Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Προς λάθος κατεύθυνση η χώρα, λένε οι Έλληνες - Έντονη αποδοκιμασία στα κόμματα

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Προς λάθος κατεύθυνση η χώρα, λένε οι Έλληνες - Έντονη αποδοκιμασία στα κόμματα
Η έρευνα σκοπό έχει να αναδείξει τους λόγους τηςμεγάλης αποχής στις εκλογές του Ιουνίου 2023
Σχετικά Άρθρα
Η χώρα κινείται «σε λάθος κατεύθυνση» (39%) ή «μάλλον προς την λάθος κατεύθυνση» (23%), υποστηρίζει το 62% των πολιτών της Ελλάδας που ψήφισαν στις εθνικές εκλογές του 2023, σύμφωνα με την έρευνα της ΚΑΠΑ Research.
Σε αντίθετο κλίμα, μόλις το 23% να απαντά πως η χώρα βρίσκεται «μάλλον προς την σωστή» ενώ το 14% απάντησε «προς την σωστή κατεύθυνση».
Σχετικά με εκείνους που απείχαν συνειδητά από τις εκλογές, το 71% απάντησε «προς την λάθος κατεύθυνση» (45%) ή «μάλλον προς την λάθος κατεύθυνση» (26%), ενώ το 20% ««μάλλον προς την σωστή» και το 7% «προς την σωστή κατεύθυνση».
Η έρευνα σκοπό είχε να αναδείξει τους λόγους της μεγάλης αποχής στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023.
Στο ερώτημα «γιατί επιλέξατε να μην ψηφίσετε στις τελευταίες εθνικές εκλογές 2023», το 58% απάντησε «για να εκφράσω την αποδοκιμασία μου γενικότερα για το πολιτικό προσωπικό της χώρας», το 32% «γιατί οι εκλογές δεν αλλάζουν κάτι στην κατάσταση της χώρας», ενώ το 26% «γιατί κανένα κόμμα δεν εκφράζει τις ιδέες μου».
Στο ερώτημα «εσείς ψηφίσατε στις τελευταίες εθνικές εκλογές, πέρυσι τον Ιούνιο του 2023», το 59% απάντησε «ναι ψήφισα», το 25% «επέλεξα να μην ψηφίσω», ενώ το 16% «θα πήγαινα να ψηφίσω αλλά με εμπόδισαν πρακτικοί λόγοι».
Στο ερώτημα, «σε ποιον ή ποιους τομείς από τους παρακάτω εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας μας σήμερα», σε όσους ψήφισαν, το 71% απάντησε η ακρίβεια, ενώ ακολουθεί με 36% η υγεία, με 33% το δημογραφικό, με 26% η οικονομία και με 25% η Δικαιοσύνη.
Σχετικά με εκείνους που απείχαν συνειδητά, το 63% απάντησε η ακρίβεια, το 33% η εγκληματικότητα, το 30% η υγεία, το 27% η οικονομία και το 26% το πολιτικό σύστημα.
Από εκεί και πέρα, στο ερώτημα «γιατί επιλέξατε να μην ψηφίσετε στις τελευταίες εθνικές εκλογές 2023, το 58% απάντησε «για να εκφράσω την αποδοκιμασία μου γενικότερα για το πολιτικό προσωπικό της χώρας», το 32% «γιατί οι εκλογές δεν αλλάζουν κάτι στην κατάσταση της χώρας», ενώ το 26% «γιατί κανένα κόμμα δεν εκφράζει τις ιδέες μου» με τον παρακάτω πίνακα να δίνει αναλυτικά όλες τις βασικές αιτίες της αποχής.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την έρευνα:
ΚΑΠΑ_Research.pdf
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης