Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Τράπεζες και Τέρνα Ενεργειακή στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Τράπεζες και Τέρνα Ενεργειακή στο επίκεντρο
Σήμερα ξεκινάει η δημόσια πρόταση της Unity για την Entersoft στα 8 ευρώ ανά μετοχή.
Σχετικά Άρθρα
Το βλέμμα των επενδυτών σταδιακά μετατοπίζεται στις ΗΠΑ, όπου αναμένονται στοιχεία για τον πληθωρισμό αλλά και αποφάσεις για τα επιτόκια.
Η εικόνα των αγορών παραμένει καλή, παρά τη χθεσινή υποχώρηση, κυρίως του CAC 40 λόγω της προκήρυξης πρόωρων εκλογών στη Γαλλία.
Η εγχώρια αγορά αντέδρασε ψύχραιμα και κατάφερε να μαζέψει τις πρωινές απώλειες και να κλείσει με άνοδο.
Καλή εικόνα χθες και από τις αμερικανικές αγορές.
Έτσι σήμερα, τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ένα ήπια ανοδικό άνοιγμα και η εγχώρια αγορά με τις τράπεζες θα προσπαθήσει να ακολουθήσει.
Η αγορά επίσης αναμένει την ανακοίνωση πώλησης της Τέρνα Ενεργειακή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το deal έχει κλείσει και οι ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα.
Σήμερα ξεκινάει η δημόσια πρόταση της Unity για την Entersoft στα 8 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε οριακά ανοδικό άνοιγμα με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στη FED και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό προκειμένου να φανούν οι προοπτικές της νομισματικής πολιτικής.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.

Beta
Παρά τη μεταβλητότητα στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, περιμένουμε ότι η προσοχή θα στραφεί στις επερχόμενες μακροοικονομικές ανακοινώσεις των ΗΠΑ, επομένως οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής ενόψει των σημαντικών οικονομικών ανακοινώσεων.

Δεπόλας
Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι βασικοί Ευρωπαϊκοί μετοχικοί δείκτες με το ΧΑ ωστόσο να αντιστέκεται μαζεύοντας τις απώλειες του ανοίγματος. Από την άλλη, σχετικά σταθεροποιητικά εμφανίστηκαν οι μετοχικοί δείκτες στις ΗΠΑ εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της FED. Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται στον δείκτη αισιοδοξίας μικρών επιχειρήσεων Μαΐου στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα να αναμένουμε μια συνολικά ήσυχη συνεδρίαση στις διεθνείς αγορές σήμερα. Αντίστοιχα, η εικόνα του ΓΔΧΑ δεν έχει διαφοροποιηθεί με τις ταλαντώσεις εντός εύρους τιμών να παραμένουν το βασικότερο σενάριο. Η κρισιμότερη στήριξη για τον ΓΔΧΑ εντοπίζεται στις 1400 μονάδες.

Κύκλος
Το ελληνικό χρηματιστήριο και σε αντίθεση με τον ακροδεξιό τυφώνα που οδήγησε στην πτώση των ευρωπαϊκών αγορών, πέτυχε να ανορθωθεί και να κλείσει με οριακά κέρδη. Η υπέρβαση της ζώνης 1460-1470 συνιστά τον επόμενο άθλο που καλείται να επιτελέσει ο Γ.∆.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης