Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαροπούλου: Ο ξεσηκωμός των Καρπάθιων, μας εμπνέει και μας καθοδηγεί στη διαρκή υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της χώρας μας

Σακελλαροπούλου: Ο ξεσηκωμός των Καρπάθιων,  μας εμπνέει και μας καθοδηγεί στη διαρκή υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της χώρας μας
Παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, οι εκδηλώσεις
Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 80η επέτειο από το Επαναστατικό Απελευθερωτικό Κίνημα της Καρπάθου παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Η κα Σακελλαροπούλου, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημοτικής Κοινότητας Μενετών, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της 5ης Οκτωβρίου 1944.
sk2_4.JPG
Σε δήλωσή της ανέφερε πως «τιμάμε την επέτειο της απελευθέρωσης της Καρπάθου, που πρώτη απ’ όλα τα Δωδεκάνησα εκδίωξε τους Ιταλούς κατακτητές, ύψωσε την ελληνική σημαία και ψήφισε διακήρυξη με την οποία ενωνόταν με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ο αυθόρμητος ξεσηκωμός των Καρπάθιων, που σχεδόν άοπλοι και απομονωμένοι κατάφεραν μόνοι να απελευθερώσουν το όμορφο νησί τους, μας εμπνέει και μας καθοδηγεί στη διαρκή υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της χώρας μας. Χρόνια πολλά».
Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης