Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Θεσσαλονίκη η Σακελλαροπούλου για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγ. Δημητρίου

Στη Θεσσαλονίκη η Σακελλαροπούλου για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγ. Δημητρίου
Το πρόγραμμα της Κ. Σακελλαροπούλου
Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη θα παραστεί σήμερα, Σάββατο 26/10, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Ειδικότερα, η κα Σακελλαροπούλου στις 11:00 θα παρακολουθήσει την δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και στις 11:35 θα ξεναγηθεί στην έκθεση «Ελευθερία με Πίστη, Αγώνες και Θυσίες», στο Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης). Ακολούθως, στις 12:45 θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Εικαστικό ταξίδι στο 'Αγιον Όρος» της Αγιορειτικής Εστίας και στις 13:30 θα παρακαθίσει σε Γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.
Το απόγευμα του Σαββάτου, τις 18:30, θα μεταβεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την τελετή εορτασμού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 112ης Επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης και τους Έπους του ΄40.
Σημειώνεται ότι ξεκινούν σήμερα οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την γιορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Αύριο, Κυριακή 27/10, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού και παρέλαση των μαθητών στην οδό Τσιμισκή.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν τη Δευτέρα, 28η Οκτωβρίου, με κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄Σώματος Στρατού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την παρέλαση πολιτικών, μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώπιον της Προέδρου.

Άρση έκτισης υπολοίπου πειθαρχικών ποινών

Η κα Σακελλαροπούλου, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, απαλλάσσει όλους τους τιμωρημένους με συνηθισμένες πειθαρχικές ποινές Αξιωματικούς, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικούς και Οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τους Σπουδαστές των αντίστοιχων Σχολών, όπου δύναται να εφαρμοσθεί, από την έκτιση του υπολοίπου των ποινών αυτών.
Η απαλλαγή ισχύει από σήμερα ,26 Οκτωβρίου 2024, για όλες τις μέχρι τότε επιβληθείσες ποινές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης