Τελευταία Νέα
Πολιτική

Aντιπροσωπεία του CDU στα γραφεία της ΝΔ - Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης με Χατζηβασιλείου και Φόρτωμα

Aντιπροσωπεία του CDU στα γραφεία της ΝΔ - Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης με Χατζηβασιλείου και Φόρτωμα
Στην ατζέντα κυριάρχησε η συζήτηση για το μεταναστευτικό, καθώς και θέματα που αφορούν την ελληνική ομογένεια στη Γερμανία
Στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε αντιπροσωπεία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU), για την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών και την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο πολιτικών κομμάτων.
Της γερμανικής αποστολής ηγείτο ο Αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU Steffen Bilger και η Ευρωβουλευτής του CDU Andrea Wechsler. Στην αποστολή συμμετείχε και ο επικεφαλής του Γραφείου του Ιδρύματος Konrad Adenauer για την Ελλάδα και την Κύπρο, Marian Wendt.
Ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ε.Ε. της Ν.Δ., βουλευτής Σερρών Τ. Χατζηβασιλείου και ο Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς της Ν.Δ., βουλευτής Κυκλάδων Φ. Φόρτωμας συναντήθηκαν με την αντιπροσωπεία του CDU.
Στην ατζέντα κυριάρχησε η συζήτηση για το μεταναστευτικό, καθώς και θέματα που αφορούν την ελληνική ομογένεια στη Γερμανία.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στη στάση της Ελλάδας στις κρίσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, στην πορεία των μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας, καθώς και στη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μεταναστευτικό, υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση της κεντροαριστερής κυβέρνησης Σολτς είναι αντιευρωπαϊκή και δεν εξυπηρετεί τον κοινό σκοπό της Ε.Ε., αφού ρίχνει το βάρος της ευθύνης στις χώρες πρώτης υποδοχής.
Από την πλευρά του, ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε στις ελληνογερμανικές σχέσεις και στο ρόλο των Ελλήνων που ζουν στη Γερμανία, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο και παραγωγικό κομμάτι της γερμανικής κοινωνίας. Επιπροσθέτως, τόνισε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας κατά την πενηντάχρονη πορεία της, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ακόμα πιο στενή συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ ΝΔ και CDU, στο πλαίσιο της παρουσίας τους στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
nd1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης