Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Μέσω επιλεκτικών κινήσεων προσπαθεί να περιορίσει την πτώση – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Μέσω επιλεκτικών κινήσεων προσπαθεί να περιορίσει την πτώση – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες ξεκίνησαν οι αγορές της Ευρώπης και ακολουθούμε και εμείς. Στα πρώτα λεπτά υπήρξαν κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις όπως για παράδειγμα στα ΕΛΠΕ και τον ΟΤΕ και ίσως αυτές οι κινήσεις περιορίσουν το περιθώριο υποχώρησης. Στο επίκεντρο θα είναι και πάλι οι τράπεζες μετά τη χθεσινή έντονα ανοδική κίνηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεγάλο το discount της Πειραιώς σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε στις εκθέσεις των αναλυτών. Δείτε και σχετικό θέμα που έχουμε στη στήλη. Μετά τη χθεσινή κίνηση βλέπουμε ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στις συστημικές. Όλες με απώλειες αλλά μικρότερες του 1%.

CENERGY: Κοντά σε ένα ακόμα ορόσημο. Κοιτάζει τα 10 ευρώ πλέον η μετοχή, έχοντας γράψει αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά.

ΟΤΕ: Το κατόρθωμα θα είναι ο νέος επικεφαλής να αλλάξει την εικόνα της μετοχής. Να δείξει ότι ενδιαφέρεται και γι’ αυτό. Δυστυχώς ο κ.Τσαμάζ, αν και καθάρισε τον ισολογισμό δεν κατάφερε να δώσει αποτίμηση δίκαιη στη μετοχή.

ΕΛΠΕ: Από τα λίγα βαριά χαρτιά που ξεχωρίζουν. Έχει καλή άνοδο 1,5% και καλές συναλλαγές.

REVOIL: Με το άνοιγμα, ξεχωρίζει και πάλι και ενισχύεται άνω του 3% με καλό όγκο.

FOURLIS: Θα αγοράσει έως το 5% του συνόλου των μετοχών ή 2,6 εκατ. μετοχές. Μέχρι σήμερα έχει 1,766 εκατ. ίδιες μετοχές. Αρκετά ψηλά το ανώτατο όριο (8 ευρώ) και δεν νομίζουμε πως υπάρχει αναλυτής που να δίνει τέτοια τιμή στόχο.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Χθες κατέγραψε ισχυρή άνοδο και σήμερα άνοιξε με απώλειες λίγο πάνω από 1%. Λογικά θα πρέπει να δούμε συνέχεια της ανόδου, καθώς η υστέρηση είναι μεγάλη. Αλλιώς θα πρέπει να υποθέσουμε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι.

INTRACOM: Με νέα ονομαστική αξία σήμερα οι μετοχές και οι δικαιούχοι θα λάβουν 0,07 ευρώ ανά μετοχή. Πριν λίγες μέρες είχαν λάβει και μέρισμα.

FLEXOPACK: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,15 ευρώ ανά μετοχή διαπραγματεύεται σήμερα. Και εδώ το μέρισμα είναι μικρό μπροστά στα κέρδη αλλά κυρίως αν δούμε την εικόνα του ισολογισμού. Πεντακάθαρη εταιρεία που επενδύει εδώ και χρόνια και μεγαλώνει. Στο ταμπλό όμως υστερεί.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Έχουν υποχωρήσει οι όγκοι συναλλαγών και παρά τη μεγάλη διόρθωση που έχουμε δει σε πολλές μετοχές, δε βλέπουμε αγοραστές. Πριν λίγο καιρό αγόραζαν σε υψηλότερες τιμές, αλλά τώρα δεν… Προφανώς και έχει μειωθεί ο αριθμός των επενδυτών που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις.

AS COMPANY: Ελπίζουμε να μην ήταν μία φωτοβολίδα η άνοδος λόγω ανακοινώσεων. Είδαμε καλή κίνηση και να πηγαίνει μέχρι και τα 3,12 ευρώ αλλά σήμερα είναι στα 2,90 ευρώ με απώλειες 2,36% και με ελάχιστες εντολές στην πλευρά των αγοραστών. Έτσι δεν κάνουμε δουλειά…

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Και εδώ δυστυχώς έχει περιοριστεί το επενδυτικό ενδιαφέρον. Σήμερα ξεκίνησε με 37 τεμάχια όγκο και άνοδο 0,42%. Η τιμή των 0,4760 ευρώ αποτυπώνει την πτώση των τελευταίων μηνών, αλλά μάλλον θα έπρεπε να βλέπαμε περισσότερους αγοραστές και εδώ. Εκτός και αν οι επενδυτές περιμένουν να περάσει το καλοκαίρι…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης