Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας: Συστηματική προσπάθεια να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών

Σταϊκούρας: Συστηματική προσπάθεια να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών
«Η συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουμε τους τελευταίους μήνες για να ανανεώσουμε τον στόλο των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπατριωτών μας εξελίσσεται με βάση τον σχεδιασμό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Σταϊκούρας
Στην ανανέωση του στόλου, με δεκαοκτώ λεωφορεία νεότερης γενιάς αλλά και μεγαλύτερης μεταφορικής ικανότητας επιβατών, προχώρησε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Όπως έγινε γνωστό, κατά την επιθεώρηση των οχημάτων στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, και τη διοίκηση του ΟΑΣΘ τα νέα λεωφορεία θα κυκλοφορούν στους δρόμους από την 1η Νοεμβρίου αντικαθιστώντας παλαιότερα, χρονολογίας 2009.
«Η συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουμε τους τελευταίους μήνες για να ανανεώσουμε τον στόλο των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπατριωτών μας εξελίσσεται με βάση τον σχεδιασμό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ.Σταϊκούρας.
Από τα δεκαοκτώ νέα λεωφορεία, τα μισά είναι διαστάσεων 12 μέτρων και χωρητικότητας 100 επιβατών και τα υπόλοιπα ορθωτά, 18 μέτρων και 150 επιβατών.
Ο υπουργός υπενθύμισε πως από τον περασμένο Μάιο κυκλοφορούν στην πόλη τα 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία και πως έπεται διαγωνισμός leasing «ώστε να ανανεωθεί ακόμη περισσότερο το σύνολο του στόλου των οχημάτων στη Θεσσαλονίκη». Υπογράμμισε δε, πως μέχρι την πλήρη ανανέωση του στόλου προτεραιότητα του φορέα θα πρέπει να είναι η συντήρηση των υφιστάμενων λεωφορείων.
«'Εχουμε νέο μετρό, νέα λεωφορεία, ανανέωση υφιστάμενου στόλου λεωφορείων. Συνεπώς από τις 30 Νοεμβρίου και μετά η εικόνα των συγκοινωνιών στην πόλη θα είναι ακόμη καλύτερη», σημείωσε ο κ.Σταϊκούρας.
Αναφέρθηκε, επίσης, στην εισιτηριοδιαφυγή λέγοντας πως το φαινόμενο «ήταν έντονο στην πόλη» και πως ευελπιστεί να περιοριστεί με την παρουσία των ελεγκτών. Αυτή τη στιγμή, ο ΟΑΣΘ διαθέτει 70 ελεγκτές και αναμένονται επιπρόσθετα άλλοι 60 το επόμενο διάστημα.
«Ευελπιστούμε να μειώσουμε και να περιορίσουμε αυτό το φαινόμενο, ώστε οι πόροι να επιστρέψουν στην ίδια την κοινωνία από καλύτερα παρεχόμενες υπηρεσίες. Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Τον Οκτώβριο είχαμε σημαντική αύξηση των εσόδων του φορέα εξαιτίας της σημαντικής μείωσης εισιτηριοδιαφυγής και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε συνεκτιμώντας την τιμολογιακή πολιτική κομίστρου που θα υπάρχει στη Θεσσαλονίκη από τις 30 Νοεμβρίου», σημείωσε ο Υπουργός.
Με αφορμή την επιθεώρηση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης, παρέδωσε στον υπουργό μια πλακέτα με το πρώτο εισιτήριο που έκοψε ο ίδιος ο κ.Σταϊκούρας στα ηλεκτρικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης