Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Κακλαμάνης καλεί τον Μητσοτάκη να επικοινωνήσει με τον Σαμαρά: «Έχουν κακή χημεία, όχι ουσιαστικές πολιτικές διαφωνίες»

Ο Κακλαμάνης καλεί τον Μητσοτάκη να επικοινωνήσει με τον Σαμαρά: «Έχουν κακή χημεία, όχι ουσιαστικές πολιτικές διαφωνίες»
Ο «γαλάζιος» βουλευτής κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των σχέσεων με τον Αντώνη Σαμαρά
Σχετικά Άρθρα

Σε… κακή χημεία και όχι ουσιαστικές πολιτικές διαφωνίες, αποδίδει ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, την κόντρα Μητσοτάκη - Σαμαρά, επισημαίνοντας μάλιστα πως πρέπει να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία των δύο με πρωτοβουλία του νυν πρωθυπουργού.
«Ό,τι διημείφθη μέσω ανακοινώσεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου Αντώνη  Σαμαρά, έχω να σας πω ότι εγώ πιστεύω ότι η αιτία δεν είναι ξέρετε ουσιαστικές πολιτικές διαφωνίες και διαφορές.
Πιστεύω ότι είναι η κακή χημεία στις διαπροσωπικές σχέσεις των δύο, που έχουν αναπτυχθεί» υποστήριξε ο κ. Κακλαμάνης μιλώντας στο κανάλι της Βουλής και συνέχισε «και οι κακές διαπροσωπικές σχέσεις δεν επιλύονται με ανακοινώσεις των γραφείων τύπου ένθεν και εκείθεν… Σηκώνεις το τηλέφωνο… λες έλα να σε δω… θέλω να συζητήσουμε. Τα συζητάς και βρίσκεις λύση. Αυτή είναι η άποψή μου… Συνήθως αυτός που είναι στην νούμερο ένα θέση, είναι που παίρνει και την πρωτοβουλία».

Η κόντρα Μητσοτάκη-Σαμαρά

Το… καρφί του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Αντώνη Σαμαρά, από το βήμα της Βουλής, όσον αφορά τη συνάντηση του πρώην προέδρου της ΝΔ με τον Νίκο Παππά του ΣΥΡΙΖΑ, ξεσήκωσε νέες αντιδράσεις.
«Απόρησαν κάποιοι γιατί δεν παρακολούθησα την τοποθέτηση του κ. Νίκου Παππά. Θέλω να είμαι σαφής. Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο, ούτε θα συνομιλήσω ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του και αυτό επιβάλλει ο κοινοβουλευτικός αυτοσεβασμός», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας τη δευτερολογία του στη Βουλή. Πρόκειται για ένα σχόλιο με αποδέκτη τον κ. Σαμαρά, ο οποίος είχε συνομιλία με τον Νίκο Παππά στη διάρκεια απονομής των βραβείων επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) στα μέσα Οκτωβρίου.
Η πλευρά Σαμαρά στο άκουσμα της δήλωσης του πρωθυπουργού σήκωσε το γάντι με δήλωση συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. «Είναι προφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον κ. Σαμαρά όχι επειδή χαιρέτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έτυχε να καθίσει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση…  Άλλωστε η δήλωση του κ. Σαμαρά για τη σκευωρία Novartis, ότι θα πάει όλους τους υπεύθυνους "μέχρι τέλος", ισχύει στο ακέραιο» ανέφεραν πηγές από το «στρατόπεδο» του Αντώνη Σαμαρά και συνέχισε «ο πραγματικός λόγος βρίσκεται στα "ήρεμα νερά" με την Τουρκία που διαταράσσονται καθημερινά πλέον, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις. Όπως αυτή μόλις τώρα, με τη νέα Navtex της Τουρκίας. Που μας ανακοίνωσε ότι όχι μόνον η Κάσος αλλά ούτε η Λέσβος ούτε και η  Χίος έχουν υφαλοκρηπίδα!».
Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά μεταφέροντας τις σκέψεις του πρώην πρωθυπουργού σημειώνουν τέλος: «Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα σοβαρά, στα σύνορά μας. Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια "σύμφωνα φιλίας" και υποκλίσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης