Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Την κάλυψη της BriQ Properties ξεκίνησε η Piraeus Securities με τιμή στόχο τα 3,523 ευρώ και περιθώριο ανόδου 91%

Την κάλυψη της BriQ Properties ξεκίνησε η Piraeus Securities με τιμή στόχο τα 3,523 ευρώ και περιθώριο ανόδου 91%
Σχετικά Άρθρα
Την κάλυψη της BriQ Properties ξεκίνησε η Piraeus Securities δίνοντας σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και τιμή στόχο τα 3,523 ευρώ.
Η τιμή στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 91% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως παράγοντες όπως η αύξηση του ΑΕΠ, οι αυξημένες επενδύσεις στην κατασκευή, η ώθηση από τις άμεσες ξένες επενδύσεις στα ακίνητα, η άνθιση του τουρισμού και οι υψηλές αποταμιεύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συμβάλλουν στη θετική πορεία του κλάδου.
Μαζί με την απορρόφηση της Intercontinental International προς το τέλος του έτους θα αποκτήσει άλλα 18 ακίνητα εκτός των 17 που απέκτησε πρόσφατα έναντι 60,6 εκατ. ευρώ.
Η απορρόφηση θα γίνει με έκδοση νέων μετοχών και με πιθανή σχέση ανταλλαγής 1,3 μετοχές της BriQ προς 1 μετοχή της Int.International.
Έτσι η τιμή μετά την απορρόφηση θα είναι προσαρμοσμένη στα 2,52 ευρώ.
Η απορρόφηση θα ενισχύσει τις επιδόσεις της BriQ και τα κέρδη το 2025 αναμένονται στα 19 εκατ. ευρώ με το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο να αυξάνεται το 2025 στα 293,1 εκατ. ευρώ.
Η χρηματιστηριακή περιμένει NAV 3,523 ευρώ το 2025 και θεωρεί ελκυστική επενδυτική επιλογή τη μετοχή για επενδυτές που θέλουν να επωφεληθούν από την ανάπτυξη και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς ακινήτων ενώ ταυτόχρονα θέλουν ελκυστικές μερισματικές αποδόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης