Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Γκρεμίζεται» η ΝΔ: Μετωπική επίθεση Χατζηδάκη σε... Σταϊκούρα, Ταχιάο για την Αττική Οδό: «Γνωρίζατε, εμείς πιέσαμε!»

«Γκρεμίζεται» η ΝΔ: Μετωπική επίθεση Χατζηδάκη σε... Σταϊκούρα, Ταχιάο για την Αττική Οδό: «Γνωρίζατε, εμείς πιέσαμε!»
Το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ είναι εξαιρετικά άσχημο...
Ο Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε σε Χρήστο Σταϊκούρα και Νίκο Ταχιάο κατηγορώντας τους ότι δεν έτρεξαν όπως έπρεπε τη νέα Σύμβαση Παραχώρησης της Αττικής Οδού.
Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών: «Γνωρίζει ο κ. Ταχιάος, γνωρίζει ο κ. Σταϊκούρας, γνωρίζουν οι παραχωρησιούχοι ότι πιέσαμε από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών να τρέξουν γρήγορα τα πράγματα».
Και συνέχισε λέγοντας: «το υπουργείο Υποδομών ήταν αυτό που έπρεπε να τρέξει τα πράγματα, αλλά εμείς ήμασταν αυτοί που πιέσαμε και τις δύο πλευρές, έτσι ώστε να έρθουμε νωρίς και να γίνει η αλλαγή σκυτάλης στις 6 Οκτωβρίου».
Το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ είναι εξαιρετικά άσχημο...
Γαλάζιοι βουλευτές σχολίαζαν ότι πρόκειται για την πρώτη ευθεία και ανοικτή επίθεση υπουργού κατά υπουργών ενώ κάποιοι ανέφεραν σε πηγαδάκια ότι ο Κωστής Χατζηδάκης μετά τις δύο ερωτήσεις που δέχθηκε από βουλευτές της ΝΔ για τα κόκκινα δάνεια είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος.

Τρίτο χτύπημα κατά Χατζηδάκη....

Απανωτά είναι τα χτυπήματα κατά του Υπουργού Οικονομικών λίγες ώρες πριν από τον εορτασμό των 50 ετών της ΝΔ που οργανώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρηγίλλης.
Αυτή τη φορά το χτύπημα ήταν από τον Γιώργο Βλάχο και στόχευσε τον Κωστή Χατζηδάκη.
Η ουσία είναι ότι ο Γ. Βλάχος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Κ. Χατζηδάκη επανερχόμενος στην ερώτηση των «11» για τα κόκκινα δάνεια.
Αυτό σημαίνει ότι ο Κ. Χατζηδάκης θα πρέπει να απαντήσει προφορικά στον βουλευτή της ΝΔ μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής.
Στην επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής, μάλιστα, σημειώνει προς τον υπουργό ότι «μετά την απάντησή σας στην κοινή ερώτηση με άλλους συναδέλφους σχετικά με την προστασία των δανειοληπτών, ερωτήματα που θέσαμε δεν έλαβαν απάντηση, αλλά και νέα που δημιουργήθηκαν, αφού ταυτόχρονα γινόμαστε αποδέκτες νέων αιτημάτων των πολιτών» και ρωτάει αν «υπάρχει η βούληση από μέρους του Υπουργείου σας για νέες παρεμβάσεις προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία και δικαιοσύνη μεταξύ Τραπεζών – Funds και δανειοληπτών κλείνοντας οριστικά ένα κρίσιμο κοινωνικό και οικονομικό θέμα που άνοιξε η κρίση με ευθύνη και των δυο πλευρών».

IMG_6154.webp

Τεταμένο παραμένει το κλίμα εντός της κυβερνώσας παράταξης

Παρά το γεγονός ότι, στις δημοσκοπήσεις, η ΝΔ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων κομμάτων, ένα «χαρτί» που επανειλημμένως κουνάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το κλίμα κάθε άλλο παρά πανηγυρικό είναι.
Οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, βάζουν στην… απομόνωση τον κ. Μητσοτάκη, απορρίπτοντας την πρόσκληση που ο ίδιος τους απηύθυνε για να συμμετέχουν στο πάρτι της Ρηγίλλης για τα 50α γενέθλια της ΝΔ. Τις σχετικές πληροφορίες είχε μεταδώσει στις 2 Οκτωβρίου με σχετικό δημοσίευμα του bankingnews.gr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης