Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τρίτη μέρα απωλειών – Δυνατή πτώση για Alpha Bank, θετική πορεία για Jumbo, Τιτάν, Cenergy

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τρίτη μέρα απωλειών – Δυνατή πτώση για Alpha Bank, θετική πορεία για Jumbo, Τιτάν, Cenergy
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η αποκοπή του μερίσματος της Coca Cola, επηρέασε, αλλά αν υπήρχε επενδυτικό ενδιαφέρον σε άλλες μετοχές θα μπορούσε να αντισταθμιστεί. Αντιθέτως είδαμε μία κακή εικόνα από την Alpha Bank, ενώ κάποιες άλλες βελτίωσαν προς το τέλος την εικόνα τους. Προσπάθησε από τα χαμηλά πάντως να βγάλει αντίδραση και περιόρισε τις απώλειες, αλλά η πορεία της Wall Street και η πτώση 1% του Dow Jones μας επηρέασε. Τελικά υποχώρησε 0,16%. Μοιρασμένη η εικόνα στα βαριά χαρτιά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καθόλου καλή η εικόνα της Alpha Bank. Ενώ η Εθνική και η Eurobank είχαν κάνει νέο υψηλό, αυτή δεν μπόρεσε να κάνει και δε φτάνει αυτό, είναι και πρώτη στην πτώση. Προφανώς και έχει να κάνει με τον ισολογισμό της και όταν τον συγκρίνουμε με άλλες συστημικές υστερεί λένε κάποιοι αναλυτές. Υποχώρησε 2,42%, ενώ ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ έκλεισαν με άνοδο. Η ΠΕΙΡ μάζεψε τις απώλειες στο -0,25%

ΕΥΔΑΠ: Την κράτησαν για κάποιο λόγω στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Έμειναν έξω μετοχές με καλύτερη παρουσία και υψηλότερες συναλλαγές στο ταμπλό. Στα 5,89 ευρώ και στο -0,84%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αύριο η γενική συνέλευση για την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,50 ευρώ. Απώλειες 1,78% για τη μετοχή.

CENERGY: Βραχνιασμένος λόγω των πανηγυρισμών από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού από τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Μπένος, οικονομικός διευθυντής πριν από λίγο στην τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών. Ανέβηκε λίγο παραπάνω στην εκτίμηση της στήλης, να ξέρετε και ελπίζουμε η ομάδα να του δώσει και να μας δώσει και άλλες τέτοιες αφορμές στο μέλλον. Αισιόδοξο το μήνυμα της διοίκησης ειδικά για το 2025 λόγω των επενδύσεων που πραγματοποιεί φέτος για αύξηση δυναμικότητας. Στο +2,24% και στα 8,67 ευρώ η μετοχή. Ισχυρή άνοδος 2,66% και για τη Viohalco με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας.

ΤΙΤΑΝ: Έβγαλε αντίδραση και ενισχύθηκε 1,31%.

JUMBO: Με καλή άνοδο 1,73% και στα 27 ευρώ.

MSCI: Αύριο το rebalancing αναφορικά με την πρόσφατη αναδιάρθρωση των δεικτών.

COCA COLA: Διαπραγματευόταν χωρίς το μέρισμα των 0,93 ευρώ και υποχώρησε 2,75% ή 0,88 ευρώ…

DIMAND: Νέα ιστορικά χαμηλά. Πήγε μέχρι τα 8,43 ευρώ και έκλεισε στα 8,51 ευρώ.

INTRACOM: Νέες απώλειες 3,27% με κλείσιμο στα 3,55 ευρώ. Χαμηλός ο όγκος συναλλαγών.

ΕΧΑΕ: Με όγκο πάνω από 110 χιλ. τεμάχια υποχώρησε 1,10% και έκλεισε στα 4,9450 ευρώ.

INTRALOT: Στα 1,11 ευρώ με απώλειες και αυτή. Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και έχει και ενημέρωση αναλυτών.

ΑΒΑΞ: Συμπλήρωσε 8 συνεχόμενες πτωτικές. Αρκετά τα δημοσιεύματα για τις αντιδράσεις των εργαζομένων στο μετρό, αλλά δεν είδαμε κάποια επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία, για να καταλάβουμε αν ευθύνεται αυτό για την πτώση της μετοχής. Τελευταία φορά που έκλεισε με άνοδο ήταν στις 15 Μαΐου. Στα 1,4960 ευρώ σήμερα και στο -2,68%.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Διακριτικό «ξύλο» στη μετοχή το τελευταίο διάστημα. Όπου βρουν κάτω από το 1 ευρώ πετάνε χαρτιά οι πωλητές. Έχει γράψει χαμηλό στα 0,90 ευρώ και το ξαναέγραψε σήμερα αλλά έκλεισε πιο ψηλά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης