Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση Αλαβάνου: Η πολιτική είναι σαπισμένη στην Ελλάδα - Χρειαζόμαστε μια τομή, μια ειρηνική επανάσταση

Παρέμβαση Αλαβάνου: Η πολιτική είναι σαπισμένη στην Ελλάδα - Χρειαζόμαστε μια τομή, μια ειρηνική επανάσταση
«Έπρεπε να έχουμε μια ανεξάρτητη, δημοκρατική και κυρίως ανθρώπινη πολιτική», επεσήμανε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς
Ο Αλέκος Αλαβάνος, ο άλλοτε πρόεδρος του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε κρατική τηλεόραση και αναφέρθηκε σε κρίσιμα ζητήματα της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα.
Στη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε ότι «η πολιτική είναι σαπισμένη στην Ελλάδα και νομίζω ότι αυτή η κατάσταση σε μεγάλο βαθμό περνάει σχεδόν σε όλα τα κόμματα. Όχι. Υπάρχουν κάποια μικρά κόμματα, όπως είναι του ΚΚΕ ή της Κωνσταντοπούλου ή του Βαρουφάκη που δεν βλέπεις αυτή τη διάβρωση».

«Έπρεπε να έχουμε μια ανεξάρτητη, δημοκρατική και κυρίως ανθρώπινη πολιτική»

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, επεσήμανε: «Βλέπουμε αυτή τη διάβρωση να υπάρχει παντού και δυστυχώς στην κυβέρνηση, η οποία δεν μπορεί να κάνει ένα βήμα μπροστά, δεν μπορεί να εμπνεύσει τη νεολαία της, δεν μπορεί να απαντήσει σε μεγάλα σύγχρονα ζητήματα».
Επιπλέον, σχολίασε ότι «έρχεται και μας επαναλαμβάνει αυτά που λέει η κυρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και τόνισε την ανάγκη για μια ανεξάρτητη και ανθρώπινη πολιτική: «Δεν πρέπει να βλέπουμε, ας πούμε, εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από τη μεριά της Παλαιστίνης, των Παλαιστινίων ή από τη μεριά των Λιβανέζων και να λέει τις ίδιες εξυπνάδες ο πρωθυπουργός».
Παράλληλα πρόσθεσε «Έπρεπε να έχουμε μια ανεξάρτητη, δημοκρατική και κυρίως ανθρώπινη πολιτική».
Επιπροσθέτως ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε «Μπορεί να θεωρείτε αριστερά ένα κόμμα το οποίο υπέγραψε το 3ο μνημόνιο, Το τρίτο μνημόνιο καθήλωσε ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων, όλων μας. Εγώ είμαι υπέρ του Λαϊκού Μετώπου, αλλά να είναι λαϊκό το μέτωπο, όχι των σαλονιών και των φιλοδοξιών. Δεν νομίζω ότι το κόμμα του ΠΑΣΟΚ έχει προβάλει ένα έτσι καινούργιο, δημιουργικό, διαφορετικό πρόγραμμα, αλλά πιστεύω ότι θέλει μεγαλύτερη, μεγαλύτερη τομή στην κατάσταση. Θέλει η Ελλάδα να κάνει μια τομή, μια ας το πούμε ειρηνική επανάσταση. Το θέλει και θέλει να ανοίξουμε τις δυνατότητες και τους ορίζοντες, ειδικά με τη νέα γενιά που την έχουμε αγγίξει, ας το πούμε σαν να είναι σφουγγαρόπανο αποπάνω τη νέα γενιά».

Η ακροδεξιά εμφανίζεται ως ριζοσπαστική, υιοθετώντας παραδοσιακές θέσεις της Αριστεράς

Ο κ. Αλαβάνος ανέφερε επίσης ότι «είμαστε πολύ μακριά από το να έχουμε μία πολιτική που θα μπορούσε να εμπνεύσει τη νεολαία και τον ελληνικό λαό», εκφράζοντας την ελπίδα του για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, «χωρίς όλους αυτούς τους παθογόνους παράγοντες».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ακροδεξιά εμφανίζεται μ’ έναν ριζοσπαστικό τρόπο, υιοθετώντας θέσεις που υπήρχαν παραδοσιακά στην Αριστερά» και επεσήμανε τη σημασία ενός αριστερού μαχητικού κινήματος. Η ακροδεξιά εμφανίζεται μ ένα ριζοσπαστικό τρόπο, υιοθετώντας θέσεις που υπήρχαν Παραδοσιακά η Αριστερά και αξιοποιεί την απάθεια, τη στασιμότητα, την έλλειψη δυναμικότητας, την έλλειψη εφευρετικότητας που εμφανίζεται στην Αριστερά σε διάφορες χώρες, δηλαδή ένα κίνημα που θα μπορούσε να ήταν ένα αριστερό μαχητικό κίνημα. Ουσιαστικά υπάρχει φόβος να πάει μέσα σε μια ακροδεξιά πολιτική».
Τέλος, υπογράμμισε: «Δεν νοείται ο πρωθυπουργός να έρχεται να μας λέει τι είπε ο ένας και τι είπε ο άλλος στη Γαλλία ή στην Αγγλία ή στη Γερμανία. Η Ελλάδα θα μπορούσε να ήταν μια δύναμη ισορροπίας και δικαιοσύνης που θα την αναγνωρίσει όλη η παγκόσμια κοινότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης