Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στο στόχαστρο ξανά οι 1.500 μονάδες με επιλεκτικές κινήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στο στόχαστρο ξανά οι 1.500 μονάδες με επιλεκτικές κινήσεις
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Την περασμένη Παρασκευή έγραψε για πρώτη φορά τιμές πάνω από τις 1.500 μονάδες. Εκεί είδαμε κινήσεις profit taking και τελικά κλείσαμε οριακά χαμηλότερα. Το καλό κλίμα στις αγορές του εξωτερικού διατηρείται, άρα νομίζουμε πως θα τις ξαναδούμε τις 1.500 μονάδες. Κέρδη πρέπει να κατοχυρώνονται και το βλέμμα να παραμένει στο εξωτερικό. Αν αλλάξει η τάση, θα μας επηρεάσει. Στο εσωτερικό έχουμε ισχυρά αποτελέσματα που φέρνουν επιλεκτικές τοποθετήσεις. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με ήπια άνοδο και ακολουθούμε και εμείς κοιτάζοντας τις 1.500 μονάδες.

AEGEAN AIRLINES: Σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,7515 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,71388 ευρώ ανά μετοχή. Όπως αναμενόταν η μετοχή ξεκίνησε με σημαντικές απώλειες άνω του 5% λόγω της αποκοπής. Στα 12,35 ευρώ και στο -5,7%.

ΔΕΗ: Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2024. Οι αναλυτές περιμένουν καλό ξεκίνημα που θα δείξει ότι ο όμιλος είναι σε καλή θέση για να φέρει EBITDA 1,7 δισ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης. Τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 77 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 40%. Ανοδικά και με καλό όγκο ξεκίνησε η μετοχή και κοιτάζει προς τα 12 ευρώ.

COCA COLA: Αύριο η γενική συνέλευση για έγκριση του μερίσματος ύψους 0,93 ευρώ ανά μετοχή, αλλά και αγοράς ιδίων μετοχών. Τα θεμελιώδη είναι ισχυρά, ενώ η ανοδική διαφυγή και το σπάσιμο σχηματισμού, έχουν αρχίσει ήδη να δείχνουν το περιθώριο ανόδου. Στα 32,60 ευρώ και στο +0,80%.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Αύριο διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,33 ευρώ ανά μετοχή. Από τον CEO ανακοινώθηκαν σημαντικές αγορές μετοχών. Στα 8,38 ευρώ και οριακά υψηλότερα στο ξεκίνημα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Λόγω αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου και της προσδοκίας των μερισμάτων λίγο πριν την έγκριση του SSM, οι ξένοι τοποθετούνται στις μετοχές. Καλό το ξεκίνημα από τη Eurobank, ανοδικά και η Πειραιώς με την Alpha Bank. Λίγο μικρότερη άνοδο από την Εθνική. Ο Optima θα δημοσιεύσει αύριο αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

JUMBO: Καλό και το δικό της ξεκίνημα.

TRADE ESTATES: Δημοσίευσε πρώτο τρίμηνο, με τα αποτελέσματα να είναι βελτιωμένα σε όλες τις γραμμές, λόγω και των εξαγορών που έχει κάνει η εισηγμένη. Η εσωτερική λογιστική αξία στα 2,51 ευρώ από 2,48 ευρώ που ήταν στο τέλος του 2023. Η διοίκηση αναμένει βελτίωση για το σύνολο του έτους. Η μετοχή είχε κλείσει την περασμένη Παρασκευή στα 1,7580 ευρώ άρα παίζει με discount 30% έναντι της εσωτερικής αξίας. Ανάλογο είναι το discount και της Premia η οποία δείχνει διαθέσεις για υψηλότερα στις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΕΚΤΕΡ (απάντηση): Πολλές ερωτήσεις δεχόμαστε για τη συμπεριφορά της μετοχής. Έχουμε γράψει πως θεωρούμε εξαιρετικό το παίξιμο και το γράφημα. Πριν 1,5 έτος η μετοχή ήταν κάτω από τα 1,5 ευρώ και πρόσφατα είχε πάει στα 4,5 ευρώ. Προφανώς και τα αποτελέσματα χρήσης 2023 δείχνουν μεγάλο περιθώριο ανόδου, αλλά δεν πρέπει να πηγαίνουν «κορδόνι» οι μετοχές. Πρέπει να γίνονται και οι απαραίτητες συσσωρεύσεις, οι «εξαερισμοί» κ.α.

LAVIPHARM: Σε δοκιμασία το 1 ευρώ. Αναμένουμε αποτελέσματα μέσα στην εβδομάδα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Διατηρεί την κακή χρηματιστηριακή συμπεριφορά μη μπορώντας να ακολουθήσει την ανοδική κίνηση της αγοράς. Στα 4 ευρώ με χαμηλό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης