Τελευταία Νέα
Speculator

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν πήρε μαθήματα από Folli ΓΔFollie - Η περίπτωση των οικονομικών καταστάσεων θυγατρικών

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν πήρε μαθήματα από Folli ΓΔFollie - Η περίπτωση των οικονομικών καταστάσεων θυγατρικών
Συστηματικά ουκ ολίγες εισηγμένες δεν αναφέρουν στις οικονομικές τους καταστάσεις σε ποιο διαδικτυακό τόπο έχουν δημοσιεύσει τις οικονομικές καταστάσεις
Σχετικά Άρθρα
Στο πέταγμα του αετού φαίνεται ότι ειδικεύεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε ό,τι αφορά στη νομοθεσία που διέπει τις εισηγμένες, καθώς δεν έχει λάβει τα μαθήματά της από την περίπτωση της Folli Follie.
Και φαίνεται ότι δεν δίνει καμία σημασία στο γεγονός ότι συστηματικά ουκ ολίγες εισηγμένες δεν αναφέρουν στις οικονομικές τους καταστάσεις σε ποιο διαδικτυακό τόπο έχουν δημοσιεύσει τις οικονομικές καταστάσεις των θυγατρικών τους.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι προβλέπεται πως «η ετήσια οικονομική έκθεση, πέραν των στοιχείων που ορίζονται στις παραγράφους 2 έως 5 του άρθρου 4 του Ν.3556/2007, περιλαμβάνει και τις ακόλουθες πρόσθετες πληροφορίες και στοιχεία:….
γ) Αναφορά στο διαδικτυακό τόπο όπου αναρτώνται οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, οι εκθέσεις ελέγχου του νόμιμου ελεγκτή και οι εκθέσεις του διοικητικού συμβουλίου των εταιριών, οι οποίες ενοποιούνται και δεν είναι εισηγμένες και οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό μεγαλύτερο από 3% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών ή του ενοποιημένου ενεργητικού ή των ενοποιημένων αποτελεσμάτων μετά την αφαίρεση της αναλογίας των μετοχών της μειοψηφίας.
Η ως άνω δημοσίευση θα πρέπει να γίνεται και στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα».
Πραγματοποιώντας έναν απλό έλεγχο στις ετήσιες οικονομικές εκθέσεις των εισηγμένων μπορεί εύκολα κάποιος να παρατηρήσει ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν περιλαμβάνουν καμία αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Και αν κάποιος ήθελε να υποθέσει ότι πρόκειται για τυπική παράλειψη δεν έχει παρά να ανατρέξει στους ισότοπους των εισηγμένων ή των θυγατρικών τους προκειμένου να διαπιστώσει ότι πολλές εξ αυτών έχουν να αναρτήσουν οικονομικά στοιχεία θυγατρικών από τη χρήση του 2022!!!
Δεδομένου ότι αν το ΒΝ προχωρούσε στην αναφορά ενδεικτικών περιπτώσεων μη δημοσίευσης θα αδικούσε τις εταιρίες στις οποίες θα γινόταν αναφορά, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα ώστε να προσδιορίσει επακριβώς ποιοι τηρούν την νομοθεσία και ποιοι όχι.
Αυτό βέβαια όφειλε να το κάνει και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και όχι μόνο αλλά να τσεκάρει αν τα στοιχεία των θυγατρικών σε ό,τι αφορά στις συναλλαγές με τις συνδεδεμένες εταιρίες ταυτίζονται με τα στοιχεία των μητρικών για τις συναλλαγές με τις συνδεδεμένες.
Δηλαδή να εξακριβώσει πόσο αξιόπιστα είναι τα στοιχεία που δημοσιεύονται.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης