Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παναγιωτόπουλος (υπ. Μετανάστευσης): Η πρόθεσή μας είναι η αποσυμφόρηση των νησιών – Υπάρχουν κωλύματα που καθυστερούν τη διαδικασία

Παναγιωτόπουλος (υπ. Μετανάστευσης): Η πρόθεσή μας είναι η αποσυμφόρηση των νησιών – Υπάρχουν κωλύματα που καθυστερούν τη διαδικασία

Έχει γίνει μετακίνηση 100 ατόμων  για τα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Άρθρα
Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, φιλοξενήθηκε το πρωί στον ΣΚΑΙ σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε για τις συνθήκες και την αποσυμφόρηση στη Ρόδο.

Ο Υπουργός δήλωσε:

Όσοι βρίσκονται στη Ρόδο, μεταφέρονται, αλλά αυτή η διαδικασία είναι περίπλοκη, δεν αφορά μόνο έναν ή δύο.
Και μια που συζητήσαμε για αρμοδιότητες και συναρμοδιότητες, να σας πω ότι αυτή τη στιγμή, εδώ και δύο-τρεις ημέρες περίπου, είμαστε σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τόσο οι αρμόδιοι υπουργοί όσο και σε επίπεδο επιτελικών αρχηγών, για να οργανώσουμε καλύτερα αυτή την αποσυμφόρηση της Ρόδου.
Τι έχουμε τώρα;
Μας είπε ο Πρόεδρος των αστυνομικών εκεί ότι είναι περίπου 700.
Αυτή είναι μία εκτίμηση και ασφαλώς δεν μπορεί να γίνει ακριβής πρόβλεψη γιατί είναι ακατάγραφοι και επίσης δεν κρατούνται κάπου.
Θα σας πω ποιοι έχουνε φύγει σίγουρα.
Έχει γίνει μετακίνηση 100 ατόμων την Τετάρτη για τα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
Άλλοι 200 που ξεκίνησαν για Χίο, αλλά κρίθηκε προτιμότερο να αποβιβαστούν στη Σάμο, να διανυκτερεύσουν εκεί, και σήμερα εντός της ημέρας να μεταφερθούν και αυτοί στον Πειραιά για να πάνε στη Μαλακάσα.
Προϋπόθεση βέβαια η λύση της απεργίας ΠΝΟ γιατί έχουμε κι αυτή την παράμετρο.
Υπάρχει η εκτίμηση ότι αυτό θα γίνει μέσα στην ημέρα, οπότε θα αποπλεύσει καράβι από τον Πειραιά, θα πιάσει στη Σάμο, και θα τους φέρει πίσω στη στεριά.
Άλλοι 150 φεύγουν σήμερα για Λέρο.
Το πλάνο είναι λίγο - πολύ σταθερό.
Όσο φεύγει κόσμος από Κω και Λέρο, τόσο πηγαίνει από τα υπόλοιπα νησιά όπου δεν υπάρχουν δομές.
Και η διαδικασία αυτή είναι αργή γιατί όπως σας είπα υπάρχουν πάρα πολλές παράμετροι.
Πρέπει να βρεθούν πλωτά μέσα, με απεργία ΠΝΟ, όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση, σήμερα λύνεται, και βέβαια πρέπει να βρεθούνε και μεταφορικά μέσα άπαξ και πιάσουν στεριά.
Είτε με μεταφορικά της αστυνομίας, όταν έχουμε να κάνουμε με μεταγωγή, με κρατούμενους δηλαδή που κάνουμε μεταγωγή υπό την εποπτεία της αστυνομίας, δεν γίνεται αλλιώς για κρατούμενους δεν μπορούν να μπουν στο τουριστικό λεωφορείο ή στο ταξί, είτε με εμπορικά τουριστικά πούλμαν, τα οποία στο τριήμερο αυτό δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης