Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στυλιανίδης (ΝΔ): Δεν υπάρχουν βουλευτές που θα ρίξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Στυλιανίδης (ΝΔ): Δεν υπάρχουν βουλευτές που θα ρίξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ο Γ. Γεραπετρίτης με διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει καμία μετατόπιση όσον αφορά την ουσία της υπεράσπισης των εθνικών θεμάτων και τη στρατηγική με την οποία τα υπερασπιζόμαστε είπε ο κ.Στυλιανίδης.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ που θα ρίξουν την κυβέρνηση υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης με αφορμή κινήσεις στο εσωτερικό του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας που ζητούν ενημερώσεις ή και αλλαγές στην κυβερνητική πολιτική σε σχέση με ζητήματα όπως τα εθνικά.
«Δεν πρέπει να κάνουμε εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση γιατί αυτό μειώνει τη διαπραγματευτική μας δύναμη διεθνώς και δεν μας βοηθάει να είμαστε αποτελεσματικοί στις διεκδικήσεις μας.
Αναμφισβήτητα η εσωτερική ενότητα, και στη δημόσια διπλωματία αλλά και στη μάχιμη διπλωματία γενικώς είναι απαραίτητο στοιχείο για να έχεις επιτυχία άρα πρέπει να καλλιεργείται πάντοτε η εσωτερική ενότητα» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Στυλιανίδης.
Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «είχα τη δυνατότητα να ρωτήσω τον κ. Γεραπετρίτη αν υπάρχει η οποιαδήποτε μετατόπιση όσον αφορά και την ουσία της υπεράσπισης των εθνικών θεμάτων, αλλά και τη στρατηγική με την οποία τα υπερασπιζόμαστε».

Διαβεβαιώσεις Γεραπετρίτη

«Με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία μετατόπιση.
Οι απαντήσεις που παίρνω δεν μπορεί να μην είναι αξιόπιστες τη στιγμή που τις παίρνω επισήμως από τα χείλη του υπουργού Εξωτερικών.
Οι διεθνείς διαφορές επιλύονται ή με πόλεμο που τον απευχόμαστε όλες οι πλευρές γιατί κανένας δεν θα βγει κερδισμένος, ή με διάλογο.
Αυτό προϋποθέτει κράτη τα οποία σέβονται το διεθνές δίκαιο και κυρίως έχουν την αφοσίωση τους στην αρχή της καλής γειτονίας, ή με συντεταγμένο διάλογο και επί διαιτησία.
Ο τρίτος δρόμος ήταν ο δρόμος που επέλεξαν όλα τα ελληνικά κόμματα από το 1975 μέχρι σήμερα.
Εκτιμώ ότι μπορεί να μην είναι ένας γρήγορος και εύκολος δρόμος αλλά είναι ένας σταθερός δρόμος ο οποίος δεν έχει πισωγυρίσματα.
Πιστεύω ότι η διαδικασία προς τη Χάγη είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για να μπορέσουμε να βρούμε ενδεχομένως λύσεις επιτυγχάνοντας παράλληλα και συμπράξεις.
Πιστεύω σε αυτό το δρόμο που ακολουθούμε από το 1975» υπογράμμισε ο κ.Στυλιανίδης.

Για Σαμαρά

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι «όταν ένας πρώην πρωθυπουργός τοποθετείται επικαλούμενος διάφορα ζητήματα σίγουρα κάτι ακούει ή κάποιες πηγές έχει.
Δεν τις ξέρω, αν ήξερα τις πληροφορίες και τις πηγές δεν θα δίσταζα να τοποθετηθώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης