Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής) κατά ΝΔ: Η παράνομη τουρκική NAVTEX δείχνει τις συνέπειες της μυστικής διπλωματίας

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής) κατά ΝΔ: Η παράνομη τουρκική NAVTEX δείχνει τις συνέπειες της μυστικής διπλωματίας

Σφοδρή κριτική Δημητροκάλλη για την τουρκική επιθετικότητα και την «υποχωρητική πολιτική» της κυβέρνησης - «Μειοδοτική η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα»

Σχετικά Άρθρα
Σε μία έντονα επικριτική δήλωση, ο ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής, Ιωάννης Δημητροκάλλης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τη στάση της απέναντι στην κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα.
Ο βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση για «μειοδοτική» πολιτική, που παραχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μέσω μυστικής διπλωματίας και ανεπαρκούς αντίδρασης στις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Άγκυρας.
Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Δημητροκάλλη, η Τουρκία συνεχίζει να αμφισβητεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη νέα NAVTEX που εκδόθηκε πρόσφατα, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και προκαλώντας ανοιχτά την Ελλάδα.
Η Άγκυρα, όπως σημειώνει, επιμένει στην αδιάλλακτη στάση της, ενώ η ελληνική κυβέρνηση παραμένει αδρανής και ανίκανη να αντιδράσει δυναμικά.
Ο βουλευτής εστίασε την κριτική του στις μυστικές συνομιλίες που, όπως ισχυρίζεται, γίνονται μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ενδίδει σε πιέσεις και υιοθετεί μια πολιτική «υποχωρητικότητας».
Ειδικότερα, ανέφερε την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Hakan Fidan στην Αθήνα, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι αυτές οι επαφές ενδέχεται να οδηγήσουν σε νέες παραχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων.
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδίδει σταδιακά κυριαρχικά μας δικαιώματα μέσα από μια ‘μυστική διπλωματία’, χωρίς κανέναν σεβασμό στη βούληση του ελληνικού λαού», υπογράμμισε ο κ. Δημητροκάλλης, κάνοντας λόγο για μια πολιτική που αγνοεί την ανάγκη για πατριωτική στάση απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα την πολιτική της και να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, ενισχύοντας τις προσπάθειες αποτροπής της τουρκικής επιθετικότητας, που – όπως υποστηρίζει – απειλεί σοβαρά την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθεί η σχετική δήλωση:

«Η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα, με την Άγκυρα να επιμένει στις προκλήσεις και στην αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Η νέα NAVTEX αποτελεί ακόμη μία απόδειξη ότι η Τουρκία δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παραμένει ανίκανη να αντιδράσει δυναμικά.
Οι μυστικές συνομιλίες και η υποχωρητική πολιτική, όπως η επερχόμενη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Hakan Fidan στην Αθήνα, δείχνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδίδει σταδιακά κυριαρχικά μας δικαιώματα μέσα από μια "μυστική διπλωματία", χωρίς κανέναν σεβασμό στη βούληση του ελληνικού λαού.
Καλώ την κυβέρνηση να σταματήσει τη μειοδοτική της στάση και να υιοθετήσει επιτέλους μία πατριωτική πολιτική, προστατεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα και αποτρέποντας την τουρκική επιθετικότητα, που αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης