Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης για Novartis: Απόφαση σταθμός της Δικαιοσύνης - Ο ψευδομάρτυρας δεν μπορεί να είναι προστατευόμενος, είναι δυο φορές ανήθικος

Μαρινάκης για  Novartis: Απόφαση σταθμός της Δικαιοσύνης - Ο  ψευδομάρτυρας δεν μπορεί να είναι προστατευόμενος, είναι δυο φορές ανήθικος
"Είναι μόνο μία η διαφορά που θέλουμε να λύσουμε με την Τουρκία, ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας και τίποτα άλλο", τόνισε ο Π. Μαρινάκης
Σχετικά Άρθρα
«Απόφαση σταθμό» χαρακτήρισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, την απόφαση της Δικαιοσύνης για την αποκάλυψη των μαρτύρων στην υπόθεση Novartis.
Ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι τόνισε πως υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του προστατευόμενου μάρτυρα και του ψευδομάρτυρα.
Όπως είπε, «ο ψευδομάρτυρας δεν μπορεί να είναι προστατευόμενος, γιατί ο προστατευόμενος ψευδομάρτυρας είναι δύο φορές ανήθικος, πέραν της νομικής, ποινικής διάστασης των πράξεων του».
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θίγει κανέναν θεσμό, αλλά αντίθετα τον θωρακίζει.
«Δεν θίγουμε κανέναν θεσμό. Θωρακίζουμε το θεσμό. Γιατί ο προστατευόμενος ψευδομάρτυρας πέραν της ποινικής αντιμετώπισης που θα έχει – και θα την κάνουμε αν θέλετε αυτή τη συζήτηση – κάνει δύο πράγματα τα οποία είναι πολύ χειρότερα από έναν απλό ψευδομάρτυρα. Ο απλός ψευδομάρτυρας πηγαίνει, ψευδομαρτυρεί, μπορεί αυτός ο οποίος θίγεται να κινηθεί εναντίον του – αναλόγως και με την κλιμάκωση της απαξίας αυτού που λέει – και αστικά και ποινικά. Ο προστατευόμενος ψευδομάρτυρας λέει ό,τι λέει – και εδώ υπάρχει και η διάσταση ποιος του είπε να πει ό, τι είπε - και ξέρει μέχρι να αρθεί το καθεστώς προστασίας ότι δεν έχει καμία συνέπεια».
«Για μένα, λοιπόν, αυτό το οποίο συνέβη με το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους», όπως είχε τότε ειπωθεί, ακριβώς έτσι, από τον κ. Παπαγγελόπουλο -δεν το είπα εγώ, δεν το είπατε εσείς- το είπε ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης και αναφέρομαι στην πολιτική διάσταση της Novartis για να προλάβω κάποιους. Γιατί προφανώς η άλλη διάσταση είναι μια άλλη συζήτηση. Τι πήγαν να κάνουν κάποιοι άνθρωποι; Σίγουρα, απ’ ότι φαίνεται αυτοί οι οποίοι μαρτύρησαν ψευδώς, πήγαν να βάλουν στο κάδρο πολιτικούς αντιπάλους της τότε Κυβέρνησης για να δημιουργήσουν ένα ζήτημα μεγάλο…», πρόσθεσε.

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη

«Περιμένουμε από τους συνεργάτες του να μας δώσουν κάποιες ημερομηνίες» ανέφερε σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, προσεχώς.
«Πρέπει να γίνει η συνάντηση και θα γίνει. Έχουμε αφήσει νομίζω πίσω μας τις εποχές όπου η Κυβέρνηση με την Αντιπολίτευση, φτάσαμε στο σημείο να είμαστε… «γερμανοτσολιάδες, προδότες» και όλα τα σχετικά. Όλα αυτά τα έχουμε αφήσει πίσω μας, μπορούμε να διαφωνούμε πολύ έντονα αλλά σίγουρα πρέπει να συνομιλούμε», πρόσθεσε.

Tο 2027 η χώρα μας θα έχει μέσο μισθό 1.500 ευρώ.

Κάνοντας αναφορά στις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, ο κ.Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε τον μέσο μισθό στα 1.046 και τον έχει πάει στα 1.300, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμη αρκετά πράγματα να γίνουν.
Όπως είπε, «προφανώς δεν φτάνουν και για αυτό και θα πρέπει να δώσουμε περισσότερα. Γιατί επιμένω σε αυτό; Γιατί με τις 500.000 θέσεις εργασίας, που σημαίνει περισσότερα χρήματα στην αγορά, κάποιες εταιρείες ήρθαν, κάποιες που ήταν ήδη εδώ επένδυσαν περισσότερα, 500.000 άνθρωποι βρήκαν δουλειά με καλύτερους μισθούς απ' ό,τι το 2019 -ο στόχος μας είναι να γίνουν ακόμη καλύτεροι- πληρώνουν φόρους, όχι αυξημένους αλλά μειωμένους, από τη δουλειά τους, και έτσι έχουμε δώσει 46% περισσότερο για την υγεία, 16% για την παιδεία. Και θα σας πω και κάτι ακόμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2023 εξελέγη με υπόσχεση ότι το 2027 η χώρα μας θα έχει μέσο μισθό 1.500 ευρώ. Και αυτή είναι μια ιερή υπόσχεση».
«Είναι δεδομένο ότι χρειάζονται περισσότερα και είναι δικαιολογημένη η αγωνία του κόσμου και οφείλουμε να τα κάνουμε και θα κριθούμε για το αν θα το κάνουμε», συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης.

Για Τουρκία

Τέλος, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως ο διάλογος ισχυροποιεί την Ελλάδα, αλλά και ότι η χώρα επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πιο ισχυρή διπλωματικά, αμυντικά και γεωπολιτικά.
«Για τη NAVTEX εξέδωσε ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών. Εμείς τον διάλογο δεν τον ταυτίζουμε ούτε με την υποχώρηση, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα καν να βάλουμε σε συζήτηση κόκκινες γραμμές ή ζητήματα κυριαρχίας, ούτε με την αφέλεια. Η Ελλάδα έχει καταφέρει μέσα σε 5 χρόνια να ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα. Πιστεύουμε στον διάλογο με την Τουρκία. Ο διάλογος αυτός κάθε άλλο παρά κάνει πιο αδύναμη τη θέση της χώρας μας. Το αντίθετο. Είναι μόνο μία η διαφορά που θέλουμε να λύσουμε με την Τουρκία, ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας και τίποτα άλλο. Δεν πρόκειται να μπει ποτέ τίποτα άλλο στο τραπέζι», πρόσθεσε.
Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση είπε «ας μας απαντήσουν αν προτιμούν να έχουμε παραβιάσεις από τον αέρα στο Αιγαίο, που τώρα έχουν εκμηδενιστεί, αν προτιμούν να έχουμε μεγαλύτερες εισροές- γιατί ξέρετε το μεταναστευτικό δεν λύνεται στην Ελλάδα καλύτερα από άλλες χώρες μαγικά, να μας πουν αν δεν θέλουν συνεργασία στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση των δικτύων των λαθροδιακινητών. Η διαφορά μας είναι ότι είναι πολύ ευχάριστο πρόσκαιρα να παριστάνεις τον τσάμπα πατριώτη, είναι πολύ πιο ωφέλιμο όμως ισχυροποιώντας τη χώρα σου να προχωράς σε ενέργειες που την ενδυναμώνουν. Ξέρω ότι αυτό θέλει χρόνο αλλά αποτυπώνεται και ο κόσμος το καταλαβαίνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης