Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χαμηλώνει το όριο για αγορές ιδίων μετοχών η Ικτίνος – Η εισήγηση της διοίκησης στη Γ.Σ.

Χαμηλώνει το όριο για αγορές ιδίων μετοχών η Ικτίνος – Η εισήγηση της διοίκησης στη Γ.Σ.
Η εταιρία κατέχει αυτή τη στιγμή 469.916 ίδιες μετοχές βάσει των προηγούμενων αποφάσεων
Σχετικά Άρθρα
Αν και τα αποτελέσματα χρήσης 2023 ήταν έντονα αρνητικά για την Ικτίνος, και προσπαθεί να βρει λύσεις με τις τράπεζες για ενίσχυση ρευστότητας η διοίκηση, στην επερχόμενη τακτική γενική συνέλευση σκοπεύει να προτείνει αγορά ιδίων μετοχών.
Η γενική συνέλευση θα γίνει στις 19 Ιουνίου.
H Γενική Συνέλευση καλείται να εγκρίνει την αγορά Ιδίων Μετοχών με τους κάτωθι όρους σύμφωνα με το σχέδιο αποφάσεων: Διάρκεια για την οποία χορηγείται η έγκριση : 24 μήνες, ανώτατο όριο τιμής μετοχής στην οποία μπορεί να γίνει η απόκτηση τα 4,00 και κατώτατο όριο τιμής μετοχής στην οποία μπορεί να γίνει η απόκτηση τα 0,30 ευρώ.
Ο μέγιστος αριθμός μετοχών που μπορεί να αποκτηθεί είναι μέχρι το 1/10 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου (του συνολικού αριθμού των μετοχών).
Η εταιρία κατέχει αυτή τη στιγμή ήδη 469.916 ίδιες μετοχές βάσει των προηγούμενων αποφάσεων.
Μέσα στο 2023 δεν έκανε αγορές ιδίων μετοχών, ενώ το 2022 όταν στην τότε τακτική γενική συνέλευση είχε λάβει απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών τότε, το κατώτατο όριο ήταν τα 0,40 ευρώ αλλά παρά την απόφαση που είχε λάβει δεν έκανε αγορές από τη μέρα της απόφασης και μέχρι το τέλος του 2022.
Υπενθυμίζεται πως οι ζημιές προ φόρων του 2023 ανήλθαν στα 7,73 εκατ. ευρώ και η διοίκηση όπως ανέφερε ο λογιστική κατάσταση ήταν σε συζητήσεις για αναδιάρθρωση δανείων 11,05 εκατ. ευρώ και είχε προβεί στον σχεδιασμό δράσεων για τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης του ομίλου για την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων της. Ο καθαρός δανεισμός ήταν στα 49,7 εκατ. ευρώ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης