Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πάρτι εκατομμυρίων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με απευθείας αναθέσεις - Το «δώρο» Κουρέτα στους εργολάβους

Πάρτι εκατομμυρίων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με απευθείας αναθέσεις - Το «δώρο» Κουρέτα στους εργολάβους
Η πλειονότητα των έργων ανατέθηκε στους ίδιους εργολάβους τους οποίους ο κ. Κουρέτας κατηγορούσε προεκλογικά για ημιτελή έργα και κακοτεχνίες
Η νέα περιφερειακή αρχή του κ. Δημήτρη Κουρέτα, στη Θεσσαλία, με πρόσχημα την γρήγορη αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσαν οι φονικές πλημμύρες, πριν από ένα χρόνο, στη Θεσσαλία, έχει επιδοθεί σε μπαράζ αναθέσεων έργων πολλών εκατομμυρίων ευρώ, είτε απευθείας, είτε με διαπραγμάτευση.
Εντύπωση προκαλεί πως πέρα από τις συνοπτικές διαδικασίες που ακολούθησε η Περιφερειακή Αρχή του κ. Κουρέτα, με αναθέσεις και διαπραγματεύσεις, του τύπου «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», η πλειονότητα των έργων ανατέθηκε στους ίδιους εργολάβους τους οποίους κατηγορούσε προεκλογικά για ημιτελή έργα και κακοτεχνίες και πάνω σε αυτό το γεγονός βασίστηκε, κυρίως, η κριτική του στην προηγούμενη περιφερειακή Αρχή.
Είναι άραγε δυνατόν, εταιρείες που είχαν αναλάβει στο Θεσσαλικό κάμπο, την αποκατάσταση των ζημιών από την καταιγίδα «ΙΑΝΟΣ» και τους καταστροφικούς σεισμούς, με διαδικασίες ανάθεσης fast track, από την προηγούμενη περιφερειακή Αρχή, χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τα έργα, να αναλαμβάνουν, οι ίδιες εταιρείες, με τις ίδιες διαδικασίες fast track, από την νέα περιφερειακή Αρχή, τις αποκαταστάσεις των ζημιών , που προξενήθηκαν από την καταστροφική καταιγίδα Daniel.
Παραθέτουμε την απόφαση της Περιφερειακής επιτροπής, όπως δόθηκε στις 17/7/24 και ενέκρινε ομόφωνα, με την μορφή του κατεπείγοντος, τις αναθέσεις και διαπραγματεύσεις των διαφόρων έργων αποκατάστασης στη Θεσσαλία στις προαναφερόμενες εταιρείες.

ΣΗΜ: Παρατίθεται το link εδώ, για όσους θα ήθελαν να δουν τις αποφάσεις ανάθεσης...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης