Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Βορίδης προειδοποιεί τους Σπαρτιάτες: Προσέξτε, μη φάτε άσκοπα τα λεφτά της χρηματοδότησης - Όλο το παρασκήνιο στο BN

Ο Βορίδης προειδοποιεί τους Σπαρτιάτες: Προσέξτε, μη φάτε άσκοπα τα λεφτά της χρηματοδότησης - Όλο το παρασκήνιο στο BN
O υπουργός επικρατείας προειδοποίησε τα στελέχη και των πρόεδρο των Σπαρτιατών: «Εγώ θα ήμουν προσεκτικός στη θέση τους, τα χρήματα των Ευρωεκλογών θα αναζητηθούν»...
Σχετικά Άρθρα

Ο υπουργός επικρατείας Μάκης Βορίδης έριξε βόμβα για τη χρηματοδότηση που έχουν λάβει σκανδαλωδώς οι Σπαρτιάτες, καθώς προειδοποίησε τα στελέχη και τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα να είναι προσεκτικοί με αυτά τα λεφτά, καθώς «τα χρήματα των ευρωεκλογών θα αναζητηθούν»...
Όπως επεσήμανε με συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός επικρατείας: «Το ΠΑΣΟΚ λέει να αναστείλουμε τη χρηματοδότησή τους, σε πρώτο επίπεδο έχει δίκιο ότι δεν πρέπει να πάρουν οι Σπαρτιάτες την εκλογική χρηματοδότηση για τις ευρωεκλογές. Την πήρανε αλλά θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να την επιστρέψουν ή να την συμψηφίσουν γιατί έχουμε μια απόφαση η οποία τους είπε ότι "δεν κατεβαίνετε στις ευρωεκλογές". ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μαζί ενώ στο νόμο για την χρηματοδότηση των κομμάτων η χρηματοδότηση για τις ευρωεκλογές είχε ρητή διατύπωση που έλεγε ότι τα χρήματα που δίνονται, δίνονται για να χρησιμοποιηθούν στις ευρωεκλογές, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν -με καταψηφίση από πλευράς ΝΔ- να καταργήσουν αυτή τη συγκεκριμένη δέσμευση. Τώρα θα πρέπει να το επαναφέρουμε αυτό άρα αυτό χρειάζεται μια πρόσθετη νομοθετική δουλειά. Θα πρέπει να περιμένουμε την έκβαση της αποφάσεως του Ειδικού Δικαστηρίου».

Προειδοποίηση - βόμβα Βορίδη: «Εγώ θα ήμουν προσεκτικός στη θέση τους, τα χρήματα των Ευρωεκλογών θα αναζητηθούν»

Ο υπουργός Επικρατείας συνέχισε προειδοποιώντας το κόμμα των Σπαρτιατών για τη χρηματοδότηση που έχουν λάβει μέχρι σήμερα: «Εγώ στη θέση των Σπαρτιατών θα ήμουνα προσεκτικός με τα χρήματα γιατί όταν ξέρω ότι έχω μια τέτοια εκκρεμότητα είναι πολύ πιθανό να πει το δικαστήριο "ακυρώνω την υποψηφιότητά τους, κακώς συμμετείχαν", η απόφαση ανατρέχει στη χρονική στιγμή της υποψηφιότητάς τους. Θα ζητήσει τα χρήματα αναδρομικά». Και πρόσθεσε: «Τα χρήματα των ευρωεκλογών πρέπει να αναζητηθούν και νομίζω ότι θα αναζητηθούν, για να αναζητηθούν όμως τα χρήματα των ευρωεκλογών χρειάζεται και μια ειδική νομοθετική ρύθμιση για την αναζήτησή τους και μια ρύθμιση η οποία θα αλλάζει τον τρόπο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων για τις ευρωεκλογές αντίθετη από αυτή που έχει ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ».

Στη Βουλή το θέμα της χρηματοδότησης των Σπαρτιατών - Σφυροκόπημα Δουδωνή σε Στίγκα - Η κυβέρνηση απορρίπτει την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ

Την ίδια στιγμή, οι αποκαλύψεις του Bankingnews BN για τη σκανδαλώδη χρηματοδότηση των Σπαρτιατών, καθώς και για τις υπόγειες συμφωνίες Μητσοτάκη με τον πρόεδρο τους Βασίλη Στίγκα έφτασαν ξανά στη Βουλή αυτή τη φορά με αφορμή σχετική πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ, και ο εκπρόσωπος του Παναγιώτης Δουδωνής, ζήτησαν με νομοθετική παρέμβαση την οριστική διακοπή της χρηματοδότησης του κόμματος, ωστόσο, η κυβέρνηση, μέσω του Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, απέρριψε σκανδαλωδώς την τροπολογία.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σκάνδαλο μέσα στο υπάρχον σκάνδαλο της υπόγειας συμπαιγνίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την ηγεσία των Σπαρτιατών.

Λιβάνιος (Υπουργός Εσωτερικών): Το θέμα θα συζητηθεί «κάποια στιγμή»....

Απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, ο Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος αναγνώρισε την ύπαρξη θετικών σημείων στη ρύθμιση που εισηγήθηκε ο Παναγιώτης Δουδωνή ωστόσο αρκέστηκε στη δέσμευση πως θα κατατεθεί από την πλειοψηφία η δική της πρόταση για το εν λόγω ζήτημα ... εν καιρώ.
Κύριε Δουδωνή δεν άρχισε καλά η νέα θητεία του Νίκου Ανδρουλάκη» τόνισε κατ' αρχάς ο Θεόδωρος Λιβάνιος και επισήμανε στον πολιτικό του αντίπαλο ότι δεν απάντησε στο ερώτημα αν είχε τη δυνατότητα το ΥΠΕΣ να αναστείλει την κρατική χρηματοδότηση του κόμματος τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη τροπολογία.
«Εν αντιθέσει με τη μηδενιστική λοιμική που έχετε επιδείξει, εμείς ακούμε τις προτάσεις» σχολίασε, συμπληρώνοντας πως στην τροπολογία του ΠΑΣΟΚ «διακρίνουμε θετικά σημεία και γι΄ αυτό είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε».
Με δεδομένο ότι δεν εκκρεμεί κάποια νέα δόση της κρατικής χρηματοδότησης για το 2024, ο κ. Λιβάνιος υπογράμμισε πως το ζήτημα θα συζητηθεί ... κάποια στιγμή, υπογραμμίζοντας πως η πρόταση της συμπολίτευσης θα τεθεί εν γνώσει της εθνικής αντιπροσωπείας «εγκαίρως» και καλώντας το ΠΑΣΟΚ να «μη μηδενίζει τα πάντα».

«Οι Σπαρτιάτες έχουν λάβει 1 εκατομμύριο ευρώ από τον ελληνικό λαό με ευθύνη της κυβέρνησης!»

Νωρίτερα, ο κ. Δουδωνής τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής, υπενθυμίζοντας πως η ίδια τροπολογία είχε ξανά κατατεθεί από το ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβριο του 2023.
Αποκάλυψε δε ότι από τις τελευταίες εθνικές εκλογές στα ταμεία των «Σπαρτιατών» έχουν εισρεύσει 1.081.477,61 ευρώ κρατικής χρηματοδότησης, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβερνητική πλειοψηφία.
«1 εκατ. ευρώ κόστισε η αβελτηρία της κυβέρνησης μέσω της αγνόησης της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για ένα κόμμα που δεν συμμετείχε στις ευρωεκλογές λόγω της απόφασης του Αρείου Πάγου» υποστήριξε και σχολίασε δηκτικά ότι σημαντικό μέρος της χρηματοδότησης, το οποίο αφορά επιμορφωτικούς σκοπούς, δαπανήθηκε για… εγκυκλοπαίδειες «για την επιμόρφωση στη φυλακή».

«Σε καλή μεριά τα λεφτά που σας έδωσε η ΝΔ»

Απαντώντας ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», αντέτεινε εισαγωγικά πως «το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ δεν θα βάλει ποτέ μυαλό».
Και συνέχισε ανεβάζοντας τους τόνους: «Στη συνείδηση του ελληνικού λαούς το ΠΑΣΟΚ είναι ο ολετήρας του έθνους. Θα πρέπει να κλείνει το στόμα του όταν μιλά για λεφτά. Πόσα έχετε “φάει” εσείς από τον ελληνικό λαό;».
Σηκώνοντας το γάντι, ο κ. Δουδωνής ανταπάντησε: «Οι ύβρεις του αχυρανθρώπου του καταδικασμένου εγκληματία είναι για εμάς τίτλος τιμής. Σε καλή μεριά τα λεφτά που σας έδωσε η ΝΔ κ. Στίγκα».

Στη Βουλή οι αποκαλύψεις τοu ΒΝ 

Μπορεί να χρειάστηκε να περάσουν μερικοί μήνες, στο τέλος όμως οι αποκαλύψεις του Bankingnews (BN) σχετικά με το σκάνδαλο της παράνομης χρηματοδότησης των Σπαρτιατών και τις υπόγειες συμφωνίες Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των Σπαρτιατών Στίγκα έφτασαν στις αίθουσες του κοινοβουλίου.

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024
Σκάνδαλο - Οι Σπαρτιάτες έλαβαν εκλογική αποζημίωση 59.998 ευρώ για τις ευρωεκλογές, στις οποίες δεν συμμετείχαν

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2024
Σοκαριστικές αποκαλύψεις – H υπόγεια συμφωνία της ντροπής Μητσοτάκη – Στίγκα (Σπαρτιάτες) στο φως με… αντάλλαγμα 7 εκατ

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής, χρησιμοποιώντας πλήθος στοιχείων που ήρθαν στο φως μέσα από τη δική μας δημοσιογραφική έρευνα, συνέταξε μια άρτια τεκμηριωμένη ερώτηση δημιουργώντας πονοκεφάλους στο κυβερνητικό επιτελείο.

Ο Δουδωνής διέσυρε Κυβέρνηση και Υπουργείο Εσωτερικών

Έχοντας ως όπλο την άριστη νομική του κατάρτιση, ο Παναγιώτης Δουδωνής ξεκίναει το ερωτήμα του αναφερόμενος στα όσα προβλέπονται στα άρθρα 6 Π. Δ/τος 15/2022 και Άρθρα 7Α παρ. 1 του Ν. 3023/2002, σχετικά με τις περιπτώσεις αναστολής της χρηματοδότησης των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Στη συνέχεια παραθέτει εδάφια από την απόφαση του Α1 τμήματους του Αρείου Πάγου, βάσει της οποίας απαγορεύτηκε στο κόμμα των Σπαρτιατών η συμμετοχή στις εκλογές του Ιουνίου 2024 για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, αφού σύμφωνα με τη νομική κρίση δέκα εκ των κορυφαίων δικαστών της χώρας:
"Το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή άσκησης βίας, καθώς και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα"
Σε άλλο σημείο της ίδιας απόφασης αναφέρεται ότι το κόμμα Σπαρτιάτες υποκαθιστά τη Χρυσή Αυγή.
Ακολουθούν τα ΦΕΚ μέσω των οποίων γνωστοποιείται η χορήγηση εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό στα ταμεία του κόμματος των Σπαρτιατών. Στα ίδια ΦΕΚ βλέπουμε να υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, η οποία όμως δεν εφαρμόζεται και στην περίπτωση των Σπαρτιατών, παρότι σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο υποκαθιστούν τη Χρυσή Αυγή και αποτελούν τη συνέχειά της.
Πριν ολοκληρώσει το ερώτημά του, ο βουλευτής παραθετεί links και στοιχεία από τα άκρως αποκαλυπτικά άρθρα που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπό μας, υπενθυμίζοντας στη συνέχει πως το ΠΑΣΟΚ υπήρξε το μοναδικό κόμμα που είχε προβλέψει αυτές τις εξελίξεις, έχοντας καταθέσει εγκαίρως σχετική τροπολογία που θα οδηγούσε σε διακοπή χρηματοδότησης των Σπαρτιατών.
Κλείνοντας θέτει δύο καίρια ερωτήματα προς τον αρμόδιο Υπουργό, φέρνοντας τον προ των ευθυνών του:
Γιατί δεν έχει αναληφθεί πρωτοβουλία ώστε να ανασταλλεί κάθε κρατική χρηματοδότηση προς το πολιτικό κόμμα "Σπαρτιάτες";
Υπάρχει σχεδιασμός να προβείτε στα όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία, ώστε με απόφαση της Βουλής να διακοπεί κάθε είδους χρηματοδότηση και οικονομική ενίσχυση προς του "Σπαρτιάτες", λαμβάνοντας υπόψη ότι το κόμμα αυτό έχει κριθεί από τον Άρειο Πάγο ότι υποκαθιστά τη δράση της Χρυσής Αυγής;

Εγκλωβισμένη η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάμεσα στις αντισυνταγματικές νομολογίες και τις υπόγειες συμφωνίες της ντροπής. Επίκειται άδειασμα του Αρείου Πάγου και πρωτοφανής διασυρμός κυβέρνησης και δικαιοσύνης;
Η ερώτηση που κατέθεσε ο Παναγιώτης Δουδωνής σχετικά με τη χρηματοδότηση των Σπαρτιατών φαίνεται πως έχει ήδη προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο κυβερνητικό επιτελείο.
Οι πρώτες απαντήσεις που δημοσιεύτηκαν από κοινοβουλευτικές πηγές, επιχειρούν να αποσυνδέσουν τους Σπαρτιάτες από τη Χρυσή Αυγή, αναφέροντας πως πρόκειται για εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις, αδειάζοντας ουσιαστικά τους Αρεοπαγίτες και ακυρώνοντας την απόφαση του Α1 τμήματος που απαγόρευσε την κάθοδο των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές.
Στην περίπτωση που Κυβέρνηση και Υπουργείο Εσωτερικών εμμείνουν τελικά στη γραμμή αυτή, υπερασπιζόμενοι τις επιλογές και την αδράνειά τους, και επιχειρήσουν να αποσυνδέσουν και να διαχωρίσουν περαιτέρω το κόμμα των Σπαρτιατών από τη Χρυσή Αυγή, αυτό που θα συμβεί θα είναι πρωτοφανές.

Υπουργοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα έρθουν σε πλήρη ρήξη με το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου και τους ανώτατους δικαστές της χώρας, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων όλο το σκεπτικό που συνέταξαν προκειμένου να απαγορεύσουν την κάθοδο των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές, χαρακτηρίζοντας την ίδια στιγμή παράνομη και αντισυνταγματική αυτή τους την απόφασή. Είναι προφανές ότι ένα κόμμα που δικαιούται να λαμβάνει εκατομμύρια ευρώ κρατικών χρηματοδοτήσεων δικαιούται επίσης να συμμετέχει σε κάθε είδους εκλογική διαδικασία.
Αν μέσα σε όλα αυτά λάβουμε υπόψη, ότι οι ανώτατοι δικαστές που μετείχαν στη σύνθεση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου έφτασαν στη συγκεκριμένη απόφαση μελετώντας και αξιοποιώντας στοιχεία που τους παρείχε η ίδια η κυβέρνηση, μέσα από ένα υπόμνημα το οποίο υπέγραφε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, εύκολα συμπεραίνουμε ότι είναι πολύ πιθανό κυβέρνηση και δικαιοσύνη να οδηγούνται για μια ακόμα φορά σε έναν πρωτοφανή διασυρμό, από αυτούς που μόνο Κυριάκος Μητσοτάκης και το στενό του επιτελείο είναι σε θέση να εγγυηθούν.

panagiotis-doudonis-1.jpeg

Doydonhs1.png

doudonhs2.png

doudonhs3.png

Διαβάστε το πλήρες PDF για την ερώτηση: Ερώτηση_Δουδωνής.pdf


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης