Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Στις 3/10 ενημέρωση από Γεραπετρίτη για το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και Erdogan

Μπακογιάννη: Στις 3/10 ενημέρωση από Γεραπετρίτη για το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και Erdogan
Την Πέμπτη 3/10 στις 14:00 η ενημέρωση από  Γ. Γεραπετρίτη
Σχετικά Άρθρα
Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου θα συγκληθεί η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ , αλλά και τις συνομιλίες του με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan.
Αυτό έκανε γνωστό η πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.
Όπως έγραψε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, "την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 14:00 θα συγκληθεί η επιτροπή, για ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ καθώς και τις συνομιλίες του με τον Τούρκο ομόλογό του".
bak_1.JPG

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης

Σημειώνεται ότι την αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καθώς και η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan.
Μάλιστα, σήμερα, Σάββατο 28/9, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του ζήτησε άμεση και επίσημη ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, για τα γεγονότα που αφορούν στην πορεία και στο περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων και συνομιλιών με την τουρκική πλευρά, μετά και τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Erdogan.
"Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, από διεθνή Πρακτορεία Ειδήσεων, προκαλούν έντονη ανησυχία. Απαιτείται συνεκτική εθνική στρατηγική, διαφάνεια και ενημέρωση", τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.
"Για εμάς στην Ελληνική Λύση το εθνικό συμφέρον είναι πάνω από όλους, πάνω από όλα", δήλωσε ο πρόεδρός της , Κ. Βελόπουλος.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλος, στο Σάββατο 28/9, "η δήλωση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη ότι το παγκόσμιο συμφέρον υπερέχει του εθνικού, δείχνει ότι ο πρωθυπουργός έχει συμφωνήσει με την Τουρκία πράγματα, που δεν ξέρει ο ελληνικός λαός.
Όταν θυσιαζεις το εθνικό συμφέρον, είσαι ικανός για όλα, ακόμα και για μία εθνική μειοδοσία, όπως αυτή των Πρεσπων του Αιγαίου ή της προδοσίας της Κύπρου.
Λέμε λοιπόν και στα υπόλοιπα κόμματα ότι είναι ένοχα γιατί σιωπούν και δεν μιλάνε. Για εμάς στην Ελληνική Λύση το εθνικό συμφέρον είναι πάνω από όλους, πάνω από όλα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης