Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Το δώρο στον Καματάκη της MLS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ΧΑ σε βάρος των μετόχων και... η Folli Follie

Αποκάλυψη: Το δώρο στον Καματάκη της MLS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ΧΑ σε βάρος των μετόχων και... η Folli Follie
Η απάντηση γιατί δεν έχει διαγραφεί η MLS από το ΧΑ βρίσκεται στην αναστολή διαπραγμάτευσης των ομολόγων - Αναστέλλεται η διαπραγμάτευση του χρέους;
Το BN έθεσε το ερώτημα για ποιο λόγο τόσο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όσο και το Χρηματιστήριο δεν έχουν προχωρήσει στη διαγραφή της μετοχής της MLS από τη λίστα των εισηγμένων παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί σε αναστολή διαπραγμάτευσης από τον Μάιο του 2020.
Απάντηση φυσικά δεν πήραμε ούτε από το Χρηματιστήριο ούτε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Και δεν αναμέναμε να λάβουμε απάντηση καθώς είναι συνηθισμένη η πρακτική ειδικά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να κάνει επιλεκτική άτυπη και δια των διαρροών «ενημέρωση» που σε ορισμένες περιπτώσεις αποκτά διαστάσεις παραπληροφόρησης, ενώ στο Χρηματιστήριο μάλλον ο κ. Κοντόπουλος δεν προλαβαίνει από τις πολλές εισαγωγές που γίνονται επί των ημερών του.

Το δώρο

Ωστόσο, η απάντηση υπάρχει και δεν είναι άλλη από το δώρο που έκανε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και συνεχίζει συμπράττει σήμερα το Χρηματιστήριο (που έχει αρμοδιότητα διαγραφής).
Ένα δώρο που δημιουργεί αυξημένο κίνδυνο να βάλει σε περιπέτειες την ίδια την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε περίπτωση διαγραφής.
Ειδικότερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το Μάιο του 2020 δεν αποφάσισε μόνο την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής αλλά και των ομολόγων της MLS που διαπραγματεύονταν στο Χρηματιστήριο. Και αυτό ουσιαστικά συνιστά ενέργεια που μπλοκάρει την οποιαδήποτε προσπάθεια να στριμωχτεί ο Ι. Καματάκης.

Παγκόσμια πρωτοτυπία

Και κατά πάσα πιθανότητα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διεκδικεί παγκόσμια πρωτιά με την απόφασή της να ανασταλεί η διαπραγμάτευση των ομολόγων διότι ουσιαστικά αποφάσισε να ανασταλεί η διαπραγμάτευση του χρέους της εταιρίας.
Έτσι πέτυχε το αδιανόητο.
Να «προστατέψει» τους ομολογιούχους μηδενίζοντας την περιουσία τους καθώς η μόνη συναλλαγή που μπορεί να γίνει είναι εξωχρηματιστηριακά πράγμα που είναι σχεδόν αδύνατο καθώς η MLS έχει το μαχαίρι και το πεπόνι της σύνθεσης των πιστωτών της εταιρίας.
Αν τώρα όμως πάει για διαγραφή των μετοχών τότε οι κάτοχοι ομολόγων μπορεί να στραφούν με καλές πιθανότητες εναντίον της ενώ δεν είναι σαφές ότι μπορεί να κάνει το ίδιο και με τα ομόλογα.
Δηλαδή με την πράξη της έχει δημιουργήσει ένα αλαλούμ το οποίο βολεύει μια χαρά την οικογένεια Καματάκη.

Η σύγκριση με Folli Follie

Προκειμένου να γίνει αντιληπτή η πράξη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αρκεί να αναφερθεί ότι τα ομόλογα της Folli ουδέποτε τέθηκαν σε αναστολή καθώς δεν διαπραγματεύονταν στην Ελλάδα με τους μαθητευόμενους μάγους ως επικεφαλής της Κεφαλαιαγοράς. Αν είχαν μπει σε αναστολή πιθανά οι Κουτοσλιούτσοι να έκαναν ακόμα πάρτι.
Στην περίπτωση της MLS αν δεν είχε ληφθεί η απίθανη απόφαση της αναστολής διαπραγμάτευσης των ομολόγων, είναι πιθανό η τιμή να κατέρρεε αλλά να βρισκόταν ένας επενδυτής ή δανειστής να μαζέψει μεγάλο ποσοστό και να στριμώξει την οικογένεια Καματάκη που ακόμα και σήμερα κάνει πάρτι σε βάρος πιστωτών και επενδυτών. Σε αυτή την περίπτωση ίσως και να είχε διασωθεί ένα κομμάτι της περιουσίας των μετόχων και των ομολογιούχων.
Αντί αυτού σήμερα έχουμε μόνο το κυνήγι της Procredit Bank που επιχειρεί να εκπλειστηριάσει το ακίνητο και να πληρωθεί η ίδια ώστε να μείνει το μηδέν στους επενδυτές αλλά και τη μεταφορά αποθεμάτων ση θυγατρική MLS IKE όπου ένας θεός ξέρει το έχουν γίνει.

Νίκος Καρούτζος
Nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης