Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σφαγή ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκη: Αμετάκλητη η απόφαση της Κ.Ε. λέει το κόμμα, το Συνέδριο αρμόδιο απαντά η πλευρά του έκπτωτου προέδρου

Σφαγή ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκη: Αμετάκλητη η απόφαση της Κ.Ε. λέει το κόμμα, το Συνέδριο αρμόδιο απαντά η πλευρά του έκπτωτου προέδρου
Ραντεβού στο Συνέδριο (8-10/11) δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και Στ. Κασσελάκης
Σχετικά Άρθρα

(upd2) Μαίνεται ο εσωκομματικός πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον έχει χωριστεί σε ...στρατόπεδα, την ώρα που η πλευρά Κασσελάκη στρέφει το βλέμμα στον Συνέδριο στις 8-10/11 και εμφανίζεται βέβαιη δια στόματος της Θ. Τζάκρη ότι  δεν θα επικυρώσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου 12/10 και θα είναι υποψήφιος στις εκλογές για ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα.
Μάλιστα, σήμερα, Δευτέρα 14/10, ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του κάλεσε  τους υποστηρικτές του να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους, να γίνουν "ασπίδα Δημοκρατίας" και να εγγραφούν άμεσα, μέχρι τις 24 του Οκτώβρη, για να μπορέσουν να ψηφίσουν για συνέδρους, εξηγώντας πως "το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Συνέδριο. Αυτό θα αποφασίσει για όλα. Η φωνή μας είναι το Συνέδριο".
Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Τζάκρη, η οποία ανήκει στην πλευρά Κασσελάκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι «θα πάει στο συνέδριο (ο Κασσελάκης) , θα ανακηρυχθεί κανονικά από τους συνέδρους υποψήφιος και θα κερδίσει από τον πρώτο γύρο, γιατί είναι το φαβορί και αυτό το ξέρουν. Όταν μιλήσει το Συνέδριο, θα τα πούμε...»,
Ωστόσο, η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν άργησε να έρθει, ξεκαθαρίζοντας πως η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στις 12/10 για αποκλεισμό του Στ. Κασσελάκη από τις εκλογές για την προεδρία, είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη, αλλά ούτε η απάντηση απο την πλευρα του πρώην προέδρου.
΄Οπως όλα δείχνουν, εξίσου εκρηκτικό θα είναι το κλίμα και στο συνέδριο, εφόσον γίνει κανονικά όπως έχει προγραμματιστεί, αφού τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η πλευρά Κασσελάκη δίνουν ραντεβού εκεί.

Απάντηση Κασσελάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα - Δήθεν "αμετάκλητη" απόφαση, αρμόδιο το Συνέδριο

Για «σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα» κάνει λόγο το γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «αμετάκλητη» απόφαση της Κ.Ε. για τον αποκλεισμό του από την εκλογική κούρσα.
«Μετά τη σημερινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη που ξεκαθαρίζει ότι "είναι εδώ" και ότι θα διεκδικήσει από το Συνέδριο την ακύρωση των αβάσιμων αποφάσεων της ΚΕ, κάποιοι -υπό το κράτος πανικού- έσπευσαν να αλλοιώσουν ακόμη κι αυτήν την απόφαση του Σαββάτου που οι ίδιοι έλαβαν», υπογραμμίζει η πλευρά Κασσελάκη.
Όπως αναφέρει, «με σημερινή του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για δήθεν "αμετάκλητη" απόφαση όσον αφορά τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη. Να υπενθυμίσουμε πως το άρθρο 20 του Καταστατικού είναι σαφές και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Το Συνέδριο έχει κάθε αρμοδιότητα, ως ανώτατο όργανο, να απορρίψει ή να επικυρώσει όλες τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 1 και 2 του Καταστατικού».
«Ας ευχηθούμε οι σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα απέναντι στα μέλη του να μη γίνουν η φαιδρή κανονικότητα που κάποιοι επιζητούν», καταλήγει το γραφείο του Στ. Κασσελάκη.
 
ΣΥΡΙΖΑ για Κ.Ε.: Αμετάκληση η απόφαση για  Κασσελάκη

"Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου 12/10/2024, ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία. Το όργανο συνεδρίασε με διαπιστωμένη απαρτία, παρά τις αντικαταστατικές και απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες αποδείχτηκαν ανεπιτυχείς. Η απόφασή του αφορά τον κύριο Κασσελάκη και είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη", ανέφερε  νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης