Τελευταία Νέα
Speculator

Οι ενδείξεις χειραγώγησης στην Orilina Properties και όχι μόνο - Ατάραχη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Οι ενδείξεις χειραγώγησης στην Orilina Properties και όχι μόνο - Ατάραχη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Άραγε οι πωλητές ήταν επενδυτές ή εξυπηρέτησαν άλλους στόχους, όπως για παράδειγμα η επίτευξη διασποράς και η επιτυχία της δημόσιας εγγραφής;
Σχετικά Άρθρα
Δεν έχουν προηγούμενο αυτά που συμβαίνουν με τη μετοχή της Orilina, η οποία εισήχθη προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο με τιμή εισαγωγής τα 0,95 ευρώ στις 11 Δεκεμβρίου του 2023, δηλαδή μετρά περίπου έξι μήνες από τη στιγμή που εισήχθη.
Και αυτό διότι οι βασικοί μέτοχοι αγοράζουν μετοχές αλλά όχι με το … συνήθη τρόπο αλλά σε μορφή πακέτων - και μάλιστα αφειδώς.
Το BN είχε αναδείξει τις κινήσεις των βασικών μετόχων στις αρχές Ιουνίου, επισημαίνοντας το γεγονός ότι μόνο τον Μάιο αγοράστηκαν 6,8 εκ μετοχές.
Η πρακτική αυτή όμως συνεχίστηκε και τον Ιούνιο, όπου ταυτόχρονα αγοράζονται και από την εταιρία αφειδώς ίδιες μετοχές. Το ερώτημα που τίθεται είναι προφανές: Πως γίνεται να αγοράζονται είτε από τους βασικούς μετόχους είτε από την εταιρία μετοχές με κινήσεις που προσομοιάζουν είτε είναι υπό μορφή πακέτων;

Και ποιοι είναι οι πωλητές;

Άραγε οι πωλητές ήταν επενδυτές ή εξυπηρέτησαν άλλους στόχους, όπως για παράδειγμα η επίτευξη διασποράς και η επιτυχία της δημόσιας εγγραφής;
Προφανώς εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι να δώσουμε απάντηση την οποία δεν φαίνεται να δίνει ούτε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που έχει μάτια ερμητικά κλειστά σε κινήσεις που παρέχουν με βάση τα όσα ορίζει η νομοθεσία ενδείξεις περί χειραγώγησης.

Άραγε υπάρχει ειδική μεταχείριση στην οικογένεια Νάτση που δεν φαίνεται να έχει αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις από τις κινήσεις που έκανε στο προσκήνιο και το παρασκήνιο με την επένδυση στην Πέτρος Πετρόπουλος
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον Μάιο όπου είχαν αγοραστεί 6,8 εκ μετοχές έγιναν οι εξής κινήσεις:
Στις 19.06.2024 η εταιρία προχώρησε σε αγορά 78.658 ιδίων μετοχών με μέση τιμή κτήσης 0,92 ευρώ και συνολική αξία συναλλαγής 72.365,36 ευρώ και στις 20.06.2024 σε αγορά 50.000 ιδίων μετοχών με μέση τιμή κτήσης 0,9240 ευρώ και συνολική αξία συναλλαγής 46.200,00 ευρώ.
Από τις 5 Ιουνίου έως και τις 19 Ιουνίου είχαν αγοραστεί άλλες 436.000 ίδιες μετοχές ανεβάζοντας τον αριθμό των ιδίων μετοχών σε 564.658
Ταυτόχρονα κ. Τρύφων Νάτσης και η κα Δέσποινα Παντοπούλου - Νάτση, προχώρησαν από κοινού, στις 19 Ιουνίου 2024, στην αγορά 2.578.861 μετοχών με μέση τιμή 0,94€ ανά μετοχή. Από την 1η Ιουνίου έως και την 6η Ιουνίου είχαν αγοράσει μόλις 7300 μετοχές σε τέσσερις συνεδριάσεις.

Αν κάποιος ανατρέξει στη συνεδρίαση της 19ης Ιουνίου διαπιστώνει ότι η εταιρία εκείνη την ημέρα αγόρασε 78.658 μετοχές, το ζεύγος Νάτση 2,578 εκ μετοχές.
Εκείνη την ημέρα ο όγκος συναλλαγών της μετοχής ήταν 2.682.558 μετοχές και είναι προφανές ότι οι δύο προαναφερόμενοι μονοπώλησαν τις συναλλαγές εκείνης της συνεδρίασης δίνοντας τον ορισμό των ενδείξεων χειραγώγησης.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης