Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Σαμαράς επιμένει στο «μέχρι τέλους» για Novartis: Έρχεται η ώρα της αλήθειας... για όλα και για όλους - Ραγδαίες εξελίξεις

Ο Σαμαράς επιμένει στο «μέχρι τέλους» για Novartis: Έρχεται η ώρα της αλήθειας... για όλα και για όλους - Ραγδαίες εξελίξεις
Αίρεται το καθεστώς προστασίας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis ενώ αναστέλλεται και κάθε προστασία τους από ποινικές διώξεις
Σχετικά Άρθρα
Στα περί «μέχρι τέλους» όσον αφορά την υπόθεση Novartis, επιμένει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντας νέο μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τις αιχμές του πρωθυπουργού από βήματος Βουλής με αφορμή τη θερμή χειραψία του πρώην πρωθυπουργού με τον Νίκο Παππά του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, με αφομή την απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας για άρση του καθεστώτος προστασίας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τα «μέχρι τέλους» συμπληρώνοντας, όμως, «για όλα και για όλους».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης άφησε σαφείς αιχμές κατά του κ. Σαμαρά (αν και δεν τον κατονόμασε) για τη συνάντηση του με τον κ. Παππά σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. «Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο με 13-0 για παράβαση καθήκοντος από το ειδικό δικαστήριο. Ούτε θα συνομιλήσω μαζί του, ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, ενώ νωρίτερα είχε αποχωρήσει από την Ολομέλεια, όταν ανέβηκε στο βήμα ο Νίκος Παππάς, ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση της Δικαιοσύνης

Αίρεται το καθεστώς προστασίας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis ενώ αναστέλλεται και κάθε προστασία τους από ποινικές διώξεις, με απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας.
Ειδικότερα, έπειτα από εισήγηση της επίκουρης Οικονομικής Εισαγγελέα Ελένης Παπαδοπούλου, που σύμφωνα με πληροφορίες έγινε δεκτή από την αρμόδια Εισαγγελική λειτουργό, οι δύο μάρτυρες, με τις καταθέσεις των οποίων είχαν εμπλακεί πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση των πρακτικών της φαρμακοβιομηχανίας, παύουν να τελούν υπό το καθεστώς προστασίας που τους είχε χορηγηθεί από την τότε Εισαγγελία Διαφθορά ενώ ανακαλείται και η πράξη χαρακτηρισμού τους ως «μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος». Πρόκειται για τα πρόσωπα εκείνα που στην δικογραφία για την υπόθεση της Novartis φέρουν τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».
Το τέλος της δικαστικής προστασίας των δύο μαρτύρων τελειώνει με δύο αποφάσεις που εκδόθηκαν από την Οικονομική Εισαγγελέα, Παναγιώτα Φάκου. Η απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας οδηγεί σε αναστολή και της προστασίας που είχαν από ποινικές διώξεις, γεγονός που δίνει πλέον δικαίωμα σε πρόσωπα που είχαν θιχθεί από τις καταθέσεις τους, από την πολιτική ή άλλους χώρους, να στραφούν σε βάρος τους.
Να σημειωθεί ότι κατά του καθεστώτος προστασίας των δύο μαρτύρων είχαν στραφεί τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και άλλα πολιτικά πρόσωπα όπως οι Άδωνις Γεωργιάδης και Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. Τα πρόσωπα αυτά ελέγχθηκαν από την τότε Εισαγγελία Διαφθοράς με βάση ισχυρισμούς των εν λόγω μαρτύρων, καθώς και ενός ακόμη ο οποίος δεν τελούσε εδώ και καιρό σε καθεστώς προστασίας, περί εμπλοκής τους σε διακίνηση παράνομων χρημάτων της φαρμακοβιομηχανίας .

Η δήλωση Σαμαρά

«Η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Novartis. Θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της αθλιότητας. Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτήν την εξέλιξη. Έρχεται η ώρα της αλήθειας. Μέχρι τέλους. Για όλα - και για όλους!» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Προμηνύονται ραγδαίες εξελίξεις

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης για τους προστατευόμενους μάρτυρες για την υπόθεση Novartis θεωρείται ότι θα πυροδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις. Κι αυτό διότι πολιτικοί που είχαν αναφερθεί από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να κινηθούν δικαστικά εναντίον τους.
Να σημειωθεί ότι τρίτος μάρτυρας που υπήρξε προστατευόμενος έχει ήδη αποχαρακτηριστεί μόνος του και δεν τυγχάνει πλέον προστασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης