Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραυνοί Κασσελάκη: Με πολέμησαν 50 μέλη της ΚΕ που πληρώνονται από το κόμμα - Το μόνο που απειλείται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ... καριέρες

Κεραυνοί Κασσελάκη: Με πολέμησαν 50 μέλη της ΚΕ που πληρώνονται από το κόμμα - Το μόνο που απειλείται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ... καριέρες
«Δεν έχω επιστρέψει στην Ελλάδα για να μικρύνω τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη ο πρώην πρόεδρος του κόμματος
Κεραυνούς εξαπέυσε από κεντρικό δελτίο ιδιωτικού σταθμού ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς κατήγγειλε ότι «50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) που πληρώνονται από το κόμμα» και έκριναν σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μολονότι διαφωνούσαν για άρση της εμπιστοσύνης αλλά δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν διαφορετικά.
Ταυτόχρονα, μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και στη δημοσιογράφο, Μάρα Ζαχαρέα, ο ίδιος κάλεσε τη βάση «να εκφραστεί στο Συνέδριο», αν και πρόεβλεψε πως τελικά θα αναβληθεί.
Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε με νόημα πως «το μόνο που απειλείται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι καριέρες τους στο κόμμα».
Ειδικότερα, αυτή ήταν η πρώτη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη μετά τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του στις επερχόμενες εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από την Κ.Ε..
«Συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την Αριστερά και τη Δημοκρατία, δεν με εκφράζουν», είπε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης για τις καταγγελίες επιθέσεων σε δημοσιογράφους κατά την πρόσφατη Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «δεν έχει αρμοδιότητα να αποκλείσει καμία υποψηφιότητα», τονίζοντας πως μιλάμε για «138 μη καταγεγγραμμένες ψήφοι, αφού δεν υπήρχαν κάλπες» και έπειτα διερωτήθηκε «ποιος διοικεί πλέον το κόμμα;». Άλλωστε, όπως είπε, «ένα κόμμα χωρίς ψηφοφόρους, δεν είναι κόμμα».
Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε ως «ψευδή» και «σοκαριστική» την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για «άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη» απόφαση της Κ.Ε. του κόμματος.
Αν και ο ίδιος – όπως είπε – αποδέχεται το αποτέλεσμα της πρότασης μομφής προς το πρόσωπό του, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι «το Καταστικό του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως συγκαλείται έκτακτο Συνέδριο», τονίζοντας πως «το Συνέδριο μπορεί ως το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανακαλέσει την απόφαση της Κ.Ε.».
Ακόμα, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ως «θα είμαι εδώ μέχρι τέλους».

«Αφού έχω υπάρξει τόσο κακός πρόεδρος, γιατί δεν με αφήνουν να χάσω;»

Κατόπιν, ο Στέφανος Κασσεελάκης κάλεσε την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ «να παρέμβει για εκείνους που παραβιάζουν το Καταστατικό».
Ακόμα, ο ίδιος διερωτήθηκε πως «αφού έχω υπάρξει τόσο κακός πρόεδρος, γιατί δεν με αφήνουν να χάσω;».
Έπειτα, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως «φοβούνται» την έκφραση της βούλησης της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «γνωρίζουν ότι αν είμαι υποψήφιος, δεν θα χάσω».
Αναφορικά με το εξώδικο που απέστειλε για τη διαρροή του πόθεν έσχες, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «δεν έχει σκοπό να σύρει τον ΣΥΡΙΖΑ στα δικαστήρια». 
Άλλωστε, ο ίδιος το ανακάλεσε στην πορεία εφόσον δημοσιοποιήθηκαν τα πόθεν έσχες όλων των υποψήφιων.
Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτήρισε ως «πρόσχημα» την υπόθεση του εξώδικου με στόχο τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, ο κ. Κασσελάκης κατήγγειλε ότι «πενήντα μέλη της Κ.Ε. πληρώνονται από το κόμμα» και πρόσθεσε πως «οδηγούν σε ρευστοποίηση τον ΣΥΡΙΖΑ».
«Το μόνο που απειλείται είναι οι καριέρες τους στο κόμμα», είπε στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης, κάνοντας λόγο για «δημοκρατικό συγκεντρωτισμό». Ο Στέφανος Κασσελάκης ερωτηθείς για το αν προτίθεται να δημιουργήσει το δικό του κόμμα, απάντησε πως «έχουμε το δικό μας κόμμα».
Έπειτα,  προέβλεψε ότι το επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι προγραμματισμένο για τον Νοέμβριο, «θα αναβληθεί».

«Δεν έχω επιστρέψει στην Ελλάδα για να μικρύνω τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Στέφανος Κασσελάκης, στη συνέχεια, είπε ότι «πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι παραμένει δημοκρατικό κόμμα».
Ακολούθως, ανέφερε ότι «έχω δεσμευτεί να είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλους», επαναλαμβάνοντας πως «δεν έχω επιστρέψει στην Ελλάδα για να μικρύνω τον ΣΥΡΙΖΑ».
Με τίτλο «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας.
«Το πρόβλημα συνύπαρξης μαζί μου το έχουν οι άλλοι», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης και είπε πως «η μόνη λύση είναι η Δημοκρατία». Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε πως «με εμένα πρόεδρο, η βάση θα αποφασίζει για όλα».
«Να δούμε εάν η βάση θα τους επιβραβεύσει για τη συμπεριφορά τους», είπε καταληκτικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης