Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Στις τράπεζες το ενδιαφέρον λόγω S&P – Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

Χρηματιστήριο: Στις τράπεζες το ενδιαφέρον λόγω S&P – Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές
Το καλό κλίμα στις αγορές του εξωτερικού θα υποστηρίξει το momentum της εγχώριας αγοράς
Σχετικά Άρθρα
Ο τραπεζικός κλάδος θα βρεθεί στο επίκεντρο σήμερα, μετά την αναβάθμιση από τον οίκο S&P, ενώ το καλό κλίμα στις αγορές της Ευρώπης, αναμένεται να υποστηρίξει το ανοδικό momentum.
Η αναβάθμιση τοποθετεί την Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank μόλις μία βαθμίδα κάτω από την επενδυτική. Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς είναι δύο βαθμίδες κάτω από την επενδυτική.
Το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βρετανία δε φαίνεται να ανησυχεί τους επενδυτές, οι οποίοι εστιάζουν στη δημοσίευση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, αργότερα μέσα στην ημέρα.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές της Mevaco διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,1425 ευρώ καθαρό και της Trastor χωρίς το αντίστοιχο δικαίωμα ύψους 0,02 ευρώ καθαρό.

Eurobank Equities
Σήμερα, οι αγορές της Ευρώπης είναι προετοιμασμένες να ανοίξουν ελαφρώς θετικά, καθώς η εμπιστοσύνη των επενδυτών ενισχύεται από το αποτέλεσμα των εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά κάποιοι επενδυτές παραμένουν σε επιφυλακή ενόψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, αργότερα σήμερα.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με τις τράπεζες στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Περιμένουμε πως η αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από την S&P’s θα προσφέρει πρόσθετη στήριξη στην αγορά σήμερα.

Beta
Η αναβάθμιση του τραπεζικού κλάδου από την S&P και η βελτίωση του κλίματος στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενδέχεται να διατηρήσουν την ανοδική δυναμική στην εγχώρια αγορά παρά τους χαμηλούς όγκους.

Κύκλος 
Ο Γ.∆. αφού πρώτα επιβεβαίωσε τις 1421 μονάδες ως στήριξη, στην συνέχεια με ένα εντυπωσιακό άλμα δρασκέλισε σωρεία σημαντικών και κρίσιμων αντιστάσεων ως τις 1431 μονάδες που μετατρέπονται σε στήριξη. Πλησιέστερη ισχυρή και κρίσιμη αντίσταση στις 1437 μονάδες. Το μεσημέρι, ανακοινώνονται στις ΗΠΑ τα στοιχεία της αγοράς εργασίας για τον Ιούνιο (στο 4% η ανεργία το Μάιο). 

Δεπόλας
Άνοδος αλλά με χαμηλό όγκο συναλλαγών είχαμε χθες στο ΧΑ, ενώ παρόμοια ήταν και η εικόνα στην Ευρώπη. Σήμερα, η αγορά επικεντρωθεί στις μακροοικονομικές ανακοινώσεις με τις σημαντικότερες να είναι οι λιανικές πωλήσεις Μαΐου στην Ευρωζώνη και τα στοιχεία των θέσεων εργασίας Ιουνίου στις ΗΠΑ. Βασικό σενάριο αποτελεί η συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών εν αναμονή και του 2ου γύρου των γαλλικών εκλογών. Στο εσωτερικό αξίζει να αναφερθούμε στην νέα αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας των 4 ελληνικών συστημικών τραπεζών από την S&P με τις προοπτικές όλων να παραμένουν θετικές. Η είδηση αυτή δεν αποκλείεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στον τραπεζικό κλάδο. Τέλος, ενημερώνουμε ότι σήμερα το πρωί, η βιομηχανική παραγωγή Μαΐου στη Γερμανία σημείωσε πτώση 6,7% σε ετήσια βάση, η οποία αποτελεί και την μεγαλύτερη υποχώρηση από το τέλος της πανδημίας

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης