυπώσεις, συμπεριφορές και προτάγματα τα οποία δεν χρειάζεται να θυμίσω. Αυτό το σχέδιο φάνηκε τελικώς ότι στόχευε σε ένα κόμμα διαφορετικό που σε τίποτα δεν είχε να κάνει με τις αξίες, τις αρχές τα ιδεολογικά και πολιτικά προτάγματα του χώρου μας. Αυτή είναι η ουσία».

Η κ. Γεροβασίλη ρωτήθηκε κατά πόσον ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο αρχηγός των «87» με τη βουλευτή να απαντά ότι «το φάντασμα του Τσίπρα πλανάται πάνω από το πολιτικό σύστημα».
«Το γεγονός ότι μετά την ουσιαστική του παρέμβαση κατά τη βράβευσή του για τα μεγάλα ζητήματα στην τρέχουσα κρίσιμη διεθνή συγκυρία, πυροδότησε την απάντηση του εκπροσώπου της Ν.Δ. στον πρώην πρωθυπουργό, μας ωθεί στη σκέψη ότι τελικώς ο “φόβος Τσίπρα” είναι ενεργός και καθοριστικός και για την κυβέρνηση όπως υπήρξε ενεργός και στη διαδρομή Κασσελάκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης