Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Σφυροκόπημα» Πολάκη κατά Χατζηδάκη: «Ένας taliban του νεοφιλελευθερισμού στη βαλκανική Κολομβία»

«Σφυροκόπημα» Πολάκη κατά Χατζηδάκη: «Ένας taliban του νεοφιλελευθερισμού στη βαλκανική Κολομβία»
«Αυτό το πράγμα λέγεται βαλκανική Κολομβία», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Μια τοποθέτηση με βαρύτατες αιχμές απηύθηνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, από το βήμα της Βουλής, κατά του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.
Ειδικότερα, ο βουλευτής Χανίων αποκάλεσε τον υπουργό Οικονομικό «Ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού», ενώ παράλληλα υπενθύμισε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, τις οποίες ολοκλήρωσε με όρους «παράδοσης του δημόσιου πλούτου».
«Αισθάνεται υπερήφανος ο ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού που πούλησε την Ολυμπιακή στον Βγενόπουλο;» διερωτήθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και περιέγραψε πως αν κάποιος πάει να κλείσει εσπευσμένα αεροπορικό εισιτήριο για Χανιά, καλείται να πληρώσεις 300 ευρώ.
«Αισθάνεται περήφανος που έδωσε αποζημίωση στον Βασιλάκη της Aegean την περίοδο της πανδημίας;» συνέχισε, ενώ έβαλε στην εξίσωση και τα υπερκέρδη των τραπεζών, τις οποίες «ανακεφαλαιοποίησε ο ελληνικός λαός με το αίμα του».

«Αυτό το πράγμα λέγεται βαλκανική Κολομβία»

«Βαλκανική κολομβια λέγεται αυτό το πράγμα» τόνισε με νόημα ο πρώην υφυπουργός και εξήγησε: «Η παράδοση με αυτούς τους όρους του δημόσιου πλούτου σε 80 οικογένειες που συγκρότησαν καρτέλ λέγεται βαλκανική Κολομβία. Αυτό βιώνουμε…».
Εγκάλεσε, δε, την κυβέρνηση για τον τρόπο που η ΔΕΗ «σέρνει τον χορό της τεράστιας κερδοσκοπίας», ενώ δεσμεύτηκε πως η υπό συζήτηση στη Βουλή σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού στην ΤΕΡΝΑ θα ακυρωθεί από μία «δημοκρατική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» διότι -όπως υπογράμμισε- πρόκειται για «ληστεία δημόσιου χρήματος».
Κλείνοντας, ο κ. Πολάκης θύμισε και το ξεπούλημα του «Ελ. Βενιζέλος» στο ταμείο των Καναδών συνταξιούχων, κατηγορώντας τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών πως «το μόνο που έχει μάθει στη ζωή του είναι να ξεπουλάει» τη στιγμή που «δεν έχει δουλέψει ούτε μία μέρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης