Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Χειροπέδες σε 10.600 ανήλικους δράστες φέτος από 7.400 πέρυσι - Έρχονται νέες αποκαλύψεις για την Greek Mafia

Χρυσοχοΐδης: Χειροπέδες σε 10.600 ανήλικους δράστες φέτος από 7.400 πέρυσι - Έρχονται νέες αποκαλύψεις για την Greek Mafia
«Η Αστυνομία δεν φοβάται τους δολοφόνους και τους μπράβους, αλλά αυτοί φοβούνται πλέον, και όπως βλέπετε κάθε μέρα όλο και περισσότερο εξαρθρώνονται εγκληματικές ομάδες σε πάρα πολλούς χώρους και δραστηριότητες», τόνισε ο Μ. Χρυσοχοΐδης
Σχετικά Άρθρα
Για ανησυχητικές διαστάσεις που έχει λάβει η ανήλικη παραβατικότητα έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος με αφορμή τη διαρροή των ονομάτων που στελεχώνουν το ελληνικό FBI τόνισε ότι «στα τόσα καλά που συμβαίνουν, υπάρχουν και κάποια δυσάρεστα, αφήνοντας κάποια αχλή στην Ελληνική Αστυνομία που είναι και άδικη. Το σίγουρο είναι ότι το ζήτημα ερευνάται και θα αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτούς που πρέπει».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε χαρακτηριστικά ότι «η Αστυνομία δεν φοβάται τους δολοφόνους και τους μπράβους, αλλά αυτοί φοβούνται πλέον, και όπως βλέπετε κάθε μέρα όλο και περισσότερο εξαρθρώνονται εγκληματικές ομάδες σε πάρα πολλούς χώρους και δραστηριότητες».

Νέες αποκαλύψεις για την Greek Mafia

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσο τα πρατήρια στη χώρα ελέγχονται από την Greek Mafia, ανέφερε ότι αυτό ερευνάται σε βάθος, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, την εποπτεία Εισαγγελέα.
Όπως ανέφερε, γίνεται μια σε βάθος έρευνα για τον εντοπισμό και την εξαφάνιση εκείνων που ηγούνται του οργανωμένου εγκλήματος και πουλάνε νοθευμένα καύσιμα, κλέβοντας τον καταναλωτή με λογισμικά.
«Έναν μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου στο υπουργείο, αποκαλύφθηκαν και εξιχνιάστηκαν δολοφονίες μελών του οργανωμένου εγκλήματος, για τις οποίες υπήρχε σκοτάδι για πολλά χρόνια. Θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και θα αποκαλυφθούν όλοι εκείνοι που κυρίως τα τελευταία χρόνια επιχειρούν να επικρατήσουν με δολοφονίες. Είμαστε σε καλό δρόμο, με αφοσιωμένους αξιωματικούς και ανθρώπους ταγμένους στην υπηρεσία της Ελλάδας», πρόσθεσε.
Για τη μαφία της Μυκόνου δήλωσε ότι φέτος δεν υπήρξαν προβλήματα επειδή εστάλησαν 200 αστυνομικοί που έμειναν εκεί για 2 μήνες, εξαρθρώνοντας μια σειρά από μικρές οργανώσεις και εξαφανίζοντας τους μπράβους έξω από τα μαγαζιά.

Ανήλικη παραβατικότητα

Μιλώντας για την ανήλικη παραβατικότητα, αφού σημείωσε πως για το θέμα αυτό θα πρέπει «να κοιταχτούμε στον καθρέφτη συνολικά σαν κοινωνία», παρέθεσε δύο στοιχεία λέγοντας πως δεν αποτελεί αμιγώς θέμα της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με τον υπουργό, «πέρυσι είχαν συλληφθεί 7.400 ανήλικοι δράστες, φέτος 10.600 το 9μηνο, εκ των οποίων 2.285 σε κλοπές και διαρρήξεις, 873 σε υποθέσεις ναρκωτικών, 797 σε σωματικές βλάβες και οι άλλοι 335 είχαν όπλο. Το ανησυχητικό είναι ότι έχουμε συμμορίες που δεν υπήρχαν παλιά, άρα λοιπόν, πρόκειται για ένα ζήτημα που χρειάζεται διαχείριση στην οικογένεια, στο σχολείο, στην πλατεία, στην τοπική κοινωνία. Σε ό,τι μας αφορά, υπάρχει το 10201 που το σηκώνουν εκπαιδευμένοι αστυνομικοί και στέλνουν απευθείας σε ελάχιστα λεπτά βοήθεια άμεση δράση με αστυνομική παρουσία».
Ακόμη, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπενθύμισε ότι πλέον υφίστανται πολύ αυστηρότερες διατάξεις στις ποινές για την οπλοκατοχή, με υποχρεωτική φυλάκιση ενός έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης