Τελευταία Νέα
Πολιτική

Street party - Απόντες από την Ρηγίλλης Καραμανλής και Σαμαράς – Ηχηρό πολιτικό μήνυμα απορρίπτουν τον Μητσοτάκη

Street party - Απόντες από την Ρηγίλλης Καραμανλής και Σαμαράς – Ηχηρό πολιτικό μήνυμα απορρίπτουν τον Μητσοτάκη
Απόντες και αρκετά στελέχη και μάλλον και ο Μειμαράκης
Σχετικά Άρθρα
H εσωστρέφεια στην κυβερνώσα παράταξη είναι κάτι παραπάνω από συχνό φαινόμενο.
Μετά την νέα ερώτηση 8 βουλευτών της ΝΔ που αποδομούν τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τις αυξήσεις των τιμών σε φάρμακα και την κάλυψη στους ασθενέστερους, έρχεται το μεγάλο φιάσκο με τo street party στην οδό Ρηγίλλης για να γιορταστούν τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ.

Δεν θα έρθουν παρά την τηλεφωνική πρόσκληση

Και λένε φιάσκο διότι όπως είναι τα ως τώρα δεδομένα, δεν θα παραστούν σε αυτό ούτε ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος είναι ο ανιψιός του ιδρυτή της ΝΔ ούτε ο Αντώνης Σαμαράς. Αμφότεροι οι δύο πρώην πρόεδροι της παράταξης έχουν αποφασίσει με την απουσία τους να στείλουν ένα πολιτικό μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ουσιαστικά, λένε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν εκφράζει την παραδοσιακή βάση, ότι η αρχηγία του δεν είναι συμβατή με τις αρχές και την ιδεολογία που εξέφρασε ο ιδρυτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής. «Πλέον είναι προσωπική η βεντέτα τους» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς ο ίδιος τούς πήρε τηλέφωνο και τους ζήτησε να παραβρεθούν στα 50στά γενέθλια της ΝΔ και αυτή τού το αρνούνται επιδεικτικά.

Εσωστρέφεια στο οικοσύστημα της ΝΔ

Η απουσία των δύο πρώην αρχηγών ουσιαστικά πιστοποιεί το μεγάλο χάσμα που υπάρχει τόσο μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και αλλά και μέσα στο οικοσύστημα της ΝΔ. Η ΝΔ μπορεί να είναι στην εξουσία αλλά χάνει διαρκώς στελέχη που πάνε στην Αφροδίτη Λατινοπούλου, τουλάχιστον 20-25 κοινοβουλευτικά στελέχη περιμένουν στην γωνία τον Κ. Μητσοτάκη για την επιλογή που θα κάνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ ξαναπαραθέτουμε την άποψη μεγάλου εκδότη, του Θέμη Αλαφούζου, που λέει σε συνομιλίες του ότι τον Κ. Μητσοτάκη θα τον αδειάσουν οι βουλευτές του πριν τις εθνικές εκλογές του 2027, για τον λόγο ότι το κόμμα πλέον διοικείται από το ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι και οι επιλογές της κυβέρνησης υπηρετούν την Κεντροαριστερά και όχι τη Δεξιά.
Επίσης, όπως, έχουμε ξαναπεί θα υπάρξουν πολύ σκληρές ερωτήσεις βουλευτών τόσο για την ακρίβεια, αλλά και για τον πρωτογενή τομέα, ζήτημα που καίει τους βουλευτές επαρχίας.

Απόντες και αρκετά στελέχη και μάλλον και ο Μειμαράκης

Όπως μαθαίνουμε, επίσης, η ΝΔ έχει αρχίσει με τηλεφωνήματα ένα κυνήγι στελεχών για να παρουσιαστούν την Παρασκευή έξω από την οδό Ρηγίλλης, εκεί που είναι η ιστορική έδρα της ΝΔ.
Όμως, σε αυτό το πάρτι δεν θα έρθουν και αρκετοί βουλευτές και στελέχη, σαμαρικής και καραμανλικής προέλευσης στέλνοντας επίσης το μήνυμά τους προς την ηγεσία. Επίσης, αμφίβολη είναι και η παρουσία του Βαγγέλη Μειμαράκη στη γιορτή της Ρηγίλλης.
Ο ευρωβουλευτής που μετά την αποτυχία να εκλεγεί στα όργανα του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος (θεωρεί υπαίτια την ηγεσία της ΝΔ γι’ αυτό) έχει κόψει τα πολλά πολλά με την ηγεσία της ΝΔ.
Η ενδεχόμενη απουσία θα είναι εκ νέου ένα μήνυμα προς τον Μητσοτάκη καθώς θυμίζουμε ότι ο Β. Μειμαράκης υπήρξε και μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ και ως εκ τούτου θεσμικά θα έπρεπε να παραστεί. Όμως, και αυτή η απουσία λέει πολλά.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης