Τελευταία Νέα
Πολιτική

Tο ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου

Tο ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου
"Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συνενοχή των υπολοίπων κομμάτων του ευρωατλαντισμού, έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί έχει μπλέξει βαθιά τη χώρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στο πλευρό του κατοχικού κράτους, γίνεται θύτης σε βάρος άλλων λαών και βάζει σε μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους τον ελληνικό λαό", τονίζει το ΚΚΕ
Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα αεροπορική-πυραυλική επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, σημειώνοντας πως "τροφοδοτεί την κλιμάκωση και φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου, σε μια περιοχή που «καίγεται» στη φωτιά των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τα μερίδια στην αγορά και τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, που τελικά πληρώνουν οι λαοί".
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, "οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ στηρίζουν το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ και μιλούν προκλητικά για το δικαίωμα του στην «αυτοάμυνα». Είναι συνένοχοι.
Η νέα επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν είναι μέρος της εγκληματικής πολιτικής του κατοχικού κράτους, που περιλαμβάνει τη γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας και τις δολοφονίες στη Δυτική Όχθη, τους βομβαρδισμούς και την εισβολή στο έδαφος του Λιβάνου, τις επιθέσεις στο έδαφος της Συρίας και της Υεμένης".

Για ΝΔ

κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συνενοχή των υπολοίπων κομμάτων του ευρωατλαντισμού, έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί έχει μπλέξει βαθιά τη χώρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στο πλευρό του κατοχικού κράτους, γίνεται θύτης σε βάρος άλλων λαών και βάζει σε μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους τον ελληνικό λαό", τονίζει το ΚΚΕ.
"Ο λαϊκός αγώνας για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς αποκτά μεγάλη και επείγουσα σημασία. Τώρα να σταματήσουν οι πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις της Ελλάδας με το κράτος του Ισραήλ, να επιστρέψει η Φρεγάτα Σπέτσες από τον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα και κάθε ελληνική στρατιωτική μονάδα από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις", καταλήγει το ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης