Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Κραχ στο σύστημα - Καταρρέει η ΝΔ στο 25%, στο 9,7% η διαφορά από ΠΑΣΟΚ στο 15,3% - Σκόνη ο ΣΥΡΙΖΑ 6,5%

Δημοσκόπηση Alco: Κραχ στο σύστημα - Καταρρέει η ΝΔ στο 25%, στο 9,7% η διαφορά από ΠΑΣΟΚ στο 15,3% - Σκόνη ο ΣΥΡΙΖΑ 6,5%
Σε εποχές ... 2010 επιστρέφει το κομματικό σύστημα καθώς η Alco καταγράφει για πρώτη φορά μονοψήφια διαφορά μεταξύ της πρώτης ΝΔ και του δεύτερου  ΠΑΣΟΚ
Την πτώση της Νέας Δημοκρατίας και την καθήλωσή της σε ποσοστά αρκετά χαμηλότερα του 30%, λόγω των αλλεπάλληλων αστοχιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς και την κρίση εκπροσώπησης που διαπερνά το σύνολο του πολιτικού συστήματος αποτυπώνει η νέα δημοσκόπηση της Alco.
Παράλληλα, καταγράφεται το άνετο πλασάρισμα του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση και μάλιστα -για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια- σε μονοψήφια ... απόσταση από τη ΝΔ.
Η ισχυροποίηση της Τρικούπη συνοδεύεται από την ταυτόχρονη καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σε ισχνά, μονοψήφια ποσοστά πέριξ του 7%.

1_36.webp


2_27.webp

Ειδικότερα, ως προς την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 25%, ενισχυμένη κατά 1,3% σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση της ALCO.
Δεύτερο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ, σχεδόν δύο μονάδες ψηλότερα, καθώς ανεβαίνει από το 15,3% στο 13,2%.
Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 9,3% (από 9,9%) και το ΚΚΕ με 8,6% (από 7,7%).
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πέμπτο κόμμα, πέφτοντας από το 9,1% στο 6,5%.
Το 3,9% (από 3,8%) συγκεντρώνει η Νίκη, σταθερή στο 3,3% είναι η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ η Φωνή Λογικής ανεβαίνει από το 3,4% στο 4,1%.
Ερωτηθείς για το πότε στο παρελθόν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 6,5%, ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστας Παναγόπουλος, τόνισε ότι αυτό συνέβαινε την περίοδο 2010-2011.
Παράλληλα επεσήμανε ότι το 15,3% στο οποίο βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ είναι το υψηλότερο ποσοστό του κόμματος που έχει καταγράψει η εταιρεία από εκείνη την εποχή.

Απογοητευτική η εικόνα της αντιπολίτευσης - «Κανένα κόμμα» δεν δίνει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

Στην ερώτηση ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης, το 49% απαντά «κανένα».
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21%, έχοντας ενισχυθεί κατά επτά μονάδες από τον Σεπτέμβριο σε αυτό το ερώτημα.

4_14.webp

5_16.webp

Αρκετά χαμηλά στο 5% καταγράφεται ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το ΚΚΕ, καθώς αμφότερα τα κόμματα πλασάρονται πίσω από την Ελληνική Λύση (6%).

Το 53% δηλώνουν απογοητευμένοι με την κυβέρνηση

Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είναι από την απόδοση της κυβέρνησης, το 53% απαντούν «καθόλου», ποσοστό που είναι κατά δύο μονάδες ψηλότερο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο.
Το 27% απαντούν λίγο και το 19% πολύ/ αρκετά.

9_3.webp

Το 44% εκτιμούν ότι τα πράγματα για τους ίδιους θα πάνε χειρότερα τους επόμενους μήνες και το ίδιο ποσοστό απαντά ότι θα μείνουν τα ίδια.

10_7.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης